Press konferencija KK Zadar
Aco Petrović: "U Domžale po pobjedu"
Piše: R. Morović | Objavljeno 15.11.2007 u 16:13.
ZDNews.hr

Trener KK Zadar Aleksandar Petrović


Jutros je u dvorani Jazine održana redovita press konferencija uoči utakmice 10.kola NLB lige između Zadra i Heliosa. Zadrani spemni putuju u Domžale po petu uzastopnu pobjedu, a utakmicu je najavio trener Aleksandar Petrović, osvrnuvši se prije toga na stanje u Uleb kupu:

"Ja sam jučer preko interneta analizirao svih osam grupa Uleb kupa i svaka grupa, osim naše, ima jednog ili dva autsajdera. Za očekivati je da će četvrtoplasirane momčadi dolaziti iz tih grupa.

Teško da će iz ove naše grupe, koja je potpuno izjednačena i tako će vjerojatno ostati do posljednjih par kola, četvrtoplasirani ići dalje. Logično je da treća i četvrta momčad na račun dva autsajdera uzmu dvije pobjede doma i vani i to već garantira četvrtu poziciju sa velikim brojem pobjeda. Mi moramo toga biti svjesni i domaći teren braniti do krajnjih granica, a pokušati nešto osvojiti i vani.

Nakon ove utakmice (Turow op.a.) očekuju nas dva gostovanja i bilo bi sjajno vratiti se s jednom pobjedom, međutim svi smo svjesni kako je domaći teren u ovom natjecanju i u ovoj grupi iznimno važan."
završio je Aco priču o Uleb kupu i nastavio s najavom subotnje utakmice u Domžalama:

"Naš slovenski tjedan završava u subotu u Domžalama. Očekuje nas protivnik koji, s obzirom na ono što je igrao proteklih godina, ipak nema adekvatan rezultat, dvije pobjede. Dobili su Širokoga doma i Zagreba u gostima.

Ovog trenutka me to ne zanima jer ako jednu utakmicu mogu apostrofirati, s obzirom na pozitivan ritam u kojem se nalazimo i na kalendar koji nas očekuje (Vojvodina i Hemofarm u Jazinama), onda je to ova protiv Heliosa.

Prema tome ova utakmica je jedna od ključnih koja Zadar može katapultirati prema onim pozicijama koje nas interesiraju, a to su prva četiri mjesta.

To nam je izuzetno bitna utakmica i ne interesiraju me ti problemi koje oni imaju. Ovo je već treća momčad koja će protiv nas igrati izuzetno agresivno, nakon utakmica sa Slovanom i Turowom koji je igrao možda i najagresivnije od onih momčadi koje sam ja u zadnje 2-3 godine vidio.

Isto tako gledajući Eiffel Towers vidio sam tu agresivnost koja nije padala ni za milimetar. Mislim da smo sad već spremni da probijamo te agresivne momčadi koje su niže i da to kažnjavamo.

Ono što me zanima je da sa što manje problema i sa što više koncentracije uzmemo ta dva boda u Domžalama. Zadar je u prošlosti znao takve utakmice gubiti i nadam se da smo tu našu školu naučili i da ćemo se vratiti iz Slovenije sa dva boda.

Taktički govoreći interesiraju me dvije stvari a to su: smanjiti postotak šuta Trohi i Kreiću koji su njihovi glavni koš-igrači i ne dozvoliti njihovim centrima (Ingram, Laškević...) previše napadčkih skokova. Te dvije stvari moramo evidentirati kako bi tu utakmicu bez prevelikih problema priveli kraju.

Zadar je apsolutni favorit i tako se ponašamo ali budite sigurni da nećemo podcijeniti nikoga i da ćemo napraviti sve da tu utakmicu što lakše dobijemo."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.