Djedović: "Ne mogu više gledati propuste sudaca"
Piše: Jutarnji.hr | Objavljeno 13.11.2007 u 16:13.
ZDNews.hr

Stjepan Djedović Foto: Jutarnji.hr


OSIJEK - I dva tjedna poslije 13. kolo Prve HNL, odnosno naknadna i stalna prisutnost sumnji u sudačke procjene, uzima "žrtve". Stjepan Djedović, predsjednik Zbora nogometnih sudaca, podnio je neopozivu ostavku piše portal Jutarnji.hr. Još u srijedu će predsjedati Komisijom, a potom krovno hrvatsko sudačko tijelo ostaje bez "glave".



Tako su poslije, s liste na određeno vrijeme odstranjenih sudaca, Zlatka Šimčića (Koprivnica), Nikole Petira (Kašina), Alena Gereka (Zabok) i Damira Batinića (Osijek), 13. kolo i njegova četiri velika sudačka grijeha uzeli još jednu "žrtvu". Iz čega se ne smiju izuzeti ni kasnije pogreške u sljedeća dva kola. Treba vjerovati Djedovićevim riječima i povlačenju iz moralnih razloga, jer svi drugi, pa i oportuni, potvrđuju isto...

Neopoziva i konačna odluka

"Odlazim jer ne mogu trpjeti sudačke propuste. To činim kao čovjek koji to ne može i neće gledati" - počeo je Stjepan Djedović.

"Ne mogu trpjeti sudačke propuste""Moja je odluka konačna, neopoziva i nepromjenjiva. U srijedu ću još voditi Komisiju, a potom odlazim" - nastavio je Djedović, ne osvrćući se ni na jedan od izvjesnih propusta, nego još jednom uopćeno potvrđujući da to čini u ime svih ranijih grešaka.

I dok se prašina tek počela dizati oko njegove odluke, stigla je i nova šokantna vijest. Netočna, ispostavilo se. A tvrdila je da uz Djedovića "sudački svijet" napušta i povjerenik za suđenje Željko Širić. Međutim, taj Osječanin čvrsto drži svoju poziciju.

Povjereniku Širiću nije ni do čega

"Širić je tek 15 kola povjerenik. Izvan svake pameti je da i on odlazi" - zaključio je Djedović.

"Ne, ne znam odakle vam takva informacija. Bio sam i jesam povjerenik" - rekao je malo poslije i sam Željko Širić, dodavši da o Djedovićevoj ostavci ne želi govoriti.

"Nemam komentara. Teško mi je. Vjerujte mi, nije mi ni do čega" - finiširao je Širić.

Igor Štimac zasad bez komentara

SPLIT - Za odluku o ostavkama Stjepana Djedovića i Željka Širića, predsjednik Udruženja prvoligaša, Igor Štimac je samo - načuo! I baš zbog toga, odnosno nepoznavanja objašnjenja i detalja prvih ljudi sudačke organizacije, Igor Štimac nije bio spreman ponuditi bilo kakav komentar.

"Tek kad njihove ostavke budu obrazložene i dane na prihvaćanje ili odbijanje Izvršnom odboru HNS-a, moći ću i ja dati svoj sud. Ovako, bilo bi neozbiljno izjašnjavati se o tako ozbiljnoj stvari."

Djedovićeva ostavka nije dobro primljena, bit će zahtjeva za povlačenjem

OSIJEK - Ostavka predsjednika Zbora sudaca, Stipe Djedovića, nije dobro prihvaćena u izvjesnim krugovima, i doznajemo da bi do sastanka Komisije u srijedu moglo biti dosta pritisaka i da bi je mogao povuči. Kako se nadalje neslužbeno doznaje, predsjednik ŽNS-a Ante Vučemilović ustvrdio je da će o svemu još biti razgovora i s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, a da je Djedovićeva ostavka ishitrena. Konačno, govori se da je Djedović ostavkom htio zaštititi niže rangirane od sebe u Zboru sudaca.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.