Prof. Bajlo gost u emisiji Zakucavanje: "Moramo maksimalno iskoristiti prvenstvenu stanku"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 12.11.2007 u 23:54.
ZDNews.hr

Profesor Josip Bajlo i voditeljski par emisije "Zakucavanje" Slavica Vulin i Igor Jelenić


U večerašnjoj emisiji "Zakucavanje" na televiziji VOX gostovao je i sportski direktor NK Zadar Prof. Josip Bajlo koji se osvrnuo na trenutno stanje u klubu ali i najavio moguća pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

"Očito je da smo u padu forme i u to sam se uvjerio već u Zaprešiću gdje smo mi poveli 1-0, a onda u drugom poluvremenu kao da se na terenu pojavila neka druga ekipa. Na toj smo utakmici pogriješili u taktičkom smislu i Inter nas je, na čelu sa trenerom Bračunom, nadigrao tako što je odigrao sa tri špice, a mi nismo kvalitetno odreagirali."

Puno se ove sezone na Stanovima pričalo o tkz. "sindromu ranog vodstva", a i sam prof. Bajlo evidentirao je taj problem i zajedno sa stručnim stožerom nastoji ga riješiti u što kraćem roku.

"Mi moramo sjesti i o tome razgovarati ali kako je prvenstvo bilo u kontinuitetu nismo uspjeli taj problem riješiti. Mislim da je problem na prihološkom planu, kao da se ekipa prepadne rezultata. To je bilo evidentno već u Splitu protiv Hajduka. Sve velike ekipe imaju psihologa i ne bi bilo ništa čudno da ga i Zadar ima ali uvjeti, situacija i financijska konstrukcija nam to ne dopušta."

U posljednjim utakmicama očigledan je i fizički pad forme momčadi.

"Bod u Šibeniku nas je puno koštao jer smo izgubili Župana i Milina zbog ozljede, te Balaškovića zbog trećeg žutog kartona i sigurno da se to odrazilo na formu cijele momčadi ali generalno gledajući mislim da u fizičkom smislu nismo dobro pripremljeni."

Slijedi još jedna reprezentativna pauza, nakon prošle Zadar se nije dobro proveo u Koprivnici.

"Mislim da se nismo dobro pripremili u onoj prethodnoj reprezentativnoj pauzi kada smo nakon nje izgubili u Koprivnici od Slaven Belupa i mislim da smo iz toga morali izvući neke pouke. Morat ćemo drugačije pripremiti momčad nego li smo to tada napravili. Odradit ćemo prvih nekoliko dana na kondicijskom planu kako bi poboljšali eksplozivnu snagu, a normalno da ćemo kasnije raditi i na taktičkom planu kako bi ispravili određene nedostatke koje smo imali u ovim zadnjim utakmicama."

Profesor Bajlo osvrnuo se i na moguća pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

"Već smo kontaktirali i razgovarali sa nekim igračima, ne bih govorio o imenima ali računamo na pojačanja. Naravno da i klubovi u kojima oni igraju moraju dati suglasnost jer oni imaju obveze i profesionalne ugovore."

Ipak, ono najpozitivnije u NK Zadar je omladinski pogon na kojemu se konstantno radi i koji je jedan od boljih u državi što se i vidi po količini kvalitetnih igrača koje Zadar "izbacuje".

"Naš najveći kapital je upravo omladinski pogon. Neka se pohvali neka ekipa, počevši od Dinama i Hajduka, koja ima sedam igrača koji su proizišli iz vlastite škole nogometa. Možda čak i malo ispaštamo što forsiramo te mlade igrače, no siguran sam da će nam se to vratiti."

Iz škole nogometa NK Zadar stasao je i Roko Mišlov koji je u Zaprešiću prvi put u karijeri odigrao svih 90 prvoligaških minuta.

"Meni je žao što Mišlov nije igrao protiv Cibalie. On je u potpunosti zadovoljio i po meni je bio jedina svjetla točka u Zaprešiću i to je najveći dobitak našeg kluba. Vidjeli smo da na njega možemo računati, a to nam je važno jer on igra na jednoj specifičnoj poziciji. On već sada s pravom kuca na vrata prve momčadi."

U zanimljivom polusatnom razgovoru profesor Josip Bajlo osvrnuo se i na priče o odlasku ponajboljeg vratara 1.HNL Danijela Subašića iz Zadra, te na problem tkz. "kvazi menadžera" koji naprosto otimaju mlade talentirane nogometaše malim klubovima kako bi ih odveli u veće sredine.

Reprizu emisije "Zakucavanje" voditelja Slavice Vulin i Igora Jelenića možete pogledati sutra (utorak) u 15 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.