Otvaranje Eurosezone u Jazinama: Sutra u 21 sat Zadar-Turow
Piše: R. Morović | Objavljeno 12.11.2007 u 22:53.
ZDNews.hr

Detalj sa utakmice 1.kola Uleb kupa u kojoj je Turow
na domaćem parketu svladao Eiffel Towers 80-65) Foto: Grzegorz Bereziuk (Słowo Sportowe)


Košarkaše Zadra sutra u 2. kolu Uleb kupa očekuje susret protiv poljske momčadi Turow Zgozelec. Utakmica u hramu košarke počinje u 21 sat, a bit će to prava prilika zadarskoj publici da konačno malo osjeti "okus Europe".

U prvom kolu u Kazanu Zadrani su iznenadili odličnom igrom protiv favoriziranog Unicsa, izborili produžetak i gotovo došli do senzacionalne pobjede, no Rusi su ipak slavili tricom u posljednjoj sekundi i upisali prva dva boda u ovom natjecanju.

Turow je trenutno trećeplasirana momčad poljskog prvenstva ali sa utakmicom manje od drugog Polpaka kojeg su u prošlom kolu na svom terenu deklasirali sa 79-59. "Bikovi" iz Zgorzeleca za sada imaju 4 pobjede, a jedini su poraz doživjeli u prvom kolu na gostovanju kod Górnik Wałbrzycha. Bilo je 77-75 u korist domaćina. Isti omjer kao i Turow (4-1) još imaju i Anwil i Prokom, a za sada je vodeći neporaženi Atlas Stal s omjerom 5-0.

Zanimljivo je da je košarkaš Zadra Andrej Štimac prošle sezone igrao upravo za Turow, a u tom poljskom klubu sada igra i mladi splićanin Marin Han koji međutim nije prijavljen za Uleb kup.

Evo što je o momčadi Turowa i sutrašnjoj utakmici rekao trener Zadra Aleksandar Petrović:

"Prije svega moramo skinuti tu nekakvu aureolu da igramo protiv Poljaka. To nema veze sa poljskom momčadi jer tamo igraju eventualno jedan ili dva poljaka, a ostalo su amerikanci, slovenci... Imaju budežet duplo veći od Zadra i u rotaciji imaju deset igrača.

Neće utakmica biti lagana ali Zadar je apsolutni favorit. Oni su odigrali sjajnu utakmicu u prvom kolu kada su u jednom trenutku imali 30 razlike protiv Eiffel Towersa. Ne možemo se fokusirati samo na jednog ili dvojicu jer njihov roster ima 7-8 igrača koji mogu kreirati opasnost. Jednom je to Logan, drugi put je Witka, pa Drobnjak. Moramo se dobro u scoutingu pripremiti za tu utakmicu.

Vodi ih jedan od talentiranijih mladih trenera koji je bio i trener Olimpije Sašo Filipovski, a prošle je sezone s njima napravio sjajan rezultat. Igrali su finale Prvenstva Poljske gdje su izgubili od Prokoma.

Apsolutno ih moramo respektirati međutim u Uleb kupu mi svoje šanse za prolaz dalje moramo tražiti u domaćim utakmicama. Sigurno je da ćemo prije ili kasnije nekoga dobiti i u gostima ali prije svega moramo pobjeđivati u Jazinama."


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.