Druga domaća pobjeda: KK Borik Puntamika - KK Osijek 2006 90-82
Piše: R. Morović | Objavljeno 11.11.2007 u 20:48.
ZDNews.hr

Preokret Borika u drugom poluvremenu Foto: H. Bajlo, Video: R.Morović


Košarkaši Borik Puntamike uspješno su položili i drugi domaći ispit. Nakon pobjede od "pola koša" na otvaranju sezone protiv Svjetlosti, te poraza u Rijeci od Kvarnera, Puntamičani su danas, u trećem kolu A-1 lige pobijedili momčad Osijeka rezultatom 90-82.

Iako konačni rezultat djeluje prilično uvjerljivo Borik se dugo mučio sa vrlo dobrim Osječanima i slomio njihov otpor tek krajem treće četvrtine da bi kasnije rutinski odradio posao u posljednjoj četvrtini.

Domaći trener Ivan Meheš susret je otvorio petorkom Pavić, Mrva, Jurjević, Žorž, Tomislav Dražović, a gostujući Ivan Fulgosi odgovorio je postavom Tucaković, Krolo, Kurilić, Helbich, Dulančić.

Prva četvrtina 20-25

Osijek je bolje otvorio susret i poveo koševima Krole, a Borik se u egalu držao samo do rezultata 7-7. Tada gosti, ponajviše zahvaljujući Draženu Tanskosiću, rade seriju 9-0 i pri rezultatu 7-16 trener Borika Ivan Meheš morao je pozvati timeout.

No ni to nije pomoglo domaćima i Osijek je sigurno zadržavao prednost do rezultata 15-25. Ipak, do kraja četvrtine u igru ulazi Ante Đugum i vraća Borik na pristojnih -5, 20-25.

Druga četvrtina 15-21

U drugoj četvrtini slična priča. Domaći se tricom Pavića, prvom Borika na utakmici, vraćaju na samo tri poena zaostatka, 29-32, da bi se Osijek potom vrlo lako, serijom 7-0, vratio na visokih +10, 29-39.

Tada, nakon koševa Đuguma i Devića, gosti ponovno spajaju tri uspješna napada za redom i uskoro vode 33-46. Poluvrijeme je zaključio Ante Đugum dvicom za 35-46.

Treća četvrtina 28-14

Po izlasku iz svlačionice slika se nije mijenjala. Prvih šest minuta treće četvrtine Osijek je sigurno držao prednost, a pri rezultatu 43-54 trener Borika Ivan Meheš pozvao je timeout koji će se pokazati ključnim za daljnji tijek utakmice.

Domaći tada rade seriju 20-6 (za Osijek samo trica Tucakovića i dvica uz dodatno bacanje Kurilića) i dolazi do vodstva 63-60, ponajviše zahvaljujući činjenici da je konačno proradio šut za tri poena.

Redom su trice zabijali Pavić, Tomislav Dražović i Žorž, a upravo je Dražović još jednom tricom donio Boriku prednost od tri poena uoči posljednje četvrtine.

Četvrta četvrtina 27-22

Umor kod gostujućih igrača je bio više nego očit, a Puntamičani su to znali iskoristiti. Serijom 9-0 na otvaranju posljednje dionice igre (Dražović 2, Pijaca 4, Žorž 3) dolaze do najveće prednosti na utakmici, +12, 72-60.

Osijek se još jednom primakao na -5 ali pri rezultatu 74-69 Borik dvicom Pijace i tricom Jurjevića ponovno odlazi na +10 i sigurno privodi utakmicu kraju.

Preostalih pet minuta bilo je samo održavanje razlike domaćih igrača i mora se priznati da su to odradili vrlo sigurno, ne dopustivši gostima niti da pomisle na iznenađenje.

Posljednja minuta protekla je u seriji slobodnih bacanja, a konačnih 90-82 svojom drugom tricom na utakmici postavio je Zvonimir Tucaković.

Prvi strijelac utakmice bio je Davor Kurilić sa 22 poena, a kod Osijeka su se još istakli Krolo (17 poena, 10 skokova), Tucaković (14), Helbich (13 poena, 6 skokova) i Tankosić sa 12 ubačaja (trice 3/4).

Samo pet igrača (ako izuzmemo po 2 poena Duvančića i slobodna bacanja Prce u zadnjoj minuti) definitvno nije bilo dovoljno Osječanima da pariraju, u drugom poluvremenu, vrlo raspoloženim domaćinima.

Kod Borika čak je šest igrača zabilo dvocifreni broj poena: Pijaca 15, Čular 14, Pavić i Tomislav Dražović po 11, a Žorž 10. Jurjević (9) i Mrva (6) također su dali svoj doprinos, no ono što nikako ne može zadovoljiti trenera Meheša je katastrofalan šut za tricu 8/26.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Izjave trenera:

Trener Borik Puntamike Ivan Meheš




Trener Osijeka Ivan Fulgosi


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.