Sigurna pobjeda
Treća snaga NLB lige: KK Zadar - KD Geoplin Slovan 79-66
Piše: R. Morović | Objavljeno 10.11.2007 u 20:51.
ZDNews.hr

Šesta pobjeda Zadra Foto: ZadarSport


Zadar je trećeplasirana momčad NLB lige. Zvuči prilčno uvjerljivo nakon svih događaja sa početka sezone, od debakla u Podgorici do domaćeg poraza protiv Olimpije i jednonoćne ostavke trenera Petrovića.

Uoči sutrašnjih susreta Olimpije (protiv Širokoga u Ljubljani) i Cibone (protiv Partizana u Zagrebu) Zadar je treći na tablici NLB lige sa omjerom od 6 pobjeda i 3 poraza (bolji su samo Parzizan i Zvezda).

Šesta pobjeda stigla je danas u Jazinama protiv slabašnog ali uvjek neugodnog Geoplin Slovana. Iako su Zadrani kontrolirali utakmicu od samoga početka gosti su se, predvođeni sjajnim Ljubom Šamadanom, u nekoliko navrata približili na samo 6 poena zaostatka, jednom čak i na -3. Ipak, više od toga nisu mogli i Zadar je na kraju zasluženo slavio rezultatom 79-66.

Prva četvrtina 26-16

Domaći su susret otvorili petorkom Lalić, Stipčević, Brewer, Gečevski, Johnson, dok je gostijući trener Sekulić odgovorio sa postavom Clemons, Novak, Klobučar, Modrič, Jovanović.

Slovan je vodio tri puta na cijeloj utakmici. Za 0-2 i 2-4 u otvaranju susreta zabio je Stipe Modrič, a nakon serije Zadrana 8-0, gosti se još jednom vraćaju u igru i ponovno, pogotkom Modriča, vode 10-11. I bilo je to posljednje njihovo vodstvo na utakmici. Zadar je serijom 13-0 došao do velike prednosti 24-11, a četvrtinu je zaključio Clemons tricom za 26-16.

Druga četvrtina 13-13

Druga četvrtina bila je zaista neobična. Zadar je svoje prve koševe zabio tek u 5. minuti, a gosti su se nekako uspjeli približiti na samo -5 (31-26). Ipak Brewer tricom i Stallworth dvicom vraćaju razliku na +10, a poluvrijeme su tricama okončali Barać i Šamadan za 39-29.

Treća četvrtina 19-21

Treća četvrtina bila je vrlo slična drugoj. Prvo je Zadar tricama Brewera i, na opće oduševljenje publike u Jazinama, Shammela Stallwortha došao do najveće prednosti u utakmici, +16 (45-29) i u tom trenutku je djelovalo kao da je utakmica doista riješena.

Ipak, Slovan se nije predavao. Održavali su slovenci pristojnu razliku od desetak koševa da bi pred kraj četvrtine, dvicom Novaka i tricom Šamadana, došli na samo -6 (56-50). Treću dionicu zaključio je Lalić sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja za 58-50.

Četvrta četvrtina 21-16

Slovan se i na početku posljednje četvrtine držao na 6-7 poena zaostatka, a kada je Ljubo Šamadan zabio prvo tricu pa dvicu i smanjio razliku na samo -3 (65-62), gosti su se ponadali i potpunom preokretu.

Ipak, Zadrani im to nisu dopustili, te do kraja susreta, serijom 14-4, rješavaju pitanje pobjednika. Konačnih +13 (79-66) u potpunosti oslikava utakmicu koju je Zadar dominirao od samoga početka i na kraju zasluženo slavio.

Najbolji kod pobjednika bili su Lalić i Brewer sa po 17 poena, a vrlo dobri su bili i Rok Stipčević (13 poena, 5 skokova) i kapetan Todor Gečevski (9 poena, 8 skokova).

Najveće iznenađenje susreta definitivno je Ljubo Šamadan koji je ubacio 27 poena (trice 6/7), no u momčadi Slovana pridružio mu se samo Jovanović sa 14 ubačaja što definitivno nije bilo dovoljno za pobjedu u Jazinama.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.