Jedan osvojeni ili dva izgubljena boda?
Bod po bod: NK Zadar - HNK Cibalia 1-1
Piše: R. Morović | Objavljeno 10.11.2007 u 16:29.
ZDNews.hr

Najveću priliku za pobjedu Zadra imao je Mitrović, no njegov je udarac u 68. minuti zaustavila vratnica Foto: H. Bajlo


Zadar 10. studenog 2007.
Šesnaesto kolo T-com 1. HNL
Stadion Stanovi
Gledatelja: 1500
Vrijeme: sunčano i hladno
Teren: težak za igru

NK ZADAR – HNK CIBALIA 1-1 (poluvrijeme: 1-1)

SUDAC: Domagoj Vučkov (Rijeka)
Pomoćnici: 1. Armando Lušetić (Cerovlje) , 2. Diego Žudetić (Pula)
Četvrti sudac: Alojzije Šupraha (Kolan)
Delegat Udruge Prve HNL: Mladen Mustać (Rijeka)
Kontrolor suđenja: Davor Zekan

STRIJELCI: 0-1 Bagarić 8.,(11m) ; 1-1 Tomasov 31.

ŽUTI KARTONI: Puljić (33. – oštar start) (Zadar) ; Studenović (52. – ometanje izvođenja slobodnog udarca), Radotić (79. - oštar start), Antolović (90.+3 – odugovlačenje igre) (Cibalia)

IGRAČ UTAKMICE: Marin Tomasov (Zadar)
NAJBORBENIJI IGRAČ: Davor Bagarić (Cibalia)

NK ZADAR (3-5-2): Subašić - Batkoski, Rožić, Puljić – Balašković – Bilaver (od 60. Župan), Surać (kap.), Tomasov, Ćustić – Terkeš, Mitrović (od 70. Baturina)
Na klupi: Ježina, Mišlov, Modrić, Milin, Elez
Trener: Dalibor Zebić

HNK CIBALIA (3-4-1-2): Antolović – Čuljak, Leutar (kap.) (od 50. Husić), Mešić – Bagarić, Studenović, Radotić, Radas – Dodik – Malčić (od 88. Grgić), Kerić (od 64. Andričević)
Na klupi: Marić, Blagojević, Kujundžija
Trener: Srećko Lušić


Nogometaši Zadra ni šestu utakmicu za redom nisu uspjeli upisati pobjedu. Danas ih je u tome spriječila Cibalia koja je odigrala vrlo čvrsto i borbeno svih devedeset minuta i zasluženo odnijela bod sa Stanova.

Po sunčanom ali hladnom vremenu pred oko 1500 gledatelja gosti su poveli već u 8. minuti pogotkom Bagarića iz jedanaesterca. Bod Zadranima donio je Tomasov u 31. kada je, nakon jednog glavometa na sredini terena, izbio sam pred vratara Cibalie i sigurno pospremio loptu u mrežu za, pokazat će se kasnije, konačnih 1-1.

Sastavi

Zadar je susret počeo u formaciji 3-5-2 sa Subašićem na vratima, zatim obrambenim trojcem Puljić-Batkoski-Rožić (kao zamjena za kartoniranog Parmakovića). Zadnji vezni danas je bio Balašković, dok je ozljeđeni Ferdo Milin utakmicu odgledao s klupe. Vezni red činil su, s desna na lijevo, Bilaver, Tomasov, Surać i Ćustić, a napadački dvojac Terkeš i Mitrović.

S druge strane, trener Cibalie Srećko Lušić utakmicu je započeo bez prvog vratara Burcse kojeg je zamijenio mladi Antolović. Obrambeni trojac bio je Čuljak-Leutar-Mešić, četvorka u veznom redu, s desna na lijevo, Radas, Radotić, Studenović i Bagarić. Ispred njih bio je Marijo Dodik, a napadački dvojac činili su Malčić i Kerić.

Prvo poluvrijeme

Utakmica nije počela dobro za Zadar. Iako je publika očekivala agresivniju igru domaćina od prve minute, prve prilike imali su gosti. U 2. minuti Radas je ubacio s desne strane na drugu stativu gdje Radotić ne zahvaća loptu, nakon čega je zadarska obrana izbija iz šesnaesterca.

Minutu kasnije Bagarić je osvojio 40 metara, dodao na lijevo do Malčića čiji pokušaj prvo blokira Subašić, a potom glavom opasnost otklanja Ante Rožić. Bile su to dvije poluprilike vinkovčana koje su samo nagovijestile ono što se dogodilo nekoliko minuta kasnije.

Zadar-Cibalia 0-1, Bagarić (11 m)

Igrala se 7. minuta kada je Dodik započeo akciju, Malčić izbio sam pred vratara Subašića koji ga ruši, a sudac Domagoj Vučkov iz Rijeke pokazao na bijelu točku. Sigurni egzekutor bio je Davor Bagarić koji Subašića šalje u njegovu lijevu stranu, a loptu točno po sredini gola za vodstvo Cibalie 1-0.

Zadrani su tada shvatili kako moraju zaigrati čvršće i agresivnije što su i napravili, te tako do kraja poluvremena potpuno preuzeli inicijativu i zasluženo izjednačili.

U 14. minuti Batkoski je gotovo s centra ubacio prema šesnaestercu, Mitrović glavom spustio loptu do Terkeša koji puca na drugu stativu, no lopta je prespora i obrana Cibalie sigurno otklanja opasnost.

Minutu kasnije, nakon akcije Tomasova i Balaškovića, u prilici je bio i Mitrović, no ne zahvaća dobro loptu, a vratrar Antolović je siguran u intervenciji. Sličnu akciju Zadrani su ponovili u 20. minuti kada su Surać i Tomasov stvorili pomutnju u redovima vinkovčana, a Antolović, ovog puta uz malu nesigurnost, hvata loptu.

Najveću priliku Zadar je imao u 21. minuti. Tomasov je izveo korner s desne strane, Puljić je prebacio loptu u sredinu do Ćustića koji malo kasni i rezultat ostaje nepromijenjen.

U idućih desetak minuta Zadar je nastavio s pritiskom na gostujuću obranu, a većina akcija je, u odsutstvu Dragana Župana, kretala od mladog i danas vrlo dobrog Marina Tomasova.

Zadar-Cibalia 1-1, Tomasov

Upravo njegov potpis nosi izjenačujući pogodak Zadra iz 31. minute. Nakon jednog glavometa na sredini terena Tomasov i Mitrović su ostali sami ispred vratara Antolovića na preko 40 metara od gola. Kako je djelovalo da je Mitrović možda bio i u zaleđu Tomasov je iz drugog plana krenuo prema vinkovačkom golu i bez većih problema matirao nemoćnog Antolovića. Zasluženo izjednačenje Zadrana, 1-1.

Zadar je nastavio s agresivnijom igrom koja je Puljića u 33. minuti koštala i žutoga kartona. I kada se pred kraj poluvremena činilo da svi čekaju odlazak na odmor igra se rasplamsala. U 41. minuti Mitrović je dosta dugo držao loptu na lijevoj strani, a na kraju vrlo dobro centrirao u peterac gdje je vratar Cibalie loše izletio, no njegovu nespretnost na drugoj stativi nije iskoristio Josip Bilaver.

Minutu kasnije Tomasov je izveo korner, a udarac glavom Puljića vinkovačka je obrana blokirala. U nastavku akcije kontru Kerića pravovremenim je izlaskom blokirao Danijel Subašić.

Posljednje minute prvoga dijela izgledale su kao da je kraj utakmice, što će se kasnije gotovo ispostaviti točnim jer u drugom dijelu i nije bilo nekih prevelikih uzbuđenja. U 44. Tomasov je sjajno prošao po lijevoj strani, iz prve centrirao u peterac, a Terkeš puca malo pokraj gola.

Minutu kasnije gosti su imali najveću priliku za povratak u vodstvo. Bagarić je centrirao iz slobodnjaka, nekih tridesetak metara s lijeve strane, a na drugoj stativi se neobjašnjivo sam našao Malčić koji, srećom po Zadrane, glavom promašuje okvir Subašićeva gola.

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu priuštio nam je Terkeš čiji je volej sa desetak metara u korner odbio Radas, a nakon udarca iz kuta zadarski napadač puca preko gola.

Drugo poluvrijeme

Prvih 25 minuta drugog poluvremena bilježimo samo izmjene i pokoji žuti karton, te jednu priliku gostiju iz Vinkovaca. Iz igre su redom izlazili Leutar, Bilaver i Kerić, a umjesto njih ulazili Husić, Župan i Andričević. Žuti karton dobito je Mijo Studenović u 52. minuti zbog ometanja izvođenja slobodnog udarca.

Danijel Subašić u 63. je minuti još jednom pokazao kako ima karakteristike velikih vratara. U ovako hladnom danu, kada i nije imao previše posla izvrsnom je obranom otklonio najveću priliku Cibalie u drugom dijelu. Bagarić je dobro prošao po desnoj strani, neometano ušao u šesnaesterac, vratio povratnu loptu do Kerića čiji prizemni udarac Subašić izvrsno zaustavlja.

Zadrani su uzvratili pet minuta kasnije kada je Dragan Župan dobro proigrao Mitrovića koji skreće loptu točno toliko da prevari gostujućeg vratara, no vratnica je ovoga puta spasila vinkovčane. Do devedesete minute još dvije izmjene (Baturina za Mitrovića kod Zadra i Grgić za Malčića kod Cibalie), te jedan žuti karton, Radotiću zbog oštrog starta na Baturini.

Jedini period kada je Zadar stvorio kakav takav pritisak na gostujuću obranu bio je oko sedamdesete minute, no pokušaji Terkeša i Tomasova nisu urodili plodom.

Što se točno dogodilo u posljednjoj minuti utakmice prosudit će oko sokolovo. Čuljak je centrirao s lijeve strane, Dodik se našao sam ispred Subašića, a da li je ga je Rožić potezao za dres dovoljno za jedanaesterac prosudit će stručna sudačka tijela. U tom trenutku sudac Vučkov samo je odmahnuo rukom.

Nakon toga Zadrani su pokušali u sudačkoj nadoknadi doći do tri boda. Imali su dva kornera i jedan blokirani pokušaj Terkeša, no rezultat se nije mijenjao. Do kraja je žuti karton dobio i vratar Cibalie Antolović zbog odugovlačenja prilikom vraćanja lopte u igru.

Na kraju, obzirom na prikazanu igru, poštenih 1-1. Zadrani će povratak pobjedama tražiti nakon reprezentativne stanke, za dva tjedna u Osijeku, a Vinkovčani u idućem kolu na svom terenu dočekuju Inter iz Zaprešića.

Izjave trenera nakon utakmice (audio)


Trener Cibalie Srećko Lušić



Trener Zadra Dalibor Zebić


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.