Zadarska nogometna škola
Prvoligaški debi Roka Mišlova: "Zadovoljan sam ali šteta zbog poraza"
Piše: ZadarSport | Objavljeno 6.11.2007 u 1:01.
ZDNews.hr

"Sada mi je puno lakše" - Roko Mišlov Foto: H. Bajlo


Nogometaši Zadra ulaze u tjedan koji je po mnogočemu ključan za nastavak sezone. U subotu ih očekuje utakmica sa Cibaliom u kojoj će Zadrani, nakon serije od pet utakmica bez pobjede (4 poraza), tražiti prekid negativnog niza i povratak pobjedničkom mentalitetu koji ih je krasio u prvom dijelu sezone.

Iako su tri uzastopna poraza od Rijeke, Hajduka i Dinama došla prilično očekivano, remi u Šibeniku i poraz u Zaprešiću ipak su malo poljuljali zadarski brod koji je do sada sigurno plovio gornjim dijelom prvenstvene tablice.

Zadar je posljednju prvenstvenu pobjedu ubilježio još u 10. kolu (29.9.) protiv Varteksa, te se stoga protiv Cibalie nameće imperativ pobjede kako bi Zadrani ipak relativno brzo i bezbolno izašli iz ove mini krize.

Posljednji poraz u ovoj negativnoj seriji stigao je prošle subote u Zaprešiću, a rijetke su pozitivne stvari koje je trener Zebić mogao izvući iz te utakmice:


"Ako išta možemo pozitivno izvući iz te utakmice onda je to Mitrović koji je krenuo od početka i tih 60 minuta je odigrao stvarno dobro, a napokon je dao i gol. A pozitivan je u svakom slučaju bio i debi Roka Mišlova od prve minute. Roko je odigrao cijelu utakmicu i, s obzirom na neiskustvo, dosta pokazao i odigrao više nego dobro. Zadovoljan sam njegovim debiem iako je možda mogao malo bolje reagirati kod tog prekida ali bilo je i iskusnijih igrača koji su to mogli pokriti" - rekao je zadarski strateg nakon poraza u Zaprešiću.

Upravo ova dva igrača, Mitrović i Mišlov, mogu biti ključna za proljetni dio sezone kluba sa Stanova. Jer, poznavajući zadarske prilike i slušajući svakodnevne priče na Kalelargi, tko zna što će Zadru donijeti (ili odnijeti) predstojeći zimski prijelazni rok.

Stoga je svakako prvi prvoligaški gol Mitrovića i debi Roka Mišlova od prve minute velika stvar za trenera Zebića jer zna da se u bilo kojem trenutku može osloniti i na mlade zadarske snage koje su do sada priliku dobivale uglavnom sa klupe za pričuve.

Ozljedom Ferde Milina u Šibeniku postavilo se pitanje koga će trener Zebić postaviti na vrlo zahtjevnu poziciju zadnjeg veznog, a kako je Balašković, koji je u karijeri znao igrati na toj poziciji, prošlo kolo propustio zbog tri žuta kartona kao glavni kandidat nametnuo se Roko Mišlov.

Iako je prvoligaški debi imao još u 5. kolu u Vinkovcima, kada je u 88. minuti zamijenio Terkeša, ovo je mladom Zadraninu bio službeni debi od prve minute za seniorsku momčad Zadra.

Kakav je osjećaj po prvi puta odigrati svih 90 minuta u 1.HNL?

"Imao sam tremu prije utakmice i nije mi bilo baš svejedno iako mi je gore bilo kada sam ušao protiv Cibalie. Sada mi je ipak bilo nešto lakše jer sam počeo utakmicu od početka. Kako se bližio početak utakmice meni je bilo sve lakše i zapravo sam samo čekao da lopta krene s centra. Kad sam odigrao prve dvije točne lopte dobio sam jednu sigurnost i onda je sve bilo još lakše. Suigrači i trener su mi dali podršku tako da je sve skupa bilo dosta dobro, jedino šteta što smo izgubili."

Jesi li se možda nadao prvoligaškom debiu na Stanovima?

"Kad sam se priključio seniorima znao sam da će kada tada doći ta prva utakmica i uvjek sam se nadao da će biti u gostima. Ipak na ovaj stadion idem već deset godina i znam kakva je publika i atmosfera. Zadovoljan kako je prošao taj prvi nastup i sad mi je puno lakše.

Prvih petnaestak minuta je bilo nešto teže dok sam malo uhvatio ritam, a kasnije je bilo sve lakše tako da sam prvo poluvrijeme odigrao dosta dobro. Drugo poluvrijeme smo primili ta dva gola, a pred kraj sam malo počeo padati ali sam uspio do kraja istrčati. Stvarno šteta što smo na kraju izgubili 2-1. Sudac je dosta prekršaja sudio u zoni oko našega gola i takav jedan centaršut je nažalost prošao ali što se može, to je tako."

Koliko su ti pomogli savjeti trenera Zebića i Ferde Milina koji inače igra na toj poziciji?

"Ferdo mi je puno pomogao. Pošto je pretpostavljao da ću igrati nazvao me par puta i davao mi savjete kako da što bolje odigram. Trener mi također puno pomaže jer mi je ovo ipak prva seniorska godina. Nije jednostavno doći iz juniora u seniore, uvijek se treba prilagoditi."

Da li je pozicija zadnjeg veznog ona gdje se vidiš u budućnosti?

"Sada mi ova pozicija odgovara. U mlađim kategorijama sam promijenio dosta tih pozicija tako da mi to nije ništa strano. Ako budem trebao odigrati na nekoj drugoj poziciji vjerujem da neće bit problem ali za sada se dobro snalazim na poziciji zadnjeg veznog."

U subotu na Stanovima gostuje Cibalia. Ako se Milin u potpunosti ne oporavi postoji mogućnost tvog debia i pred domaćom publikom.

"Naravno da bi ja volio igrati ali nadam se da će se Ferdo oporaviti. Ipak on ima više iskustva, a ova utakmica je sada za nas jako bitna. Ako bude trebalo ja ću igrati i dati sve što mogu u tom trenutku isto kao i u slučaju da uđem s klupe."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.