Veliko natjecanje u Zadru
Zadar domaćin svjetskog juniorskog SP-a u jedrenju 2011.
Piše: HRTweb sport (kp) | Objavljeno 4.11.2007 u 4:09.
ZDNews.hr

Svjetsko prvenstvo u Zadru! Foto: sport.hrt.hr


Na godišnjoj konferenciji Svjetskog jedriličarskog saveza (ISAF) u portugalskom Estorilu Hrvatski jedriličarski savez i Jedriličarski klub Uskok Zadar uspješno su odradili prezentaciju kandidature za domaćina ISAF Svjetskog juniorskog prvenstva 2011. godine.

Nadležni odbor zaprimio je tri kandidature. Protukandidati su bili Češka i Cipar, a nakon što su proučili sve kandidature, članovi odbora zaključili su da je Hrvatska najbolji izbor i dodijelili domaćinstvo Zadru.

Na tom natjecanju jedri se u sedam klasa, juniorskih preteča olimpijskih klasa. Kao na Olimpijskim igrama u svakoj klasi smije nastupiti samo jedan predstavnik neke nacije. Rekord broja sudionika zasad drži natjecanje iz 2006. godine, kada je u Velikoj Britaniji nastupio 281 jedriličar iz 63 zemlje s gotovo svih kontinenata.

Svjetski jedriličarski savez pod svojom izravnom nadležnošću ima samo četiri natjecanja - SP svih olimpijskih klasa u predolimpijskoj godini i Svjetske jedriličarske igre (oba natjecanja jednom u četiri godine), te SP u dvobojskom jedrenju i Svjetsko juniorsko prvenstvo. Biti domaćin nekog od tih natjecanja iznimna je čast.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.