Boriku kobna treća četvtina: KK Kvarner Novi Resort - KK Borik Puntamika 93-83
Piše: R. Morović | Objavljeno 4.11.2007 u 3:46.
ZDNews.hr

Marko Šamanić protiv Đuguma i Dundova (Kosarka.hr) Foto: Kosarka.hr


U drugom kolu košarkaške A-1 Lige košarkaši Borik Puntamike poraženi su na gostovanju u Rijeci od Kvarnera rezultatom 93-83. Iako su Puntamičani bolje otvorili susret i poveli sa 7-1 domaći se brzo vraćaju u igru i do kraja poluvremena dolaze do prednosti +4 (42-38).

Izgleda da je tkz. "crna rupa" zaista bolna točka zadarskoga sporta u posljednje vrijeme. Kako nogometaši i košarkaši Zadra, tako i košarkaši Borika vole utakmice kompromitirati određenim periodima u kojima djeluju kao da su potpuno zaboravili igrati.

Rezultat govori sam za sebe. Treću četvrtinu Kvarner je dobio sa visokih 31-12 i riješio pitanje pobjednika. U samo šest minuta riječani su napravili seriju 21-3 i sve je bilo jasno.

Unatoč činjenici da su i domaći, nakon maksimalnog vodstva od +15 (77-62), upali u jednu “crnu rupu”, te što su se Puntamičani pred kraj primakli na samo -6 (85-79) zaostatak iz treće četvrtine bio je nenadoknadiv i Kvarner je na kraju zasluženo slavio sa 93-83.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Marko Šamanić sa 23 poena, a solidnu partiju pružili su i bivši igrači Zadra Vladimir Anzulović (15) i Roko Čiklić koji je za 34 minute u igri ubacio osam poena.

Kod Borika prvi strijelac bio je Marin Pijaca sa 18 poena, a dvocifreni su još bili Čular (14), Dundov (12) i Jurjević (10).

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Na tablici vodi Šibenik koji nakon dva kola jedini ima dvije pobjede.

U idućem kolu (subota, 10.11) Borik u Jazinama dočekuje Osijek 2006.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.