Konačno Shammel !!!
FMP - KK Zadar 86-88 - proradio Stallworth!
Piše: R. Morović | Objavljeno 3.11.2007 u 20:37.
ZDNews.hr

"Je li to moguće?" - pitat će se zadarski navijači, proradio je Stallworth


U osmom kolu regionalne NLB Lige košarkaši Zadra slavili su na gostovanju kod Beogradskog FMP-a rezultatom 86-88. Zadrani su tako došli do pete ovosezonske pobjede i situacija na tablici sada izgleda puno bolje. Zadar je na diobi trećeg mjesta sa Cibonom, Union Olimpijom koja ima utakmicu manje (sutra s Vojvodinom) i upravo FMP-om.

Prvi je i dalje Partizan sa samo jednim porazom, a nakon današnjeg poraza u Beogradskom derbiju Crvena Zvezda je na drugom mjestu sa ukupno dva poraza.

Važna je ovo pobjeda za Zadar iz više razloga. Prvo jer je stigla pomalo neočekivano protiv momčadi koja je Zadranima tradicionalno tvrd orah. Drugo jer je košarkašima trenera Ace Petrovića ovo velika inekcija samopouzdanja uoči nastavka ovog natjecanja i početka Uleb Kupa. A treće što je na ovoj utakmici konačno zasjao Shammel Stallworth i, nadamo se, probio psihološku blokadu zbog koje je do sada kod navijača Zadra izazivao smijeh, gotovo i sažaljenje.

Prva četvrtina 17-25

Utakmica je počela relativno mirno . Igralo se "koš na koš", a do rezultata 13-13 bilo je čak četiri izjednjačenja. Tada Zadrani tricom Lalića i dvicom Stallwortha odlaze na +5, a nakon što se FMP još jednom približio na -1 (17-18) Shammel Stallworth najavljuje svoju sjajnu večer i sam radi seriju 7-0 (trica i četiri bacanja). Zadar tako prvu četvrtinu okončava na iznenađujuće visokih +8 (17-25).

Druga četvrtina 28-22

Na početku druge dionice igre domaći se nakratko vraćaju na -3, no tada Štimac pogađa prvo dvicu pa tricu i vraća Zadru +8 (22-30). Andrej Štimac je bio vrlo dobar u tom periodu, no nakon njegovih poena za 26-34, Lazić i Labović pogađaju dvije uzastopne trice, a nakon još jednog pogotka Štimca, Dragan Labović novom tricom vraća domaće na samo pola koša zaostatka (35-36). Isti igrač donosi FMP-u vodstvo 40-39, potom i 42-39, no Barać i Stallworh tricama drže Zadar u egalu na 45-45. Minimalnu prednost na poluvremenu Zadru je donio kapetan Todor Gečevski pogocima sa linije slobodnih bacanja (45-47.)

Treća četvrtina 19-25

Drugi dio otvorio je izvrsni Shammel Stallworth koji uskoro Zadranima donosi +9 (52-61), a tu su prednost košarkaši trenera Ace Petrovića, uz manje oscilacije održali do kraja treće četvrtine. Najveća prednost Zadra bila je +12 (60-72) u 28. minuti, a četvrtinu su zaključili Delić i Samardžiski koji su vratili FMP na pristojnih osam poena zaostatka (64-72).

Četvrta četvrtina 22-16

U 33. minuti upravo je Delić dvicom vratio FMP na samo -4 (70-74), no Jure Lalić tada pogađa svoju drugu tricu na utakmici i vraća Zadrane na +7. Još nešto više od minute su gosti držali prednost od 7-8 poena, a tada je usljedila klasična zadarska "crna rupa", s obzirom na konačni ishod utakmice ovoga je puta možemo nazvati "rupicom".

Četiri minute prije kraja Labović je zabio tricu za 78-79, no Zadar je do posljednje minute susreta kako tako održavao minimalnu prednost. Tada Nemanja Protić pogađa tricu i nakon duže vremena vraća FMP u vodstvo 84-83. Činilo se kako će Zadrani izgubiti još jednu utakmicu u kojoj su imali preko deset poena prednosti, no tada stvar u svoje ruke preuzima Corey Brewer koji pogađa pet slobodnih bacanja za redom i odvodi Zadar na nedostižnih 84-88.

Da ne bi sve bilo tako lako Derasimović je vratio domaće na -2 (86-88), a ozljeđeni Juby Johnson promašio je dva slobodna bacanja. Tako je FMP u posljednjem napadu imao još jedan šut za tricu, a nakon skoka u napadu i za izjednačenje, no srećom po Zadrane Labović i Samardžiski nisu bili precizni.

Zadar je tako pomalo iznenađujuće ali zasluženo odnio dva boda iz Železnika što je u svakom slučaju velika inekcija samopouzdanja za zadarske košarkaše koje već u utorak očekuje teško gostovanje u prvom kolu Uleb Kupa protiv Kazana.

Ipak, na Kalelargi će se sutra vjerojatno više pričati o učinku Shammela Stallwortha kojeg su svi već otpisali kao veliki promašaj zadarske uprave, a ovaj je odjednom odigrao svih 40 minuta, zabio 30 poena (šut za dva 10/12, za tri 2/3, bacanja 8/9), te imao po tri asistencije i osvojene lopte, sedam iznuđenih prekršaja i izvrsnu valorizaciju 38. Da li je to bila samo slučajnost ili je Shammel zaista tako dobar igrač kako se prije sezone najavljivalo ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju ovom je predstavom kupio malo vremena i strpljenja kod zadarske uprave i navijača.

Jure Lalić po običaju odličan (21 poen), a Corey Brewer ključan u završnici (11 poena, 9 u posljednjoj četvrtini).

Kod domaćina Labović 25 poena (3/4 za tricu, 7/10 za dvicu), Erceg 11 ali i četiri izgubljene lopte.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.