Ne zabiti prvi gol
Početno vodstvo vodi u poraz: NK Inter - NK Zadar 2:1
Piše: R. Morović i H. Bajlo | Objavljeno 3.11.2007 u 18:35.
ZDNews.hr

Strijelac vodećeg pogotka za Zadar Ante Mitrović Foto: H. Bajlo


Zaprešić, 3.studenog 2007.
Petnaesto kolo T-com 1. HNL
Stadion: ŠRC Zaprešić
Gledatelja: 700

NK INTER - NK ZADAR 2-1 (poluvrijeme: 0-1)

SUDAC: Draženko Kovačić (Križevci)
Pomoćnici: 1. Miro Grgić (Osijek), 2. Hrvoje Menđušić (Vinkovci)
Četvrti sudac: Danijel Trampus (Osijek)

STRIJELCI: 0-1 Mitrović 36., 1-1 Gulić 61., 2-1 Sivonjić 65.

ŽUTI KARTONI: Parmaković 27., Mišlov 87. (Zadar), Iftić 25., Starčević 27., Tomić 90. (Inter)

IGRAČ UTAKMICE: Ilija Sivonjić (Inter)

NK Zadar: Subašić - Puljić, Batkoski, Parmaković - Mišlov - Bilaver, Surać (Kap.), Tomasov (od 79. Elez), Ćustić - Mitrović (od 63. Baturina), Terkeš.
Trener: Dalibor Zebić

NK Inter: Vranjić, Iftić, Starčević (od 46. Tomić), Skulić, Lovren (od 43. Grgurović), Krznar (Kap.), Gulić, Cavrić, Kukec, Pandev (od 59. Rašić), Sivonjić
Trener: Milivoj Bračun


U 15. kolu Prve HNL nogometaši Zadra ubilježili su šesti poraz i nastavili negativnu seriju od pet uzastopnih utakmica bez pobjede (Rijeka, Hajduk, Dinamo, Šibenik, Inter). Zadrani su danas poraženi u Zaprešiću od domaćeg Intera rezultatom 2-1. I ništa čudno ne bi bilo u tom porazu da nije došao po dobro nam poznatom scenariju "vodstvo-crna rupa-poraz".

Tako je bilo u Koprivnici, Splitu i na Stanovima protiv Dinama, a tako je bilo i danas u Zaprešiću.

U začetku utakmice Kukec i Tomasov su malo zagrijali vratare kojima zaista nije bilo lako braniti u ovakvim vremenskim i terenskim uvjetima kakvi su vladali danas u predgrađu Zagreba.

Zadar je prvu izgledniju priliku imao u 13. minuti kada je Surać izvrsno dodao do Terkeša, no prvi strijelac Zadra ove sezone loptu šalje pokraj gola.

Usljedio je period bolje igre domaćina. Redom su prilike propuštali Sivonjić, Pandev i Kukec, a kako to obično u nogometu biva, "kad ne daš, primiš", Zadrani su došli do vodstva.

0-1 Mitrović

Tomasov je iskoristio nesporazum Gulića i Kukeca, dodao do Ante Mitrovića koji zabija svoj prvijenac u 1.HNL za vodstvo Zadra 1-0. Bila je to 36. minuta, a do kraja poluvremena Zadrani su sigurno zadržali vodstvo.

Drugo poluvrijeme otvorio je Danijel Subašić fenomenalnim obranama prvo Sivonjiću, a potom i Cavriću, no bilo je jasno da u zadarskoj momčadi nešto nije u redu.

1-1 Gulić

U 61. minuti Inter je izjednačio. Cavrić je osvojio jednu loptu na tridesetak metara od zadarskoga gola, dobro uposlio Gulića koji prizemnim udarcem matira, u ovom slučaju zaista nemoćnog, Danijela Subašića.

2-1 Sivonjić

Samo četiri minute kasnije domaći su napravili potpuni preokret. Iz slobodnog udarca je centrirao Grgurović, koji je krajem prvoga dijela zamijenio Lovrena, a na drugoj stativi dobro je reagirao Ilija Sivonjić i zabio, kasnije će se pokazati, pogodak vrijedan tri boda.

Do kraja utakmice Zadar je borbeno pokušao doći do boda, no konkretnije prilike imali su domaći. Trener Zadra Dalibor Zebić pokušao je nešto promijeniti, te je u igru uveo Ivana Eleza i Matu Baturinu, no rezultat je ostao isti - 2:1 u korist Intera.

Mala je utjeha Zadranima što su i u ovoj utakmici bili ravnopravni, u određenim segmentima možda čak i nešto bolji od Intera, no izgleda da su ozljede i kartoni ipak napravili svoje. Neigranje Balaškovića, Milina i Župana ipak je bio nenadoknadiv hendikep za Zadar, a u idućem kolu protiv Cibalie zbog trećeg žutog kartona neće igrati niti Ninoslav Parmaković.

Koliko će ova negativna serija utjecati na zadarske igrače ostaje nam da vidimo, no sigurno je da je najteži raspored sada iza Zadra i bilo bi šteta kada bi sve dobre igre i rezultate iz prvog dijela sezone sada nepotrebno pokvarili.

Pozitivne stvari za trenera Zebića dolaze od mladih igrača, prije svega Ante Mitrovića i Roka Mišlova koji su danas odradili vrlo dobar posao i pokazali kako se dodatni rad s njima nakon treninga itekako isplati.

U idućem kolu Zadar dočekuje Cibaliu koja za Zadrom zaostaje samo dva boda i na Stanove sigurno ne dolazi bez ambicija. Prije toga Zadranima predstoji čitav tjedan kako bi se oporavili ozljeđeni ključni igrači, te kako bi se momčadi vratio onaj pobjednički borbeni duh koji je Zadrane krasio do prije mjesec dana.

Sportski direktor NK Zadar Prof. Josip Bajlo
Evo kako je utakmicu u kratkom telefonskom razgovoru za Zadarsport komentirao sportski direktor NK Zadar Prof. Josip Bajlo:

"Kad izgubimo utakmicu ne mogu biti zadovoljan. Dobro smo otvorili susret i odigrali solidno prvo poluvrijeme, a kvalitetniju igru smo kapiatalizirali krasnim pogotkom Mitrovića.

Drugo poluvrijeme kao da je na teren došla neka druga ekipa. Umjesto da ih dokrajčimo mi smo stali. Oni su imali nekoliko dobrih prigoda i zabili su dva gola. Subašić je ponovno odlično obranio nekoliko stopostotnih prigoda. Ne smijemo nikako biti zadovoljni ovim drugim poluvremenom.

Osim Subašića dobili smo još jednu satisfakciju što je Roko Mišlov odigrao svih 90 minuta i to za debi vrlo dobro. Nisu igrali neki standardni igrači i to se odrazilo na igru.

Nismo dobro odreagirali kada su oni promijenili sustav i zaigrali sa tri napadača. Stručni stožer je tu morao drugačije reagirati. Oni su krenuli sa tri špice, a mi nismo ništa promijenili i normalno je da su oni na kraju pobijedili."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.