Press konferencija KK Zadar
Aco Petrović uoči subotnje utakmice s FMP-om
Piše: Pripremio: R. Morović | Objavljeno 1.11.2007 u 10:56.
ZDNews.hr

Aleksandar Petrović na jutrošnjoj press konferenciji Foto: ZadarSport


Jutros je održana press konferencija u prostorijama KK Zadar na kojoj je po običaju trener Aleksandar Petrović najavio sljedeću utakmicu regionalne NLB Lige. Zadar u subotu gostuje u Beogradu kod FMP-a, a trener Petrović se ujedno osvrnuo i na početak igranja u ritmu dvije utakmice tjedno, te na prvo kolo ULEB Kupa, u utorak u Kazanu.

"Počinje nam prva mini turneja. U šest dana igramo dvije gostujuće utakmice, u subotu protiv FMP-a, a u utorak protiv Kazana. S obzirom na kvalitetu protivnika to su možda i dvije najteže utakmice vezane u paru koje nas očekuju u sljedeća dva mjeseca.

Danas nam je zadnji dan treninga u ovom ritmu. Protekla dva tjedna imali smo na raspolaganju dovoljno vremena za dobar trening i sada je taj period završen. U sljedeća dva mjeseca, ulazimo u ritam dvije utakmice tjedno plus putovanje. I mislim da je putovanje ono što ove dvije utakmice čini još opasnijim, a to se pogotovo odnosi na onu drugu. U Beograd ćemo još doći relativno odmorni, međutim ona druga utakmica je malo problematična. Iako moram priznati da je taj put dosta dobro riješen s obzirom da iz Frankfurta gotovo direktno letimo do Kazana.

U subotu nas očekuje FMP, tradicionalno jedan od najneugodnijih protivnika Zadra u regionalnoj ligi. Mislim da je Zadar samo jednom do sada dobio FMP-a, odnosno Refleksa i to protekle sezone u Zadru. To dovoljno govori o težini te subotnje utakmice.

Što se tiče kvalitete ova momčad FMP-a je tu negdje u odnosu na one proteklih sezona. Njihova glavna kvaliteta je unutarnja linija koju čine Labović, Erceg i Samardžiski koji već godinama igraju u NLB ligi, te iz godine u godinu napreduju.

Njima se kao četvrti pridružuje najbolji junior Europe, dečko koji je obilježio nedavno Svjetsko Prvenstvo do 19 godina kada je Srbija bila svjetski prvak, Milan Mačvan koji je proglašen najboljim igračem tog prvenstva.

Njihova vanjska linija je doživjela dosta promjena. Tu su dva mlada nova playa, koji su također članovi što mlade reprezentacije do 20 godina što juniorske reprezentacije, Protić i Čović. Tu je naša šansa da iskoristimo njihovu mladost i neiskustvo mada se radi o kvalitetnim i talentiranim momcima. Možda je to prilika da jednom agresivnom igrom na njihove playeve pokušamo nešto dobit na tim pozicijama.

Bitno je napomenuti da je FMP ove sezone izgubio obje utakmice od Hrvatskih klubova i to na gotovo identičan način. Njihova igra bitno pada kada gostuju i ta dva poraza su došla na gostovanjima protiv Zagreba i protiv Splita. Mi ćemo najprije pokušati na naš način, igrom čovjeka u obrani, a potom ukoliko bude potrebe koristit ćemo se saznanjima sa te dvije utakmice kada su se i Split i Zagreb u drugom poluvremenu zatvorili u zonu 2-3 i to je bila prepreka koju igrači FMP-a nisu kvalitetno i u kontinuitetu rješavali.

Imamo sve informacije o FMP-u, međutim svjesni smo da oni ipak igraju kvalitetnije doma nego vani i jedini su do sada uspjeli dobiti Partizana koji je po meni ovog trenutka najjača momčad regionalne lige što potvrđuju i njihove dvije pobjede na startu Eurolige."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.