Najava 14. kola Prve HNL
Zebić uoči Šibenika: "Očekuje nas teška borba svih 90 minuta"
Piše: R. Morović | Objavljeno 30.10.2007 u 18:37.
ZDNews.hr

Trener Zadra Dalibor Zebić (foto: arhiva) Foto: ZadarSport


Nogometaše Zadra sutra, u 14. kolu Prve HNL očekuje teško gostovanje u Šibeniku. Domaći su, nakon pobjede 1-0 protiv Hajduka u 10. kolu, ubilježili remi protiv Međimurja i tri uzastopna poraza: dva od Dinama (prvenstvo i kup), te onaj subotnji od Zagreba u Kranjčevičevoj 3-1.

Stoga i njima, baš kao i Zadru (tri uzastopna poraza: Rijeka, Hajduk, Dinamo) ova utakmica predstavlja svojevrstan izlazak iz mini krize.

Šibenčani za Zadrom trenutno zaostaju samo pet bodova i sigurno je da će kroz ovu utakmicu tražiti potpuni priključak sredini tablice. Sve tri ovosezonske pobjede ostvarili su na Šubićevcu (Varteks 4-3, Rijeka 3-2, Hajduk 1-0) na kojem su poraženi samo od Slaven Belupa (0-2), te u prošlom kolu od Dinama (čitaj: suca Kovačića), također 0-2.

S druge strane Zadar je na slavio gostovanjima u Vinkovcima i Čakovcu protiv momčadi vrlo sličnih Šibeniku kojima je primaran cilj ostanak u ligi, dok je poražen na četiri najteža gostovanja (Dinamo, Slaven Belupo, Rijeka, Hajduk).

Trener Zebić na raspolaganju ima sve igrače s tim da Terkeš ima nekih lakših problema s ozljedom, te će se o njegovom statusu u prvih jedanaest odlučiti sutra. Ono što je gotovo sigurno, a što nam je danas potvrdio i sam trener je da će od prve minute na lijevom boku zaigrati Hrvoje Ćustić umjesto Ivana Eleza.

Što Zadrani moraju promijeniti kako bi sutra prekinuli crnu seriju i na Šubićevcu uzeli barem bod?

Golmana ne svakako. Subašić je u fenomenalnoj formi, a danas je i dodatno radio sa trenerom Rogićem po vrlo teškim uvjetima kakvi se očekuju i sutra u Šibeniku.

U obrani će Zadrani sigurno morati biti koncentriraniji naročito kada se radi o prvim loptama koje dolaze u šesnaesterac. Jer nerijetko su u posljednje vrijeme suparnički igrači prelako dolazili do lopte u zadarskom šesnaestercu da bi potom uslijedila poneka panična reakcija i sve bi se dodatno zakompliciralo.

Slična stvar dogodila se i na subotnjoj utakmici protiv Dinama kada je kod drugoga gola prvo Schindelfeld najviše skočio, a potom i Mandžukić da bi lopta potom došla do potpuno usamljenog Šokote.

Veznom redu teško da se može previše prigovoriti za posljednja tri uzastopna poraza. Možda jedino manjak agresivnosti u obrambenom dijelu, ali u utakmicama gdje protivnik, u ovom slučaju tri najjača hrvatska kluba, u potpunosti drži terensku inicijativu teško da se može napraviti puno više u napadačkom smislu.

Slično vrijedi i za Terkeša u napadu iako je on svoj posao protiv Dinama odradio vrlo dobro.

Ipak, određeni problem može predstavljati prelazak iz jednog ritma utakmica gdje je Zadar igrao podređenu ulogu u utakmicu sa ravnopravnim protivnikom u kojoj će Zadrani ponovno morati pokazati koliko vrijede i vratiti one dobre igre iz ne tako davnog vremena pet uzastopnih pobjeda.

Sigurno da povratak pobjedama neće biti nimalo lak, no ova zadarska momčad to definitvno može, a Šibenik svoj izlazak iz krize može tražiti neki drugi put.

Evo kako je sutrašnju utakmicu za Zadarsport najavio trener NK Zadar Dalibor Zebić:

"Sigurno je da nam neće biti lako. Težak je teren, a Šibenik je, kao i mi, u jednoj psihički malo težoj situaciji nakon što su izgubili dva puta od Dinama i u subotu od Zagreba. I mi i oni ćemo ući u utakmicu s nekom nervozom.

Mislim da će težak teren više odgovarati Šibeniku jer je stil njihovih igrača nešto borbeniji dok mi težimo više kombinatorici. Ali što je tu je, morati ćemo se prilagoditi i dati sve od sebe. Bit će teška borba devedeset minuta, a ja se nadam pozitivnom rezultatu. U gostima je bod uvijek dobar."

Koliko su ova tri uzastopna poraza utjecala na igrače?

"Svaki poraz utječe na ekipu bez obzira kako i protiv koga ali moramo to izbacit to iz glave. Ova dva treninga smo se okrenuli samo Šibeniku i ovome što nas čeka jer sada opet imamo tri utakmice do jedne male reprezentativne pauze. Sutra i u subotu nas očekuju dva teška gostovanja ali protiv "al pari" protivnika gdje se možemo nadigravati. Moramo samo vjerovat u sebe."

Hoće li biti problem umor od subotnjeg derbija?

"Protiv Dinama nismo dali onoliko koliko smo mogli, a i oni su u subotu imali teško gostovanje u Zagrebu. Drugo poluvrijeme nismo napravili ništa posebno na fizičkom planu tako da se nadam da imamo rezerve za Šibenik."

Najavili ste promjenu na lijevom boku. Umjesto Eleza utakmicu će započeti Hrvoje Ćustić.

"Ni jedan ni drugi bok nisu protiv Dinama odigrali baš najbolje tako da ćemo u Šibeniku probati sa Ćustićem na lijevom boku koji je malo hitriji na ovom blatnjavom terenu.

Terkeš ima određenih problema pa ćemo vidjeti sutra pred put je li s njim sve u redu, a sve ostalo ostaje isto, osim dakle Ćustića na lijevom boku."

Matija Štefančić je otišao prilično naglo. Osjeća li se njegov nedostatak?

"Štefančić nije imao neku veliku minutažu tako da ne mogu sad reći koliko nam nedostaje ali sigurno da je svaki igrač dragocjen naročito kad dođu ovako teški terni, kartoni ili nedaj Bože ozljede ali što je tu je. Mi ćemo se pokriti s čim imamo."

Formacija s jednim napadačem se ne mijenja.

"I protiv Dinama smo promijenili formaciju kada je ušao Mitrović kao drugi napadač, a kasnije su u toku utakmice i Ćustić i Baturina igrali nešto ofenzivnije. Ako bude potrebe i u Šibeniku možemo tako promijenit formaciju. Kombinirat ćemo ovisno o tome kako će se utakmica i rezultat razvijati."

Šibenik?

"Šibenik je radna ekipa. Najopasniji su možda Zec i Vitajić ali vidjeli ste da u zadnje vrijeme primamo golove iz svih pozicija tako da ćemo morati pripaziti na sve njihove igrače i biti maksimalno koncentrirani."

Utakmica Šibenik-Zadar igra se sutra s početkom u 17 sati na stadionu Šubićevac. Glavni sudac je Edi Šunjić iz Splita, a njegovi pomoćnici Ante Vuko iz Strožanca i Leo Krstičević iz Ploča. Četvrti sudac biti će Alojzije Šupraha iz Kolana, delegat Joško Žaja iz Splita, a kontrolor suđenja Borislav Bezjak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.