Aco: "Zadru treba još jedan vanjski igrač" ; Giergia: "Radimo na tome"
Piše: R. Morović | Objavljeno 29.10.2007 u 3:23.
ZDNews.hr

Pred upravom KK Zadar nije nimalo lak zadatak

Foto: H. Bajlo


Nakon jučerašnje utakmice 7. kola NLB Lige u kojoj je Zadar savladao Zagreb CO 84-77 više se pričalo o događajima izvan terena i u momčadi Zadra nego o samoj utakmici.

Kako prenosi portal televizije VOX nakon utakmice prekršajno je priveden Boris Marin jer je tenisicom je gađao igrača Zadra Shammela Stallwortha, ali ga nije pogodio. Slijedi i prekršajna prijava protiv novinara Dražena Žure i oca Jakova Vladovića i to zbog verbalnog sukoba nakon utakmice.

A na press konferenciji Aleksandar Petrović je na novinarsko pitanje o Stallworthu odgovorio:

"Ne bih se sad vraćao na taj izolirani incident. Stallworth je pogođen bocom iz vip lože i došlo je do njegove reakcije. Maloprije sam razgovarao sa predsjenikom kluba i složili smo se da ćemo morati tražiti nekakve preinake. Problem je više nego evidentiran i mislim da ga moramo u dogledno vrijeme riješiti. Obzirom da ja imam dnevne obaveze sa momčadi sada je prije svega na sportskom direktoru da pogleda što se nudi na tržištu i da donesemo jednu odluku.

S obzirom na sve ono što nas čeka, a to je da sljedeća dva mjeseca igramo utakmice svaka tri dana, mislim da Zadar treba uzeti još jednog vanjskog igrača jer sa ovom trojicom (hipotetski novim amerikancem, Baraćem i Johnsonom) teško da možemo izvući tih 7-8 mjeseci. Tu klub mora malo pomoći i pronaći malo novaca, produžiti tu momčad jer će nam to svima zajedno olakšati posao."


Evo što je u kratkom telefonskom razgovoru za Zadarsport o ovoj temi rekao sportski direktor KK Zadar Giuseppe Giergia:

"To nije nikakva novost, ali ne može se sada javno govoriti i njega staviti na križ jer to ne bi bilo u redu i bilo bi mu još teže igrati. Ako se to razvlači po novinama biti će još gore nego što je.

Razgovarao sam s njegovim agentom. On ima ugovor. Ako ga mi raskinemo on će nas tužiti i dobiti parnicu što je normalno i mi ga moramo isplatit. A uz to bi još imali igrača manje.

Dok ne nađemo kvalitetnog igrača koji će ga zamijeniti ne možemo ništa napraviti. Sada će biti tkz. "cutting" tj. otpasti će neki igrači koji su mislili u NBA pa ćemo vidjeti.

Razgovarao sam s njegovim agentom o mogućnosti da ga pošaljemo na posudbu negdje u Brazil ili Kinu ili bilo gdje, te da na taj način mi izbjegnemo dodatne troškove.

Radimo na tome ali to je vrlo komplicirano. Prvo on mora naći klub pa mi moramo naći igrača i k tome još po prihvatljivoj cijeni."


Izgleda da se zadarskim problemima ne nazire kraj jer u ovom periodu zaista nije lako pronaći adekvatnu zamjenu za igrača koji je praktički doveden da bude prvi strijelac kluba.

Hoće li uprava KK Zadar u tome uspjeti ostaje nam da vidimo. No jedno je sigurno. Vrijeme teče, a sve će manje biti utakmica poput današnje gdje će za pobjedu biti dovoljno desetak minuta dobre igre.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.