Borik pobjedom otvorio sezonu: KK Borik Puntamika - KK Svjetlost 76-75
Piše: R. Morović | Objavljeno 29.10.2007 u 0:54.
ZDNews.hr

Na kraju ipak zasluženo slavlje Borika Foto: ZadarSport


Zadar, 28. listopada 2007.
Dvorana Jazine
1.kolo A-1 Lige
Gledatelja: 250

KK Borik Puntamika – KK Svjetlost 76-75
(17:21, 29:11, 13:27, 17:16)

Suci: Siniša Herceg (Zabok), Ivan Paić (Zabok), Nikola Perlić (Velika Gorica)

KK Borik Puntamika: Ružić 6, Dundov, Pijaca 8, J.Dražović, Pavić 2, T.Dražović 6, Dević 2, Mrva 22, Čular 17, Jurjević 6, Žorž 2, Đugum 5
Trener: Ivan Meheš

KK Svjetlost: Radosavljević 5, Raić 6, Preglej 4, Grbešić 3, Spahija 13, Štefanac 4, Budimir 6, Rimac 28, Karlović 3, Jugo 3
Trener: Mladen Vušković


Košarkaši Borik Puntamike uspješno su otvorili novu sezonu pobjednom nad Svjetlosti iz Slavonskog Broda. Konačni rezultat 76-75 najbolje oslikava koliko je to tvrda i neizvjesna utakmica bila, no Borik je ipak mogao bitno lakše i ranije riješiti susret u svoju korist.

Prvo poluvrijeme

Nakon početnog vodstva domaćih 12-10, Brođani rade seriju 7-0 i dolaze do prednosti 12-17, što je ujedno i najveća razlika koju su gosti imali danas u Jazinama.

Do kraja četvrtine Svjetlost je zadržala prednost i na prvi odmor otišla s rezultatom 17-21 u svoju korist.

U drugoj četvrtini Borik je na krilima raspoloženih Jurjevića (2 trice), Mrve (10 poena, 2 trice) i Čulara (11) stekao veliku prednost i na poluvrijeme otišao s prednošću 46-32.

Činilo se tada kako će Mehešova momčad sigurno riješiti utakmicu u svoju korist, no još se jednom pokazalo koliko su treće četvrtine nepredvidive u košarci.

Drugo poluvrijeme

Gostujući trener Mladen Vušković u igru je uveo mladog playa Sašu Radosavljevića koji je svojom brzinom u potpunosti uneredio momčad Borika. Gosti su vro brzo napravili seriju 11-2 i došli na samo pet poena zaostatka (48-43).

Meheš je pokušao nešto promijeniti, te je u igru uveo mladog Antu Đuguma, no niti to nije pomoglo domaćima. Gosti su nastavili sa novom serijom, ovoga puta 10-0, te na opće iznenađenje malobrojne publike u Jazinama poveli rezultatom 52-53, tri i pol minute prije kraja treće četvrtine.

U posljednju četvrtinu tako se ušlo u potpunom egalu, 59-59. Zanimljivo je da do kraja susreta niti jedna momčad nije imala više od 3 poena prednosti.

Tri minute i 40 sekundi prije kraja Radosavljević je zabio za vodstvo gostiju 66-69, a nakon timeouta trenera Meheša Borik se ipak budi, te pogodima Čulara i Dražovića vraća prednost na svoju stranu (70-69).

Nakon pogodaka Rimca i Pavića za 72-71 dogodio se možda i ključni trenutak susreta. Mladi Saša Radosavljević promašio je dva slobodna bacanja, a nakon toga Jure Ružić zabija za 74-71.

Preglej je minutu prije kraja još jednom vratio razliku na -1, a nakon timeouta i pogođenih slobodnih bacanja Mrve, Spahija je zabio za, pokazat će se kasnije, konačnih 76-75.

Preostalo je još nešto više od dvadeset sekundi do kraja, a Borik je imalo +1 i napad. Umjesto da mirno potroše koju sekundu do prekršaja gostiju, Puntamičani su vrlo naivno izgubili jednu loptu koja ih je mogla koštati konačne pobjede.

Bilo je to 17 sekundi prije kraja i gostima je preostao posljednji napad, a trener Vušković sazvao je timeout. Borik se odlučio braniti bez prekršaja što se na kraju pokazalo odličnom odlukom trenera Meheša vrijednom vrlo važna dva boda na otvaranju sezone. Gosti nisu realizirali posljednji napad i domaće slavlje je moglo početi jer zna se koliko je bitna pobjeda na otvaranju sezone.

Već u idućem kolu Puntamičane očekuje jedno od najtežih gostovanja, u Rijeci protiv Kvarnera koji će se pokušati iskupiti za jučerašnji poraz u Dubrovniku.

Ivan Meheš (foto: arhiva)Evo kako je današnju utakmicu vidio trener Borik Puntamike Ivan Meheš.

"Najvažnije je da smo ostvarili pobjedu na otvaranju sezone iako smo u utakmicu ušli dosta nervozno. Prva četvrtina nije bila onakva kakva je trebala biti jer smo zapravo igrali svak za sebe. U drugoj četvrtini smo se digli, počeli razigravati ekipu i jedan drugog nalazit u boljim pozicijama, a to je automatski rezultiralo dobrom obranom i našim odlaskom na 14 razlike.

Nažalost u 3. četvrtini mi nismo uspjeli održati taj ritam, odnosno oni su onemogućili dobar protok lopte našoj vanjskoj liniji i jednostavno smo pali. Čestitam mojim igračima što su u ovako jednoj teškoj utakmici uspjeli izvuć snagu da pobijede ovu utakmicu."



Problem sa realizacijom?

"Mi imamo bekove koji imaju dvadesetak godina iako to ne opravdava činjenicu da nas je Radosavljević u drugom poluvremenu pomalo uneredio jer je on još mlađi od njih.

Bekovska pozicija je takva da igrači kasnije sarzijevaju. Treba im dati mogućnost i čekati da dobiju samopozdanje. Ipak je ovo prva utakmica otvaranje sezone, svima malo ruke drhte i svi bi se htjeli pokazati pred svojom publikom. Nadam se da će s vremenom steći rutinu da mogu organizirat igru bez nekih većih problema."


Zadnji napad?

"Bio je dogovor da nećemo ići na prekršaj nego da ćemo sve preuzimati da im nedozvolimo da dođu do koša."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.