Trener Zadra sportski prihvatio poraz ali...
Zebić: "Ne mogu vjerovati da sudac nije vidio taj prekršaj"
Piše: Pripremio: R. Morović | Objavljeno 28.10.2007 u 2:03.
ZDNews.hr

Trener Zadra Dalibor Zebić Foto: H. Bajlo


Nakon poraza od Dinama 1-2 trener Zadra Dalibor Zebić sportski je prihvatio poraz i čestitao protivniku na zasluženoj pobjedi. Ipak, sudac Šimčić je utakmicu odveo u krivom smjeru i potpuno pokvario konačni dojam veličanstvenog ambijenta na Stanovima.

"Prije svega bi čestitao Dinamu koji se danas pokazao kao kvaliteniji protivnik. Osim prvih petnaest minuta kada smo ušli dobro i napadali visoko nismo napravili ništa da bi naškodili Dinamu.

Pokušali smo igru prenijeti na Dinamovu polovicu i to je dobro izgledalo prvih 15-20 minuta, no poslije smo definitivno podbacili, naročito u sredini terena gdje je Dinamo lako primao loptu, a mi smo stajali daleko od igrača. Bez agresivnosti i žustrine niti puno bolje ekipe od nas ne bi mogle parirati Dinamu.






Pojedinačna kvaliteta Dinamovih igrača danas je došla do punog izražaja, a mi, ma koliko se trudili, danas nismo pokazali ništa od onoga što nas je dosad krasilo. Ovo je jedna od lošijih utakmica u Zadru premda igraš dobro koliko ti protivnik dopusti.

Žao mi je što je sjenu na cijelu utakmicu, ovaj ambijent i jednog velikog protivnika bacio ovaj događaj u 4. minuti. Ne mogu vjerovati da sudac nije vidio taj prekršaj golmana i to je odvelo utakmicu u krivom smjeru.

Želio bi ograditi Dinamo od ovoga jer će se sada opet baciti neka sjena na ovu utakmicu pa ću ja još jednom podvući kako je Dinamo danas bio zasluženo bolji ali je nerazumljivo da sudac već u početku utakmice napravi klasično samoubojstvo i dovede utakmicu na razinu neregularnosti.

Dosta igrača nije igralo protiv ovako kvalitetnog protivnika i u ovakvom ambijentu. Igrači su bili impresionirani i definitivno nisu danas pokazali ono što znaju.

Izgubili smo puno lopti u sredini terena i nismo mogli pokazati svoj stil igre. Neki igrači su danas podbacili i nismo imali jednog ili dvojicu koji će povući ostale. Jednostavno su bili preimpresionirani i ne mogu ništa pohvalno reći za našu igru iako smo se držali u egalu. Ne tražim alibi kod suca ali sigurno da je i to već u 4. minuti prelomilo utakmicu.

Pokušali smo drugo poluvrijeme, kada je ušao Mitrović, igrati sa dvije špice ali ni to nam nije pomoglo. Kasnije smo sa Baturinom i Ćustićem zaigrali još ofenzivnije, no nismo dobili nikakav pomak u toj igri prema naprijed.

Župan nije klasični trkač. On je igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu i moram ga držati što duže u igri. Najgore je što nismo danas niti zaprijetili Kelavi. Nadao sam se da ćemo ga ugroziti nekim slobodnjacima i malo isprepadati ali smo igrali predaleko da se uopće približimo golu.

Na kraju utakmice smo već bili umorni, a Dinamo je prekvalitetan i prerutiniran da bi dopustili neki presing ili nešto slično. U završnici su nas još i ugrozili kontrama pa smo mogli vrlo lako primiti i treći gol.

Mi se sada okrećemo idućim gostovanjima. Izgubili smo već tri utakmice za redom i moramo se vratiti osvajanju bodova jer se jedino tako možemo držati u sredini tablice."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.