Press konferencija u Jazinama
Aco Petrović: "Spremni dočekujemo Zagreb"
Piše: Pripremio: R. Morović | Objavljeno 26.10.2007 u 17:37.
ZDNews.hr

Trener Zadra Aleksandar Petrović (Foto: Arhiva) Foto: ZadarSport


Na press konferenciji održanoj jutros u dvorani Jazine trener košarkaša Zadra Aleksandar Petrović po običaju je objasnio trenutno stanje u momčadi i najavio iduću utakmicu u NLB Ligi. Zadrani su u nedjelju domaćini Zagrebu, a što o proteklom tjednu i predstojećoj utakmici misli trener Petrović saznajte u sljedećem prilogu.

"Pozdrav sedmoj sili" - otvorio je trener Petrović press konferenciju.

"Ova dva tjedna su praktično jedino vrijeme kada smo, nakon ovog početnog sprinta gdje smo u 17 dana odigrali šest utakmica, mogli osvježiti i podignuti ekipu i dati još jednu fizičku injekciju. Sljedeća dva mjeseca, od onog trenutka kada 6.11 počinje Uleb Cup pa do kraja dvanaestog mjeseca, smo u tretmanu tri dana - jedna utakmica.

Bili smo prisiljeni do jučer podići nivo treninga u smislu intenziteta i agresivnosti, možda malo na uštrb ove nedjeljne utakmice u smislu svježine ali mislim da je dugoročno bilo bitno napraviti tu injekciju" - osvrnuo se Aco na naporne ovotjedne treninge i nastavio:

"Za nas je nedjeljna utakmica izuzetno bitna i slažem se sa Štimcem koji je rekao kako ova pobjeda nama apslolutno treba. Sad, u idućih pet-šest kola, ipak ulazimo u nešto ležerniji raspored jer smo ovoga trenutka ipak jedina momčad u NLB Ligi koja je već odigrala protiv sva tri euroligaša. Ove posljednje utakmice Partizan-Barcelona, Cibona-Efes Pilsen pokazuju koliko su to moćne momčadi."

Zagreb?

"Zagreb je u dosadašnjem dijelu prvenstva izgledao kao «Jekyll-Hyde», momčad sa dva lica, no u svakom slučaju mi se pripremamo za ono njihovo lice kakvo su pokazali u utakmicama sa Splitom i FMP-om. Nismo niti gledali, niti pokušavali izvući neke zaključke iz utakmica koje je Zagreb igrao protiv Partizana ili Vojvodine jer bi nas to odvelo na krivi put.

Svjesni smo opasnosti te utakmice i sasvim je sigurno da ćemo punu pažnju posvetiti vanjskim igračima Zagreba Sesaru, Vladoviću i Simonu jer su to igrači koji mogu kroz «pick igru» ili igru «jedan na jedan» proizvesti višak igrača, a onda u tom višku čak i njihovi unutarnji igrači Tomić, Vrsaljko i Dundović mogu doći do laganih šuteva.

Prioritet broj jedan je u svakom slučaju izuzetno agresivna obrana na vanjskim igračima kako bi njima oduzeli manevarski prostor da ulaze u prednost kroz svoju igru. Što se tiče koncepta to je isti onaj Jusupov koji je bio i protekle sezone sa strahovito puno pick igre i odatle pokušavaju doći u prednost."

Zadar?

"Što se tiče nas, kroz ovih šest treninga bilo je i dobrih stvari i nekih stvari koje su nas malo usporile ali vjerujem da ćemo do nedjelje biti ok. Macura je solidno podnio sve ove napore, stopalo ga više toliko ne boli i za očekivati je da će biti u rotaciji.

Ako sam sa nečim zaista zadovoljan u posljednje tri-četiri utakmice to je unutarnja linija koja funkcionira vrlo dobro što se pokazalo i na najtežem mogućem gostovanju, sa aspekta visokih igrača (Peković), kod Partizana. I Lalić i Gečevski i Štimac, a nadam se od nedjelje i Macura sasvim solidno funkcioniraju i što se tiče unutarnje igre mislim da smo se nametnuli u svim utakmicama u protekla dva tjedna.

Ono što moramo poboljšati i na čemu smo radili, a što je za mene ipak jedno neugodno iznenađenje je šut i realizacija sa vanjskih pozicija.U ovih 17 godina koliko se bavim ovim poslom nismo imali tako nizak postotak realizacije. Međutim gledajući kako igrači rade i pogađaju na treninzima smatram da će taj postotak šuta sa vanjskih pozicija tijekom vremena početi rasti. Mislim da je to jedan od preduvjeta za dobru igru Zadra.

Vidjeli ste da je Split u Jazinama igrao 22-3 minute zonu. Zagreb će isto tako igrati dvadesetak minuta zonu i mi na to moramo spremni. A zona se razbija kvalitetnim dodavanjima, šutem i spuštanjem lopte na centra, no ipak je šut ono što mora funkcionirati da bi tu zonu razbili.

Spremni dočekujemo period je pred nama, a nakon Zagreba nam ostaje još jedan tjedan da sve to privedemo kraju i onda spremni krenemo u taj ritam igranja svaka tri dana" - zaključio je Petrović svoju priču.

Na novinarsko pitanje o povratku Jakova Vladovića u Jazine i njegovim nedavnim komentarima u tisku trener Zadra odgovorio je sljedeće. Poslušajte audio.


Aco Petrović o Vladoviću:

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.