Pakleni zadarski mjesec: Rijeka-Hajduk-Dinamo
Zebić: "Protiv Hajduka loš dan, protiv Dinama dati više od 100%"
Piše: Pripremili: R.Morović i H.Bajlo | Objavljeno 24.10.2007 u 17:04.
ZDNews.hr

"Protiv Dinama ćemo dati i više nego što možemo" Foto: ZadarSport


Nogometaši Zadra spremaju se za subotnji derbi sa Dinamom na Stanovima, no poraz od Hajduka, a naročito pristup igri u drugom poluvremenu još je uvijek predmet rasprava mnogih tkz. "nogometnih znalaca". Pa tako mnogi od njih tvrde da je Zadar zapravo pustio utakmicu Hajduku bez prave borbe.

Što o svemu tome misli trener Zadra Dalibor Zebić?

"Jednostavno smo imali loš dan i ne mogu nikome ništa zamjeriti. Već sam rekao da poslije pobjede nema euforije, pa tako ni poslije poraza nema tragedije. Bilo je to jedno loše poluvrijeme, primili smo tri gola ali daleko je to od priča o puštanju utakmice. To se uvijek priča i zato sam ja posebno istakao onih 0-0 u prvom kolu na Stanovima kao neki dobitak. I tu je Hajduk bio bolji i stvarao prilike ali bez realizacije i onda se nije ništa pričalo.

U ovu utakmicu jednostavno nismo ušli kako treba, a tome su još pridonijeli i bura i loš teren. Oni su prelagano izlazili iz tih duela, a mi smo radili premalo prekršaja i pokazali kako ne treba igrati. Nadam se da ćemo sada okrenuti ploču."

Josip Modrić ušao je posljednjih desetak minuta. Nije li to malo neobično obzirom na ozljedu i činjenicu da nije trenirao mjesec dana?

"Već sam to objasnio igračima. Možda to nije bilo nekako trenerski, no mi smo mu jednostavno htjeli pružiti podršku da se što prije vrati u normalan život jer sigurno da nije lako jednom profesionalcu izdržati mjesec dana u kući, a kamoli u pritvoru.

Joso naravno neće igrati protiv Dinama, sad je u jednom trenažnom procesu povratka, a to je bila naša gesta kluba i igrača da mu olakšamo povratak. Imao je tu nezgodnu ozljedu i ovaj tjedan ide u Zagreb na pregled pa ćemo onda vidjeti da li je potrebna operacija ili može nastaviti sa treninzima."

U subotu na Stanove stiže Dinamo. Kakve su šanse Zadra u toj utakmici?

"Mislim da su šanse negdje 60-40 jer ipak mi igramo na svom stadionu i imamo tu neku tradiciju, a Dinamo je ovdje već izgubio jednu titulu prije par godina. Ja sam igrao tada i pokazali smo da u tim nekim utakmicama gdje je veliki pritisak publike i jaki protivnik igrači igraju iznad svojih mogućnosti. To su takve utakmice i ja se nadam da će tako biti i u subotu, da će svaki igrač dati i više od svog maksimuma, a onda je uz podršku publike sve moguće. Nadam se da će biti pun stadion.

Dinamo je sigurno mamac za publiku, a mi smo ove sezone sve utakmice, osim ove dvije sa Hajdukom i Dinamom odigrali korektno i ja se nadam da će publika doći to pozdraviti. Bit će i na televiziji ali sigurno da je puno ljepši ambijent uživo na Stanovima i neće pogriješiti oni koji u subotu dođu na stadion."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.