Zadarski fantazista igra sezonu karijere
Dragan Župan: "Protiv Dinama napadački"
Piše: Pripremili: R.Morović i H.Bajlo | Objavljeno 24.10.2007 u 14:27.
ZDNews.hr

Dragan Župan Foto: ZadarSport


Iako je cijela momčad Zadra prvu trećinu prvenstva odigrala na zaista visokoj razini, te se kvalitenim igrama i napadačkim stilom nogometa probila do trećeg mjesta na tablici, pojedinačno, publiku je možda najviše impresionirao Dragan Župan.

Župan, koji je do sada igrao za Uskok, Šibenik i Međimurje, u prvom je dijelu prvenstva zabio 6 pogodaka i 5 puta uspješno asistirao, te definitvno igra najbolju sezonu u svojoj karijeri. To, što će i sam priznati, može ponajviše zahvaliti treneru Zebiću koji mu je ukazao povjerenje i udijelio mu važno mjesto u momčadi.

Zanimljivo je da je Župan svih šest ovosezonskih golova zabio dok gosti nisu zabili niti jedan, 5 od 6 golova dao je u prvom dijelu, a čak četiri u prvih 11 minuta. Niti na jednoj utakmici nije zabio dva pogotka, a u 5 od 6 susreta kada je bio strijelac Zadar je pobjeđivao.

Evo popisa svih ovosezonskih golova Zadrove desetke:

4. kolo Zadar-Inter 3-0 (gol za 1-0, 8. min)
5. kolo Cibalia-Zadar 0-2 (gol za 0-2, 31min. - 11m)
6. kolo Zadar–Osijek 5-1 (gol za 5-0, 77. min)
7. kolo Međimurje-Zadar 2-4 (gol za 0-2, 11. min)
9. kolo Slaven Belupo-Zadar 4-2 (gol za 0-1, 7. min.)
10. kolo Zadar-Varteks 2-0 (gol 1-0, 3. min.)


Bez sumnje možemo reći da igrate najbolju sezonu u karijeri.

"Igrao sam i u drugoj i u prvoj ligi, u Uskoku, Šibeniku i Međimurju ali ovdje sam se najviše iskazao. U ovih 12 kola do sada 5 asistencija i 6 golova i to je definitivno za sada moja sezona karijere."

Koliko se vaša uloga u ovoj momčadi Zadra razlikuje od nekih pozicija koje ste igrali prethodnih godina?

"Ova pozicija koju igram sada je dosta drugačija negoli one na kojima sam prije igrao. Terkeš je naistureniji napadač, a ja i Tomasov smo odmah iza njega. Imamo zadaću čuvati i vezne i stopere ali je puno lakše igrati, puno su nam slobodnije ruke ako tako možemo slikovito reći. To ponajviše mogu zahvaliti treneru Zebiću koji mi je ukazao povjerenje i namijenio tu ulogu."

Županov pogodak iz slobodnog udarca za vodstvo Zadra protiv Intera 1-0
Ipak, nakon deset kola i trećeg mjesta na tablici stigla su i dva uzastopna gostujuća poraza sa gol razlikom 1-6. Možemo li to nazvati mini-krizom ili je posve normalno izgubiti u Rijeci i Splitu?

"Mislim da nije riječ o krizi. Imali smo dva teška gostovanja protiv Rijeke i Hajduka koji su, poslije Dinama, ponajbolje momčadi u 1.HNL. Sigurno da nije sramota od njih izgubiti. Protiv Rijeke smo odigrali dobro drugo poluvrijeme, a protiv Hajduka prvo. Drugo nam je pomagala i bura pa smo ih trebali još stisnuti, a odigrali smo katastrofalno.

Trebamo samo i dalje raditi na svojoj igri i misliti na sebe i rezultat će doći. Kako smo do sada, prije ove dvije utakmice, imali dobre rezultate tako se nadam da ćemo ponovno napraviti neku dobru seriju."

Da li su ova dva uzastopna poraza utjecala na atmosferu u momčadi i možda promijenila klupske ambicije?

"Atmosfera je odlična. Ova dva posljednja poraza nas nisu uzdrmala i idemo protiv Dinama odigrati što bolje, a onda sa Šibenikom i Interom bez opterećenja.

Prvi cilj je ostanak i sredina tablice, a ako nam se ukaže prilika da opet napravimo neku seriju, čemu se ja nadam, onda možemo gledati i prema vrhu tablice. Ali glavni cilj je ostati sigurno u sredini tablice. Imamo dovoljnu bodovnu zalihu da mirno možemo odigrati predstojeće utakmice."

Ozljeda protiv Varteksa?

"Protiv Varteksa sam iskrenuo gležanj i zbog toga sam morao izaći iz igre, te nisam igrao u Rijeci, ali ta ozljeda je sada prošlost."

U nedjelju na Stanove dolazi Dinamo. To je uvijek poseban događaj u gradu.

"Sigurno je da će biti pun stadion i nadam se da ćemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu i da uz potporu publike možemo do pozitivnog rezultata. Šanse su 50-50. Mi se nećemo povući niti raditi neke prevelike promjene unutar momčadi. Igrati ćemo napadači nogomet kakav igramo od početka sezone. Mi i ne znamo igrati nekakav bunker ili povučenu formaciju. Igramo napadači i tako ćemo igrati i protiv Dinama."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.