Poraz na otvaranju
Poraz Zadrana na otvaranju sezone: OK Zadar - OK Daruvar 0-3
Piše: R. Morović | Objavljeno 20.10.2007 u 23:51.
ZDNews.hr

Foto: Zadarsport


Zadar, 20.listopada 2007.
Drugo kolo 1.B HOL
Dvorana na Višnjiku
Gledatelja: 100

ZADAR – DARUVAR 3-0
(25-19 ; 25-20 ; 25-21)


Suci: Zoran Kozić i Vedran Juravić
Delegat: Vlado Fuzul

Odbojkaši Zadra poraženi su u drugom kolu 1.B HOL od Daruvara rezultatom 3-0.

Nakon što su u prvom kolu, zbog odustajanja Čakovca od 1.B HOL, Zadrani bili slobodni danas su dočekali svoju prvu ovosezonsku utakmicu i to protiv vrlo jake momčadi Daruvara koja slovi za jednog od favorita cijele lige.

Oko stotinjak gledatelja naguralo se u dvoranu na Višnjiku kako bi vidjelo otvaranje odbojkaške sezone u Zadru.

Prvi set 25-19

Zadarski su odbojkaši bolje otvorili susret i poveli sa 5-2, međutim, gosti se brzo vraćaju u igru, te uskoro preuzimaju vodstvo (6-5) koje će zadržati do kraja seta. Nakon što su odbojkaši Daruvara povećali svoje vodstvo na 10-6, a potom i na 15-8 djelovalo je da je set izgubljen.

No, borbeni Zadrani pokušali su se vratiti u igru i došli na četri poena zaostatka (15-11). Ipak, Daruvar je ubrzo vratio veliku prednost na 18-12, pa na 21-14, te je set okončao rezultatom 25-19.

Drugi set 25-20

Drugi set pružio je nešto više neizvjesnosti, no na kraju vrlo sličan rezultat.
Nakon početnog vodstva gostiju 3-0, Zadrani se vraćaju u igru na 6-6 i drže set u egalu sve do rezultata 14-14. Tada se Daruvar ponovno odvaja na 17-14, potom i na 20-15, a set završava rezultatom 25-20.

Treći set 25-21

Treći set pomalo je nalikovao onom prvom. Početno vodstvo Zadra 3-1, pa 5-2, gosti su ubrzo okrenuli u svoju korist na 6-5. U ovom setu Zadar je uspjevao parirati gostima do rezultata 8-8, a potom slična priča kao u prethodna dva seta. Daruvar odlazi na 10-8, potom i na 15-10 što će se kasnije pokazati nedostižnom prednosti za domaće.

Ipak, Zadrani nisu odustajali i to je ono najpozitivnije što mogu izvući iz ove utakmice. Sa visoke prednosti 19-13 gostiju uspjeli su se vratiti na samo -2 (21-19), no više od toga nisu mogli. Gosti su sigurno priveli meč kraju i osvojili treći set rezultatom 25-21.

Izjava trenera

Ponajbolji igrači Zadra u ovom susretu bili su Radošević i Sorić, a kratko je u drugom setu zaigrao i trener-igrač Marin Masnić. Evo kako je on vidio ovaj poraz na otvaranju prvenstva:

"Daruvar slovi za jednog od favorita prvenstva i ovaj poraz nije neočekivan. Znali smo da će oni doći ovdje u najjačem sastavu. Ključ ovog poraza je naša neuigranost i vidjelo se da igrači koji dolaze samo na utakmice nisu najbolje reagirali. Mi ćemo bodove tražiti protiv nešto slabijih protivnika.

U trećem setu smo pokazali da smo dobra momčad, da možemo reagirati i vratiti se u meč, ali, ponovit ću, ključnom se pokazala naša neuigranost, a oni su odigrali jednu od boljih partija otkad sam ja trener Zadra.

Naravno da na poraz utječe i "širina klupe". Radio sam samo dvije izmjene tokom cijelog meča. Nemamo široku bazu, imamo tih 6-7 igrača i na tome moramo raditi.

Iduće kolo idemo u Zagreb protiv Croatie i ja se nadam da ćemo se vratiti s 3 boda. Naše ambicije su jasne, sredina tablice i ja se nadam da ćemo u tome i uspjeti. Ovaj poraz ništa ne mijenja."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.