Poraz u Pioniru: KK Partizan Igokea - KK Zadar 81-71
Piše: R. Morović | Objavljeno 20.10.2007 u 21:41.
ZDNews.hr

Vraneš vs. Gečevski Foto: b92.net


Beograd, 20. listopada 2007.
Dvorana Pionir
6. kolo NLB Lige
Gledatelja: 1735

KK Partizan Igokea - KK Zadar 81-71
(20:25, 21:8, 20:20, 20:18)

Suci: Roman Kolar (SLO), Andrej Jeršan (SLO), Andrej Jelen (SLO)

Partizan Igokea: Palacio 13, Tepić 16, Riznić, Kecman 5, Borovnjak 8, Tripković 2, Veličković 12, Peković 12, Vitkovac 4, Đurković , Božić 3, Vraneš 6
Trener: Duško Vujošević


Zadar: Stallworth 15, Stipčević 11, Barać , Johnson , Gečevski 9, Mačinković , Lalić 19, Macura , Štimac 9, Brewer 8
Trener: Aleksandar Petrović


U šestom kolu regionalne NLB Lige košarkaši Zadra pretrpjeli su treći poraz. Bolji od njih večeras je bio beogradski Partizan rezultatom 81-71.

Iako su Zadrani dobili prvu četvrtinu rezultatom 25-20, u drugoj su ponovno ušli u crnu rupu i postigli samo osam poena. S druge strane domaći su u tom razdoblju ubacili 21 poen i tako preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta.


Prva četvrtina 20-25

Zaista je čudan bio početak večerašnjeg susreta u beogradskom Pioniru.
Nakon početnih 10-3 Partizana, Palacio radi nekoliko nepotrebnih pogrešaka i Zadrani rade ono što su u posljednje vrijeme protivnici radili njima. Serijom od čak 13-0 dolaze do vodstva 16-10 sredinom prve četvrtine. Raspoloženi Zadrani s pet trica u prvoj dionici igre sigurno su zadržali prednost i na kraju četvrtine vodili sa 25-20.

Druga četvrtina 21-8

Drugu četvrtinu Zadar nije mogao gore otvoriti. Prvo su domaći lako došli do vodstva 26-25, a potom rade nevjerojatnu seriju 21-2 (!!!). Ovo zaista postaje zadarski fenomen.
Barać i Štimac očito nisu donijeli zadarskoj igri ono što je tražio trener Petrović, te je, nakon niza gostujućih pogrešaka, Partizan uskoro vodio 41-27.

Do kraja poluvremena Zadrani su ipak uspjeli koliko toliko vratiti nadu u preokret i drugu četvrtinu okončali sa zaostatkom -8, 41-33.

Treća četvrtina 20-20

No, prve minute drugoga dijela ponovno vraćaju domaćima potpunu dominaciju. Veličković sam radi seriju 6-0 i Partizan vodi 47-33. Zadrani će ipak preko Stallwortha (trica), Štimca ( 4 slobodna bacanja) i Lalića (dvica) ovu četvrtinu okončati u egalu i u posljednju dionicu igre ući sa -8, 61-53.

Četvrta četvtina 20-18

I na početku posljednje četvrtine doista je djelovalo kako se Zadrani mogu vratiti u igru i pokušati pobijediti u Pioniru. Stipčević i Štimac dvjema tricama vraćaju Zadar u život na samo 4 poena zaostatka, a Juby Johnson imao je priliku da još smanji domaću prednost. Ipak, Juby je danas bio neprepoznatljiv, radi prekršaj u napadu, a nakon toga Partizan, na krilima Palacia radi seriju 7-0 i odlazi na 70-59.

Nakon dvice Gečevskog domaći rade još jednu mini seriju, ovoga puta 6-0 i odlaze na, naizgled nedostižnih +15, 76-61.

I tada Zadar ponavlja ono što je napravio i u prvoj četvrtini, te serijom 10-0 (8 poena Stipčevića) dolazi na samo pet poena zaostatka 76-71.
Imali su Zadrani još jedan napad za potpuni povratak u život samo minutu i pol prije kraja susreta, no ovoga puta Stipčević ne uspjeva poentirati i domaći vraćaju visokih +10, 81-71, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Utakmice, u kojoj je Zadar pokazao da se može ravnopravno nositi sa najboljim momčadima NLB Lige samo ako ukloni "crne rupe" u igri i upravo je to ono na čemu će trener Petrović morati najviše raditi. Jer ako vam protivnik, nakon vaše bolje igre i serije 13-0, uzvrati serijom 21-2, to ne može biti fizički problem ili razlika u kvaliteti, već isključivo problem u glavama igrača.

To u Zadru nije novost i na tome će, ukoliko želi stvoriti respektabilan klub, naročito u Europi, trener Petrović itekako morati poraditi.

Kod Zadra ponovno najbolji Lalić sa 19 poena uz 6 skokova. Stallworth je za 36 minuta u igri ubacio 15 poena, a Brewer za 31 minutu 8 poena i 11 skokova. Ostali strijelci bili su Stipčević sa 11, te Gečevski i Štimac sa po 9 poena i tu je drugi veliki problem u zadarkoj igri.

Sa samo šest igrača u listi strijelaca teško da se može dobiti bilo koga, a pogotovo ne Partizana u Pioniru. Johnson i Barać nisu danas bili na zadovoljavajućoj razini, a Jere Macura nije ulazio u igru zbog ozljede.

S druge strane podatak se da kod domaćih košarkaša čak njih deset upisalo u strijelce, od čega četiri dvocifrena dovoljno govori o kvaliteti momčadi koja unatoč tome ima još puno prostora za napredak. Tepić je zabio 16, Palacio 13 uz 8 asistencija, a Veličković i Peković po 12 .

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.


Izjave trenera: (Izvor: kkpartizan.co.yu)

Trener Partizana Duško Vujošević:

"Zadovoljan sam jedino pobjedom. U drugoj četvrtini sveli smo Zadar na samo 8 poena, ali u prvoj smo primili čak 25. Početak je sezone, mnogo promjena u momčado i mnogo oscilacija. Novim igračima treba vremena da se uklope u cijeli sistem. Nemamo još uvjek dovoljno svježine. S druge strane Zadar je, nakon dva teška poraza protiv Budućnosti i Olimpije, kada je kolega Petrović podnijeo ostavku koja nije usvojena, vezao dvije velike pobjede i došao na megdan nama u velikoj formi. Od samog početka krenuli su agresivno, sa velikom željom za pobjedom. Nije mi jasan kriterij suđenja. Poslije dva dodira dobio sam suspenziju, a moj kolega danas nije izlazio s terena. Ne bi se smjela dozvoliti velika razlika u kriteriju suđenja. Nije mi jasno do koje granice trener smije reagirati. Dobili smo utakmicu, ali dobili smo i svijest da moramo naporno raditi i napredovati."

Trener Zadra Aleksandar Petrović:

"Dva puta smo po 3-4 minute imali crne rupe. Poslije 3 izgubljene lopte Baraća, Partizan je napravio najveću razliku. Za ravnopravnu igru protiv Partizana treba imati 10 snažnih igrača. Ova utakmica je bila nemoguća misija za nas."

U idućem kolu Zadar u Jazinama dočekuje Zagreb Danijela Jusupa i Jakova Vladovića koji je danas u Trnskom iznenađujuće poražen od Helios Domžala 70-79.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.