Zebić uoči gostovanja na Poljudu: "Idemo se boriti pa što bude"
Piše: R. Morović | Objavljeno 19.10.2007 u 18:34.
ZDNews.hr

Trener Zadra Dalibor Zebić Foto: H. Bajlo


Sutra u 15.30 nogometaši Zadra igraju utakmicu 12. kola T-Com Prve HNL na Poljudu protiv Hajduka. Iako se utakmica, po prvotno zakazanom terminu, trebala igrati u 18 sati, danas su se oba kuba dogovorila da zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta utakmica počne u uobičajenom popodnevnom terminu (15.30).

Koliko će to pomoći ili odmoći momčadima vidjet ćemo tek sutra, no u svakom slučaju za zadarske bi nogometaše bilo puno bolje suho vrijeme pa makar i uz buru jer u proteklom kolu u Rijeci brz i klizak teren nije baš pogodovao zadarskom načinu igre.

Kako sutrašnju utakmicu vidi trener Hajduka Sergije Krešić pročitajte ovdje, a sa zadarske strane utakmicu je za Zadarsport najavio trener Dalibor Zebić:

"Malo smo jače radili na fizičkoj pripremi u ovom periodu jer nas sada očekuju teški tereni i teške utakmice.
Sutra putujemo u Split u dobrom raspoloženju i u dobroj formi, idemo odigrat najbolje što možemo pa što bude."

Sastav?

"Zna se da mi puno ne lutamo sa sastavom tako da bi i sutra na Poljud trebala istčati standardna jedanaestorka. Pošto srećom nema ozljeđenih ni kartoniranih nema razloga da netko ispadne iz sastava. Nitko se nije posebno nametnuo tako da ostaje isti sastav kao i sve ostale utakmice."

Hajduk je favorit.

"Hajduk je u svakom slučaju favorit iako ne pružaju igre kakve se od njih očekuju, međutim mi gledamo sebe. Idemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti..."

Imate li spremnu neku posebnu taktiku za splićane

"Sigurno da ćemo više pažnje posvetiti određenim igračima, možda Cernatu, Kaliniću, a ovo ostalo uobičajeno. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu. Odredimo neke najopasnije točke na koje posebno pripazimo, a sve ostalo normalno."

Kakvo je stanje sa zadarskim reprezentativcima?

"Tomasov je u oba susreta odigrao otprilike 2/3 utakmice, Puljić i Ježina nisu nastupili. Sigurno da su malo umorni, ja sam razgovarao s njima i oba (op.a. Puljić i Tomasov) su rekla da se dobro osjećaju i oba će sutra početi."

Očekuju se vrlo teški uvjeti za igru

"Sigurno da će biti teški uvjeti ali kako nama tako i njima. Pokušat ćemo izabrati prvu stranu niz buru dok smo još svježiji, da nam je lakše pucati, a onda kako nas posluži sreća."

Cilj je što duže držati egal

Što duže budemo držali egal ili ako eventualno povedemo Hajduk će sigurno biti sve nervozniji jer ova utakmica njima služi kao izlazak iz krize. Nama je važno da odigramo dobro, a što dulje izdržimo to bolje za nas."

Dosta se priča i piše u posljednje vrijeme kako Zadar ima previše respekta prema nominalno jačim protivnicima i da je to možda razlog poraza na gostovanjima u Rijeci i Koprivnici.

"Ne možemo to preko noći promijeniti. Mi polako stasamo u jednu ozbiljnu ekipu i kvalitetnim igrama skrećemo pažnju javnosti. Moramo samo više vjerovati u sebe. Mislim da smo naučili lekcije iz Koprivnice i Rijeke i daj Bože da to sutra demonstriramo u Splitu."


Dodajmo na kraju vijest kako se danas, nakon odsluženja jednomjesečnog pritvora, treninzima vratio i Josip Modrić, no on naravno neće biti u konkurenciji za utakmicu s Hajdukom.

Prvi sastav trebao bi dakle izgledati ovako:

Subašić - Puljić, Batkoski, Parmaković - Milin - Balašković, Surać, Župan, Tomasov, Elez - Terkeš.

Utakmica počinje u 15.30, a izravan tekstualni prijenos uz live chat možete pratiti na našem portalu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.