KK Zadar - KK Split CO 91-70: Pobjeda za samopouzdanje
Piše: R. Morović | Objavljeno 17.10.2007 u 22:07.
ZDNews.hr

Igrač utakmice Jure Lalić zakucavanjem je zapečatio odličnu zadarsku predstavu Foto: H. Bajlo


Zadar, 17. listopada 2007.
Dvorana Jazine
5. kolo NLB Lige
Gledatelja: 2500

Zadar – Split 91-70
(27:19, 19:20, 18:16, 27:15)

Suci: Šutulović, Rutešić (oba Crna Gora), Medan (Hrvatska)

Zadar: Lalić 23, Brewer 20, Gečevski 12, Stallworth 10, Johnson 9, Barać 9, Štimac 6, Marčinković 2, Macura, Stipčević
Trener: Aleksandar Petrović

Split CO: Akins 14, Garnett 13, Rudež 12, Bilobrk 8, Stipanović 8, Ivanov 7, Car 5, Perić 3, Sumić, Delaš, Siriščević, Šoda
Trener: Slobodan Subotić


U 5. kolu regionalne NLB Lige košarkaši Zadra upisali su i treću pobjedu, drugu uzastopnu. Nakon Širokoga u subotu, večeras su Zadrani uvjerljivo svladali Split Croatia Osiguranje rezultatom 91-70.

Podatak da Splićani nisu vodili niti u jednom trenutku govori sve o ovoj utakmici, a Zadrani su konstantno održavali 5 do 10 poena razlike sve do posljednje četvrtine kada su dokrajčili protivnika i na kraju zasluženo slavili sa visokih +21.

Prva četvrtina 27-19

Zadar je utakmicu otvorio petorkom Gečevski, Brewer, Barać, Lalić, Johnson, dok je s druge strane trener splitskih žutih Slobodan Subotić odgovorio postavom Garnett, Akins, Ivanov, Stipanović, Bilobrk.

Već u prvoj akciji Jure Lalić je najavio izvrsni partiju pogodivši koš i dodatno bacanje.
Zanimljiv je podatak da je Split od 19 poena u prvoj četvrtini, prvih 15 zabio tricama. Redom su pogađali Garnett, Bilobrk dvije za redom, a potom i Rudež dvije za redom.

To je međutim bilo jedino gostujuće oružje, dok su Zadrani imali raznovrsna napadačka rješenja. Domaće je predvodio izvrsni Lalić sa čak 12 poena u prvoj dionici, a vrlo dobro je od prve minute reagirao i Barać koji je postigao 7 poena na početku susreta. To je podatak koji će sigurno razveseliti trenera Acu Petrovića, kao i onaj da forma Coreya Brewera raste iz utakmice u utakmicu. U prvoj četvrtini postigao je 8 poena (2 trice) i izvrsno vodio momčad do prednosti +12, 27-15.

Četvrtinu su, nakon timeouta, zaključili Splićani Garnett i Stipanović za 27-19.

Druga četvrtina 19-20

Gosti su u drugoj dionici nastavili tamo gdje su stali u prvoj i tricama Rudeža i Akinsa napravili seriju 10-0, te se tako potpuno vratili u susret na 27-25.

Barać i Gečevski dvicama daju malo predaha Zadranima, no ubrzo Rudež svojom četvrtom tricom vraća rezultat na samo -3, 31-28.

Uslijedio je period igre "koš na koš" do rezultata 36-33, a tada kapetan Gečevski sa 4 poena i blokadom u tom periodu, te Brewer sa tri koša vraćaju Zadru nešto lagodniju prednost.

Poluvrijeme su tricama zaključili Štimac i Perić za vodstvo Zadra 46-39.

Treća četvrtina 18-16

Drugo poluvrijeme treneri Petrović i Subotić započeli su sa po jednom izmjenom u odnosu na početne. Kod domaćih je zaigrao Štimac umjesto Lalića, a kod Splićana Rudež umjesto Bilobrka.

Zadar je nastavio dominirati, ponajviše zahvaljujući raspoloženim Gečevskom i Breweru kojima se kasnije priključio i, uvijek borbeni, Juby Johnson.

S druge strane Akins je bio suviše usamljen, te je Zadar uskoro vodio 60-48 nakon čega je gostujući trener Subotić pozvao timeout. Ni to nije puno pomoglo Splitu koji je samo zahvaljujući solidnom Stipanoviću uspjevao ostati na manjoj razlici i okončati četvrtinu na samo -9, 64-55.

Četvrta četvrtina 27-15

Kada je na početku posljednje četvrtine svoje prve koševe postigao i Shammel Stallworth (ukupno 10 poena) bilo je jasno da će Zadar sigurno privesti ovu utakmicu kraju.

Nakon trice Johnsona za 72-57, Akins i Car su mini serijom 5-0 vratili posljednju nadu Splićanima, no Zadrani tada, tri minute prije kraja susreta, rade duplo veću seriju i koševima Stallwortha (4), te tricama Brewera i Johnsona, odlaze na nedostižnih +20, 82-62.

Iz tih posljednjih minuta valja izdvojiti samo dva poena mladog Pavle Marčinkovića, a utakmicu je zakucavanjem zapečatio najbolji igrač Jure Lalić za konačnih 91-70 i zasluženu pobjedu zadarskih košarkaša.

Epitet najboljeg igrača utakmice Jure Lalić zaslužio je "double doubleom" sa 10 skokova i čak 89% šuta (7/8 za dva, 1/1 za tri, 6/6 slobodna bacanja) za samo nešto manje od 27 minuta provedenih na parketu.

Izvrsni Brewer dodao je 20 poena uz 8 skokova, a kapetan Gečevski 12 poena i 7 skokova.

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Barać (9), Johnson (9) i Štimac (6), a Shammel Stallworth, koji je proteklih dana bio na meti kritičara, solidno je odigrao posljednju četvrtinu u kojoj je ubacio 10 poena i opravdao pljesak kojim su ga još sredinom utakmice ohrabrili domaći navijači.

Pravo ohrabrenje sigurno je dobio i Pavle Marčinković koji je vrlo dobro odigrao posljednje tri minute i postigao 2 poena što će mu sigurno biti dragocjeno iskustvo.

Kod Splićana, podbacila je gotovo cijela momčad, a istakli su se jedino dvocifreni amerikanci Akins (14) i Garnett (13), te Damjan Rudež sa 4 trice. Očigledno je problem pod košem bio nerješiv za goste i na tome će trener Subotić morati ponajviše raditi ukoliko ne želi ovisit samo o raspoloženju vanjske linije.

Kompletnu statistiku sa večerašnje utakmice pogledajte ovdje.

Sve u svemu, pobjeda koja će Zadranima sigurno najviše pomoći na planu samopouzdanja prijeko potrebnog uoči subotnjeg teškog gostovanja u Pioniru protiv beogradskog Partizana.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.