Napokon pravi dalmatinski derbi
Piše: M. Lordanić | Objavljeno 17.10.2007 u 18:38.
ZDNews.hr

Shammel Stallworth još uvijek nije onaj pravi Foto: Zadarsport


Trener Aco Petrović i njegovi igrači su pobjedom u Širokom Brijegu nakon turbulentnog tjedna nakratko kupili mir. Imali su veliko vodstvo na poluvremenu, ali ipak su problemi kroz tjedan ostavili traga na momčadi i Zadrani su se u završnici borili za pobjedu. Uspjeli su slaviti što im je zasigurno popravilo samopouzdanje.

Shammel Stallworth još nije proradio, ali direktor Giuseppe Giergia moli navijače za strpljenje, dodajući da će im se sve to isplatiti kad se izazove pozitivna reakcija američkog šutera.

Motivacija u zadarskoj momčadi je na zavidnoj razini i događanja u klubu iz prošlog tjedna su mobilizirali i struku i igrače. Aco Petrović je pun informacija o protivniku, naglašavajući važnost bekovskog para Akins-Garnett, koji su se puno bolje uklopili u momčad od prošlogodišnjih Ayusa i Barkleyja.

Također je pozvao na oprez jer je Zadar prošle godine s lakoćom pobijeđivao Splićane. Utakmica protiv Širokog je pokazala kako se može računati i na Andreja Štimca koji je odradio dobrih 30 minuta u kojima je stavio 9 koševa i dodao dva skoka. Jure Lalić i Pankracije Barać se također dižu u formi.

Situacija s ozljedama je u redu, jedino Macura ima manjih problema sa stopalom, ali on će svakako zaigrati, da bi se onda poslije Partizana potpuno oporavio. Nakon dva uzastopna poraza, Zadru bi sad najmanje trebao još jedan domaći neuspjeh nakon konsolidacije redova pobjedom protiv Širokog. I sam trener Petrović je rekao da je gotovo uvjeren u pobjedu protiv Splita.

S druge strane, trener gostiju Slobodan Subotić ima potpuno suprotnu situaciju od njegovog kolege na Zadrovoj klupi. Dok Petrović izvlači momčad iz krize, Subotić mora stišavati euforiju nastalu trima uzastopnim pobjedama.

U prvom kolu su Splićani u samoj završnici izgubili od Zagreba, da bi u sljedećem kolu iznenadili FMP na Gripama. U trećem kolu su zabilježili prvu gostujuću pobjedu poslije tri godine, protiv Geoplin Slovana, da bi dobru formu prikazali i protiv Heliosa.

Nakon dugo vremena Split ne stiže u Jazine s bijelom zastavom, dapače, osokoljeni trima pobjedama u nizu optimističniji Splićani očekuju uvjerljivu pobjedu Splita. Od svoje momčadi traži borbenost tijekom cijele utakmice i dodaje da će protivniku svakako stisnuti ruku ako bude bolji.

Osovina splitske momčadi je Akins - Garnett - Stipanović. Akins je puno pouzdaniji od svog prethodnika Barkleyja jer ne upada u crne rupe i ne gubi puno lopti, a Garnett ne šutira koliko i Ayuso i više se podređuje momčadi, a borbeni Stipanović koji u ovoj sezoni nosi i kapetansku vrpcu će uvijek dati svoj doprinos, kako u obrani, tako i u napadu.

Pojačanjem se pokazao Bugarin Ivanov, a širinu donose Rudež i Perić. Trener gostiju je naglasio kako je snaga Zadra u trojcu Lalić-Gečevski-Macura pod košem, a uz to je pohvalio dvojicu stranaca, Brewera i Johnsona.

Piksi Subotić nikada u svojoj karijeri nije pobijedio u Jazinama, prisjeća se da tijekom svoje igračke karijere u 12 godina nije uspio svladati Zadar u gostima, a prošle sezone kao trener Splita je protiv Zadra ubilježio četiri poraza.

Zadnja pobjeda Splita u Jazinama je bila 2004. godine koju je donio Roko-Leni Ukić polaganjem u posljednjoj sekundi, a jedna od najupečatljivijih Splitovih pobjeda u zadnje vrijeme nad Zadrom je ona iz 2006. godine kad su predvođeni Curtisom Millageom i Duaneom Woodwardom svladali Zadar 104-89 na Gripama.

U NLB ligi, Zadar ima sedam pobjeda i tri poraza u susretima sa Splitom. Split je posljednji put slavio 2002. godine, ponovno predvođeni Ukićem te Srđanom Subotićem.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.