Zadrankama turnir Zrinski-Frankopan
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 16.10.2007 u 2:56.
ZDNews.hr

Najbolja na turniru - Marija Vrsaljko Foto: Kosarka.hr


Zagreb - ŠD Peščenica
Gledatelja: 200

Croatia 2006 – Zadar 66:72 (10:15,18:28,22:18,16:11)

Suci: S. Dođai i J. Tomić


Croatia 2006: Katić 12, P. Raguž, Monika Kovač 4, Margić, Borović 18, Misir 6, Mada 16, Marija Kovač, Jularić, Medur 6, Radoš 4, Borenović

Zadar: Ledenko 8, Perica 10, Vidaković 9, I. Grbas 4, Krstić 2, Erslan, A. Vrsaljko 14, Rogošić, M. Vrsaljko 24, A. Grbas

Košarkašice Zadra pobjednice su 13. turnira Zrinski-Frankopan koji je ovaj vikend održan u ŠD Peščenica u Zagrebu. U utakmici za 1. mjesto Zadranke su bile bolje od organizatora turnira zagrebačke Croatije 2006 rezultatom 72:66.

U utakmici za 3. mjesto košarkašice City centra iz Rogaške pobijedile su Montmontažu rezultatom 61:53. U subotu u polufinalnim utakmicama Zadar je uvjerljivo svladao slovenski City center (91:55), a Croatia 2006 je bilo puno bolja od Montmontaže (78:46).

Finale

Finalna utakmica protekla je u stalnom vodstvu Zadranki. Posebno dobro košarkašice Zadra odigrale su prvi dio susreta koji su riješile u svoju korist s uvjerljivih 43:28. Većina njihovih akcija išla je preko visoke Marije Vrsaljko, koju domaće košarkašice nisu mogle zaustaviti. Njena dominacija pod koševima (16 poena u prve dvije četvrtine) posebno je došla do izražaja izlaskom iz igre Božene Radoš (četiri osobne u 10. minuti), jedine domaće košarkašice koja joj se koliko-toliko mogla suprotstaviti visinom.

Kad izlasku iz igre Radoš dodamo nekoliko promašenih zicera, kao i loš šuterski dan vanjskih igračica Croatije 2006 onda je i razumljivo tako visoko vodstvo Zadranki na poluvremenu.

Drugi dio susreta košarkašice sa Peščenice odigrale su bolje te je i prednost Zadra iz minute u minutu bivala sve manja. Agresvna igra domaćih košarkašica dala je rezultata pa su dvije minute prije kraja zaostajale za Zadrankama samo četiri poena.

Ali, bolje od toga nisu mogle i pehar namijenjen pobjedniku turnira naposljetku je potpuno zasluženo otišao u Zadar. U pobjedničkoj ekipi Zadra pored Marije Vrsaljko vrlo dobro je odigrala njena starija sestra Ana, kao i Maja Ledenko te Lucija Perica.

U ekipi Croatije 2006 kao i obično Monika Kovač bila je “motor” ekipe i glavni pokretač svih akcija, a dobru igru pružila je Jasenka Mada, a povremeno i Nikolina Katić te Iva Borović.

Marija Vrsaljko najbolja igračica turnira

Pored pehara za osvojeno 1. mjesto u Zadar su otišla još dva priznanja. Oba je iz ruku predsjednice Croatije 2006 Danice Talajić primila Marija Vrsaljko. Ona je u izboru trenera proglašena najboljom igračicom turnira, a sa ukupno 48 postignutih poena ujedno je i najbolji strijelac.

Birana je i najbolja petorka turnira u koju su izabrane tri igračice Zadra (Marija i Ana Vrsaljko te Maja Ledenko) te dvije igračice Croatije 2006 (Monika Kovač i Jasenka Mado).

Sve u svemu, u subotu i nedjelju prisustvovali smo interesantnim utakmicama u kojima su prvenstveno košarkašice Zadra i Croatije 2006 prikazale solidnu igru, s obzirom da natjecanje u A1 ženskoj ligi počinje tek za tri tjedna.

Gošće iz Slovenije, ekipa City center iz Rogaške, nakon subotnjeg uvjerljivog poraza od Zadra, u nedjelju su odigrale znatno bolje i potpuno zasluženo pobijedile zagrebačku Montmontažu, koja je u odnosu na prošlu sezonu dosta oslabljena. Ono što posebno veseli je, za prilike u ženskoj košarci, sasvim dobro ispunjena dvorana na Peščenici, naročito na finalnoj utakmici.

Košarkaškom klubu Croatia 2006 sve čestitke za odličnu organizaciju turnira koji je završen zajedničkim druženjem i domjenkom za sve sudionike.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.