Nova košarkaška pravila
Piše: 057info.hr / ZadarSport | Objavljeno 16.10.2007 u 1:19.
ZDNews.hr

Uskoro nova, stroža košarkaška pravila Foto: H. Bajlo


Kako prenosi 057info, donesena su nova, stroža košarkaška pravila koja će se uskoro početi primjenjivati i na hrvatskim parketima.

U Vodicama je održan seminar Udruge košarkaških trenera Hrvatske na kojemu su suci upozoreni na novosti u prosuđivanju određenih situacija u igri.

Kontrolor Hrvatskog košarkaškog saveza prof. Zoran Veselinović pojašnjava:

- Svaka igra na osobu, odnosno na igrača, a ne na loptu sudit će se nesportska pogreška. Znači povlačenje, guranje, udaranje, ulazak u igrača, jači kontakt kad je igrač u situaciji da postigne koš, sve je to nesportska pogreška.

Ovo pravilo posebno će doći do izražaja u završne dvije minute utakmice kada se tzv. "brzim prekršajima" želi steći nesportska prednost. Veselinović dodaje kako su suci dobili upute da od sada oštrije kažnjavaju i simulaciju:

- Kad igrač simulira u obrani, želi iznuditi prekršaj protivničkog igrača u napadu, baca se, a nije došlo do kontakta prvi put se upozori igrač i trener, a nakon toga slijedi tehnička pogreška.

Pravila će se primjenjivati na svim utakmicama FIBA-e i ULEB-a.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.