Lisac: "Final Four u Zadru je realna opcija"
Piše: Kosarka.hr / Zadarsport | Objavljeno 15.10.2007 u 22:28.
ZDNews.hr

Dvorana na Višnjiku u izgradnji (23.07.2007.) Foto: Zadarsport


Kako javlja portal Kosarka.hr Final Four ovosezonske NLB Lige mogao bi se održati u Zadru. To je u razgovoru za navedeni portal rekao izvršni direktor NLB lige Roman Lisac.

Nakon prošlosezonskog eksperimenta s polufinalima i finalima u tri utakmice, prvak regionalne lige za ovu sezonu dobit će se kroz sustav kakav je bio 2004. godine – kroz Final Four. Zadnji domaćin takvom turniru bila je Hrvatska (Zagreb), a sve su prilike da bi Hrvatska opet mogla organizirati Final Four.

Vodstvo lige još nije odlučilo gdje će se odigrati završni turnir NLB lige ali priznaju da su Zadar i njegova nova dvorana vodeći favoriti.

“Završni turnir u Zadru je realna opcija i želja vodstva Zadra da organizira tako nešto. Međutim, postoji problem hoće li se ta nova dvorana završiti na vrijeme. Zato ćemo pokušati što duže prolongirati odluku o dodjeli domaćinstva kako bi Zadru ostavili šansu”, kaže izvršni direktor NLB lige Roman Lisac.

Održavanje završnog turnira predviđeno je za 25. i 27. travanj iduće godine. Rukovodstvo lige domaćina bi trebali proglasiti sredinom veljače 2008. i svi se nadaju da bi do tada nova zadarska dvorana na Višnjiku, za gotovo deset tisuća gledatelja, trebala biti dovršena. Grad koji je “stvorio košarku” zaslužuje takav spektakl.

U nedavnom razgovoru za Zadarsport želju KK Zadar da organizira Final Four istaknuo je i sportski direktor Giuseppe Giergia, no naglasio je kako je za to potrebno nekoliko osnovnih uvjeta.

Prvi je, naravno, dovršetak dvorane u zadanom roku, a drugi plasman Zadra na Final Four. Kako kaže direktor Giergia taj bi turnir bez Zadra bio potpuni financijski promašaj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.