Press konferencija KK Zadar, Aco Petrović: "Uvjeren sam u pobjedu protiv Splita"
Piše: Pripremio: R. Morović | Objavljeno 15.10.2007 u 10:18.
ZDNews.hr

Trener košarkaša Zadra danas je djelovao puno opuštenije i mirnije nego proteklog tjedna Foto: Zadarsport















U prostorijama KK Zadar održana je konferencija za novinare nakon utakmice sa Širokim, a uoči one u srijedu sa Splitom.

Već po običaju trener Aleksandar Petrović započeo je sa komentarom protekle utakmice:

"S obzirom da smo po prvi puta ove sezone igrali van onog konteksta kojeg smo igrali u pripremnom periodu napomenuo bih dvije stvari:
1. Petorka sa Baraćem unutra je vrlo dobro otvorila utakmicu i odigrala vrlo kvalitetno prvo poluvrijeme i s tim sam apsolutno zadovoljan.
Žao mi je jedino što na krilima tog vrlo dobrog prvog poluvremena nismo lakše dobili utakmicu, no što je tu je. Bitna je pobjeda, a sve ostalo se zaboravlja.

2. Štimac je dobro ušao u utakmicu i u kontinuitetu odigrao vrlo korektnih 30 minuta. Napravio je zapravo jednu jedinu grešku koja je mogla biti teška. U jednom "box outu" na 7 razlike, 2-3 minute do kraja, kada nije dobro zagradio i kad smo iz te akcije primili koš i faul i ponovno doveli utakmicu u rizične vode, na samo +4.
Više od svega veseli da je na nivou igre uspio odigrati jednu dobru utakmicu, s obzirom da proteklu utakmicu nije odigrao niti sekunde.

To je u svakom slučaju nekakav zalog za ove utakmice koje slijede s tim da ću nagovijetstiti jedan mogući problem.
Macuru ne možemo koristiti onoliko koliko bi ja želio s obzirom da je u pripremnom periodu i u utakmici protiv Cibone bio jedan od naših najboljih i najstandardnijih igrača.

Međutim, on sada ima problema sa stopalom tako da ga svaki trening "doziramo" i odlučili smo prije utakmice sa Olimpijom da će odraditi Olimpiju, Široki i Split po specijalnom tretmanu.
To znači minutaža po potrebi, a nakon toga mora obavezno imati 6-7 dana pauze. Iskoristit ćemo to što nakon Partizana, a prije Zagreba imamo osam dana pauze da pokušamo sanirati to stopalo koje, ukoliko ne saniramo sada, postoji opasnost da se tijekom sezone razvije u neko duže pauziranje. To je i razlog eventualno manje minutaže u Širokom i možda sutra protiv Splita, međutim koristiti ću ga u onim krajnjim granicama ukoliko bude neophodno potrebno."

Uvjeren u pobjedu protiv Splita

Aco je dalje nastavio sa najavom utakmice 5.kola NLB Lige, u srijedu u Jazinama protiv Splita:

"Za utakmicu protiv Splita dva su segmenta izuzetno bitna i mi se za tu utakmicu želimo pripremiti kao da je odlučujuća utakmica ili jedna od utakmica finalne serije.

Prvi razlog je aktualno stanje Zadra gdje je nama pobjeda neophodno potrebna kako bi dobili još mira koji nam je potreban.

A drugi je što u ovoj momčadi ima dosta igrača koji su igrali za Zadar i prošle sezone kada je taj Split bio topovska hrana na svim utakmicama. To ovoga trenutka jednostavno moramo zaboraviti iz razloga što Split izgleda bitno drugačije nego što je izgledao protekle sezone.

Možda je nekima bekovski par Barkley-Ayouso izgledao opasnije nego Akins-Garnett, međutim ovi su puno bolje uklopljeni u momčadsku igru nego što je to bilo prošle sezone.

Ove godine Split ima puno više pozitivne energije na terenu nego protekle i to je razlog zašto su, za mnoge prilično neočekivano, ostvarili već tri pobjede.

Istina da ne treba ni tu pretjerivati s obzirom da su dvije pobjede došle protiv dvije možda najslabije slovenske ekipe, Heliosa i Slovana, međutim, mi njih respektiramo i prihvaćamo kao da dolazi Cibona, Partizan ili netko treći.

Razlog zašto su stabilni. Aknis ne upada u crne minute, ne gubi lopte i to je onaj koji njima drži utakmicu u smislu da ne upadaju u crne rupe.

S druge strane traže Garnetta, no nisu toliko opsesionirani, odnosno Garnett sam nije toliki potrošač lopti. On strpljivo svaku utakmicu čeka svojih 5-6 minuta kada veže dvije ili tri trojke i tada Split obično radi razliku.
Međutim, onog trenutka kada vidi da ga ne ide on se potpuno podređuje momčadi i to je razlog zašto je Split bitno drugači nego što je bio prošle sezone.

Ove sezone su "proširili klupu" i imaju dva kvalitetna igrača, Perića i Rudeža, te su tako dobili potrebnu dubinu koju prošle sezone nisu imali.

To su sve razlozi zašto Split izgleda bolje nego lani, međutim, mene ovoga trenutka interesira isključivo reakcija Zadra. Mislim da znamo što trebamo napraviti kako bi ovu utakmicu pobijedili i gotovo sam uvjeren da ćemo to i napraviti."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.