RK Zadar Eva - RK Kaštela 32-28 : Zadrani umalo prokockali veliko vodstvo
Piše: R. Morović | Objavljeno 15.10.2007 u 1:04.
ZDNews.hr

Zadrani su u završnici ipak pokazali da su kvalitetnija momčad Foto: H. Bajlo


Zadar, 15.listopada 2007.
Dvorana Mocire
Gledatelja 100
Utakmica 3. kola 2.HRL Jug

ZADAR EVA – KAŠTELA AC 32:28 (18:13)

Suci: Mucić i Parunov (Split).

ZADAR EVA: Marača, Vučković, Surač 2, Jerak 13 (3), Čubrić, Barišić, Vučetić, Zelić 2, Buovac 8, Franković, Mijolović, Peša 2, Bjeliš, Humbolt 5.
Trener: Roko Paleka

KAŠTELA AC: Balov, D. Bujas 2, Trivić, Dražić, Jeremić, Nejašmić 3, Šipić 8 (2), Krokar, M. Bujas 12(2), Jureškin 2, Roso, Ninčević 1, Družijanić.
Trener: Ante Jureškin


Nakon tri odigrana kola u 2.HRL Jug rukometaši Zadra i Solina jedini imaju stopostotni učinak.
Zadrani su danas, na domaćem terenu u Mocirama, pobijedili izravnog konkurenta za prva dva mjesta na tablici, koja osiguravaju nastup u 1.B Ligi iduće sezone, momčad Kaštela.
Domaći su kontrolirali utakmicu od samog početka. Na poluvremenu su imali prednost 18-13, a vrlo brzo u drugom su dijelu došli i do +7 (21-14). A tada im se dogodio "zadarski sindrom", crna rupa u kojoj protivnik zadarkim momčadima radi doslovno što god hoće.

Slično kao i košarkaši, rukometaši su uspjeli prokockati veliku prednost i doveli naizgled sigurnu pobjedu pod znak pitanja. Desetak minuta prije kraja Kaštelani su se dva puta vraćali na samo jedan pogodak zaostatka, a pritom su imali i napad za izjednačenje.
Ipak, Zadrani su se u završnici sretno i spretno izvukli i zasluženo pobijedili rezultatom 32-28.

Najefikasniji kod Zadra bili su Jerak sa 13 pogodaka i Buovac sa 8, a vrlo dobar je bio i vratar Bjeliš koji je sakupio 16 obrana.
S druge strane najbolji je Kaštelanski trojac sakupio iste brojke, Bujas 13 pogodaka, Šipić 8, a Družijanić 16 obrana. Očito je prevagnula bolja zadarska igra kolektiva.

Sve rezultate ovoga kola, tablicu, te parove idućeg kola pogledajte ovdje.

U sljedećem audio prilogu poslušajte što je nakon utakmice rekao trener rukometaša Zadra Roko Paleka:

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.