U Zadru održano međužupanijsko natjecanje u udičarenju
Piše: R. Morović | Objavljeno 14.10.2007 u 23:47.
ZDNews.hr

Mlada Zadranka Estera Bajlo (ŠRD "Zubatac") i sutkinja kategorije U-16 Zdenka Dukovac Foto: Zadarsport


Jučer i danas u na zadarskoj je rivi održano međužupanijsko natjecanje u udičarenju s obale i to u dvije kategorije, U-16 i U-21. Samo natjecanje za Zadarsport je pojasnila glavna sutkinja kategorije U-16 Zdenka Dukovac:

"Jučer i danas, dakle 13. i 14. listopada, u Zadru se održava međužupanijsko natjecanje za dvije kategorije, U-16 i U-21. To su natjecatelji koji su prošli županijska natjecanja, te se time plasirali se na međužupanijsko.

U kategoriji U-21 nastupa 44 natjecatelja, smještenih u 11 sektora, dok se u kategoriji U-16 natječe 48 ribolovaca koji su smješteni u 12 sektora.
Kategorija U-16 lovi 4 sata, a U-21 sat više.

Danas je ulov bio nešto slabiji nego jučer jer se lovilo na istom području, našoj Novoj rivi, samo su natjecatelji zamjenili strane. Dakle tamo gdje su jučer lovila U-16 kategorija, danas je lovila U-21 i obrnuto. Vrijeme je lijepo i sunčano što nam je sigurno puno pomoglo.

Organizator natjecanja je ŠRD Zubatac Zadar. Mi smo sretni jer imamo našu rivu pa nam nije bio problem organizirati natjecanje. Najvažnije je da svi moraju uvjek imati jednake uvjete. Na primjer ne može biti da netko lovi na neizgrađenom dijelu obale, a netko na izgrađenom.

Iduće godine natjecanje se seli na jug Jadrana jer se računa da smo mi dio Sjevernog Jadrana, a natjecanja se odžavaju naizmjence na Sjevenom i Južnom Jadranu.
"


U kategoriji U-16 pojedinačni međužupanijski prvak postao je Moreno Sirotnjak ("Zubatac" Lovran) koji je ulovio 81 ribu ukupne težine 3128 grama.
Drugi je bio Emanuel Dorčić ("Lastavica" Malinska), a treći Mattia Vidonis ("Udica" Brtonigla).

Četvrti je bio Nino Jukić ("Zubatac" Zadar), a na natjecanju je nastupilo još troje zadarskih predstavnika. Estera Bajlo bila je 21.,Krsto Šimićev 38. (oboje ŠRD "Zubatac"), a Natali Kotlar ("Bregdetti-Arbanasi") 34.

Konačni poredak kategorije U-16 pojedinačno:

1. Moreno Sirotnjak "Zubatac" Lovran 8.0
2. Emanuel Dorčić "Lastavica" Malinska 8.0
3. Mattia Vidonis "Udica" Brtonigla 11.0
4. Nino Jukić "Zubatac" Zadar 12.0
...
21. Estera Bajlo "Zubatac" Zadar 45.0
34. Natali Kotlar "Bregdetti-Arbanasi" Zadar 63.0
38. Karlo Šimićev "Zubatac" Zadar 67.0

Ekipno, prvo je mjesto osvojila "Udica" Brtonigla u sastavu Mattia Vidonis, Mateo Jugovac, drugi je bio "Zubatac" Lovran (Sirotnjak – Brnečić), a treći "Jadran" Opatija (Čavar – Sušanj).
Zadarski "Zubatac" je u sastavu Nino Jukić – Krsto Šimićev osvojio 6. mjesto.

Ulovljeno je 1988 riba ukupne težine 69 743 grama, a prosječna težina primjerka je 35,08 grama.
Najveći primjerak ulovio je Martin Zgomba, težine 222 grama.


U kategoriji U-21 najbolji je bio Marinko Garbati ("Nebojsija" Kaštel Kambelovac) koji je ulovio 155 riba ukupne težine 5516 grama.
Drugi je bio Zadranin Marin Budanović, član ŠRD "Zubatac" sa ulovljenih 95 riba ukupne težine 3222 grama, dok je treći bio Nikša Rumora ("Jadran" Opatija).

Od ostalih predstavnika Zadarske županije Šime Bobić ("Podlanica" Biograd) bio je 4., Edi Stipčević ("Zubatac" Zadar) 6., Anamarija Bajlo ("Zubatac" Zadar) bila je deseta, a Josip Matešić ("Bregdetti-Arbanasi" Zadar) jedanaesti.

Konačni poredak kategorije U-21 pojedinačno:

1. Marinko Garbati "Nebojsija" Kaštel Kambelovac 8.0
2. Marin Budanović "Zubatac" Zadar 11.0
3. Nikša Rumora "Jadran" Opatija 11.0
4. Šime Bobić "Podlanica" Biograd 11.0
...
6. Edi Stipčević "Zubatac" Zadar 14.0
10. Anamarija Bajlo "Zubatac" Zadar 28.0
11. Josip Matešić "Bregdetti-Arbanasi" Zadar 28.0
27. Frane Bogdanić "Podlanica" Biograd 52.0
41. Lucija Juričev "Podlanica" Biograd 80.0

Ekipni međužupanijski prvaci postali su članovi ŠRD "Zubatac" Zadar Marin Budanović i Edi Stipčević.

Ulovljeno je 2718 riba ukupne težine 97 980 grama, a prosječna težina primjerka bila je 36,05 grama.
Najveći primjerak ulovio je Šime Bobić ("Podlanica" Biograd), a težio je 252 grama.

Foto galeriju sa ceremonije proglašenja pobjednika pogledajte ovdje!

Hrvatska reprezentacija U-16 koja je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u francuskom La Benneu osvojila 6. mjesto: Trener: Vinicio Cavenago, Nino Jukić, Toni Višković, Mattia Vidonis, Moreno Sirotnjak, Kristijan Brničić i Tomislav Tadin

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.