Puljić i Subašić: "Zajedništvo je naša snaga"
Piše: Pripremili: R. Morović i H. Bajlo | Objavljeno 12.10.2007 u 22:50.
ZDNews.hr

Treneru vratara Tomislavu Rogiću danas nije bilo nimalo lako protiv raspucanih zadarskih napadača Foto: Zadarsport


Nogometaši Zadra, nakon nesretnog poraza u Rijeci 2-0, iskoristili su reprezentativnu stanku za novi ciklus mini priprema kako bi što spremniji dočekali susret s Hajdukom na Poljudu iduće subote.

Danas su Zadrani imali pucački trening u dvije skupine. Ona prva, više napadači orijentirana, trenirala je pod budnim okom pomoćnog trenera Josipa Butića, dok je obrambenim sektorom, kao u igračkim danima, dirigirao trener Dalibor Zebić.

Fantazista - Dragan ŽupanOno najvažnije kod ove momčadi, što se vidi na svakom treningu, a što ističu i sami igrači, je veliko zajdništvo. To je temelj odličnih rezultata Zadra u prvom dijelu sezone, a na to se kasnije nadograđuju dobre igre koje uvijek "izbace" ponekog pojedinca.


U prvih jedanaest kola to je kod Zadra ponajviše Dragan Župan koji je sa 6 golova (kao i Terkeš) prvi strijelac, a sa 4 asistencije i prvi asistent kluba.

Zadar je rijetko imao tako raspoložene strijelce, no isto tako na Stanovima se godinama nije vidjela ovako čvrsta obrana. Tome su, osim naravno trenera Zebića i stručnog stožera, najviše doprinijela petorica igrača: vratar Danijel Subašić koji je ove sezone pokazao sav svoj talent i zasluženo kuca na vrata Hrvatske A reprezentacije, zatim toliko spominjani obrambeni trojac Parmaković - Batkoski - Puljić, te zadnji vezni Ferdo Milin.


Borben kao lav - Valerio Balašković
Nikako tu ne treba zaboraviti niti Valeria Balaškovića i Ivana Eleza koji su na bokovima odradili velik obrambeni posao.
Ostatak momčadi ipak je više orijentiran ka napadu i taj je segment odradio vrlo dobro.

Najmlađi od čvrstog zadarskog obrambenog trojca je dvadesetogodišnji Ante Puljić koji se odličnim igrama ove sezone nametnuo treneru Zebiću i sada je jedan od glavnih oslonaca igre Zadra, ne samo u obrani, već i u napadu jer je ove sezone već postigao jedan pogodak i to u pobjedi protiv Osijeka 5-1.

"Sigurno da na početku sezone nismo očekivali da ćemo nakon jedanaest kola biti na trećoj poziciji. Međutim, shvaliti smo da momčad ima neku kvalitetu i ovo treće mjesto to dokazuje. Mislim da smo zasluženo tako visoko na tablici."




Obrambeni trojac je tu odigrao izuzetno veliku ulogu.

"Svi mi koji igramo želimo biti što bolji i prezentirati što bolju igru tako da smo se i nas trojica trudili da uđemo u prvu momčad i da, zajedno sa svima ostalima, dovedemo Zadar tu gdje je sada."

Stup u obrani - Ante PuljićIduće kolo, Hajduk u Splitu.

"Protiv Hajduka nam je glavni cilj pokazati dobru igru kao protiv Rijeke u drugom poluvremenu. Nadam se da nećemo onako olako primiti gol kao prvi na Kantridi. Najbitnije je da odemo iz Splita neporaženi, a ako nam se ukaže prilika za pobjedu nadam se da ćemo je iskoristiti" - zaključio je Puljić.




Njegov suigrač i prijatelj Danijel Subašić bez dvojbi je jedan od najboljih vratara 1.HNL i njegova reprezentativna i međnarodna afirmacija samo je pitanje vremena.
Kako je on zadovoljan svojim učinkom u prvih jedanaest kola?

Ponajbolji vratar HNL Danijel Subašić"Vrlo sam zadovoljan svojim učinkom u ovom prvom dijelu prvenstva. Ako izuzmemo poraz od Dinama, zadovoljan sam sa svim utakmicama, osim možda one protiv Varteksa.
Iako smo dobili 2-0 ja sam na golu djelovao nesigurno, a na to je sigurno najviše utjecala viroza zbog koje nisam branio dvije utakmice. Sigurno da je petnaest dana bez treninga ostavilo svoj trag, izgubio sam 3 kile, no sada je sve u redu."

U Rijeci je već počeo pakleni raspored prvenstva, idući na rasporedu je Hajduk.

"U Rijeci smo nesretno primili prvi gol, potom i drugi, a u drugom poluvremenu nismo iskoristili svoje šanse što nas je na kraju stajalo poraza.
U Split idemo odigrat najbolje što možemo, a ako budemo imali šanse za pobjedu zašto ne pokušati osvojiti sva tri boda?"

Što je ključ zadarskog uspjeha? Malo tko je očekivao ovako dobre igre Zadra i treće mjesto.

"Sigurno je da su svi iznenađeni ovim našim trećim mjestom, i javnost i uprava, pa i mi sami. Nismo se nadali ovako viskom plasmanu ali sigurno da smo ga dobrim igrama zaslužili.
Momci igraju dobro, dobro se slažemo, dobri smo prijatelji i izvan terena. Mislim da je Zadar ovako visoko na tablici upravo zahvaljujući tom zajedništvu svih igrača i trenera. To je ono najvažnije i tako moramo nastaviti."

Dodajmo još na kraju kako nogometaši Zadra sutra igraju prijateljsku utakmicu protiv niželigaša Jasenica na stadionu u Posedarju. Početak je zakazan za 15 sati, a ulaz je slobodan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.