Acina "mea culpa"
Piše: Pripremio: R. Morović | Objavljeno 11.10.2007 u 2:17.
ZDNews.hr

"Najveći krivac sam ja i kao takav podnosim ostavku na mjesto trenera Zadra" - Aco Petrović Foto: H. Bajlo


Sad već bivši trener KK Zadar Aleksandar Petrović svoju je ostavku na jučerašnjoj press konferenciji, nakon poraza Zadra od Union Olimpije, komentirao ovako:

"Nakon ovakve dvije prezentacije, utakmice kakve smo mi odigrali u Podgorici i večeras logično je da sam ja najodgovorniji za sve ono što se događalo na terenu, a pogotovo kad momčad u jednom takvom psihološkom stanju odigra utakmicu gdje promaši čistih 15 zicrera. I tu ne treba tražiti krivca. Najveći krivac sam ja i kao takav podnosim ostavku na mjesto trenera Zadra.

Smatram da je logično da se, ako je bilo grešaka, a očigledno ih je bilo, "riba počne čistiti od glave", a smatram sebe najodgovornijim za ovo stanje. I u krajnjoj liniji kroz odabir pojedinih igrača i kroz psihološko stanje koje smo imali u posljednje dvije utakmice.
Ipak, moram reći da ništa nije ukazivalo na takav raspad situacije.

Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo biti trenerom ovog velikog kluba. Logično je da sam očekivao puno bolji ulazak u sezonu i da ćemo nastaviti raditi kvalitetne stvari kakve smo radili protekle sezone. Međutim, zbog ovoga što je danas prikazano ja snosim odgovornost jer igrači očigledno nisu bili spremni nakon onoga što se dogodilo u Podgorici. Ući u utakmicu sa 3-4 čista promašaja dovoljno govori o svemu tome.

Žao mi je, i zbog mene osobno, i zbog Zadra što dolazi do takve situacije, no to nisu situacije koje su nove u bilo kojem sportu.
Stoga zahvaljujem svima vama na suradnji koju smo imali ovih 5-6 mjeseci, a samim time Zadru želim sve najbolje u budućnosti. Ovo je moja konačna odluka.

Nismo izgledali kao momčad u ove dvije utakmice i ukoliko sam ja pogriješio u odabiru određenih igrača još je vrijeme da se to može najkvalitetnije promijeniti.
Nisam ni u snu očekivao, s obzirom na dva mjeseca rada, da će doći do takvog jednog psihološkog zapleta kod pojedinih igrača.

Toliko respektiram Zadar, publiku i sve ono što se događa u ovom košarkaškom gradu da ne bi znao odakle treba početi. Mislim da ćete se složiti, za način na koji smo odigrali ove zadnje dvije utakmice ne treba tražiti drugog krivca osim mene.

Još jednom vam se svima zahvaljujem na suradnji koju smo imali tokom ovih pet-šest mjeseci."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.