Novi težak poraz Zadra: Zadar - Olimpija 59-74
Piše: R. Morović | Objavljeno 10.10.2007 u 22:32.
ZDNews.hr

Zadar ponovno deklasiran, ovog puta u Jazinama Foto: Sebastian Govorčin


Košarkaši Zadra doživjeli su novu blamažu, ovoga puta u Jazinama.
Bolja od njih večeras je, u 3. kolu regionalne NLB Lige bila ljubljanska Union Olimpija sa 59-74. Zadrani su cijelu utakmicu odigrali katastrofalno i ovakav konačan ishod bio je neizbježan. Izuzev Lalića cijela je momčad podbacila što je na koncu rezultiralo potpuno zasluženom pobjedom Olimpije koja je znala iskoristiti pogreške Zadra.
Pogreške koje su publici u dvorani na trenutke djelovale nevjerojatno, gotovo smiješno za jednu ozbiljnu momčad poput Zadra.


Kako je sve počelo?

Zadar je utakmicu otvorio petorkom Gečevski, Brewer, Lalić, Johnson i Stallworth, a Olimpija je odgovorila postavom Dragič, Milič, Bailey, Hukić i Booker.
Do rezultata 7-6 igrali su samo Lalić kod Zadra i Milič kod Olimpije, da bi se sredinom četvrtine probudili i ostali slovenci. Hukić, Dragič i Zupan lakoćom su dolazili do poena, te je rezultat uskoro iznosio 7-14 u korist gostiju.
Lalić je i dalje nosio igru Zadra, no njemu su se u prvoj dionici priključili samo Brewer (5) i Barać, koji je u međuvremenu zamijenio potpuno indisponiranog Stallworha, te pridodao 2 poena.
S druge strane, ponajbolji igrač Olimpije, Marko Milič je nakon dvice okončao prvu četvrtinu tricom s istekom vremena za 19-27.


Druga četvrtina 12-10

U drugoj četvrtini Zadar je nastavio tamo gdje je stao u prvoj. Zadrani su bez pogotka bili preko 7 minuta (!!!), no srećom po njih ni gosti se nisu razigrali u tom periodu.
Nevjerojatan je podatak da je 4 minute i 50 sekundi prije kraja prvog poluvremena rezultat bio 21-28 za goste, a na kraju prve četvrtine 19-27.

Svima je bilo jasno da je Olimpija jedna prosječna momčad, no Zadar je danas bio ispod svake razine.
Gečevski je sa dvije uzastopne trice pokušao vratiti domaće u igru ali ni to nije pomoglo.
Gosti su preko Hukića, Baileya i Taylora sigurno zadržali odstojanje do kraja poluvremena i okončali ga prednošću od 6 poena, 31-37.


Treća četvrtina 20-11

Publika u Jazinama, unatoč svemu, nadala se preokretu u drugom poluvremenu kakav je viđen protiv Cibone u prvom kolu.
Pokušali su Zadrani nešto učiniti po tom pitanju. Lalić sa 4 poena i Brewer sa 2 doveli su rezultat u egal, na 37-37.
Nakon još 2 poena Lalića, prije toga i Hukića rezultat je bio 39-39, a tada...

Budi se Shammel Stallworth. Nevjerojatno ali istinito, pogađa tricu, a potom i dvicu za vodstvo Zadra 44-41. Olimpiju je u tom periodu u egalu držao izvsni mladi play Goran Dragič. I kada se konačno, nakon pogotka i dodatnog bacanja Brewera za 47-42, činilo da je Zadar preuzeo kontrolu nad utakmicu došlo je do potpunog raspada sistema. Nešto slično kao u Podgorici u srijedu.
Zupan, Anderson i Hukić tricom vraćaju Olimpiju na -1, a konačni rezultat treće četvrtine postavlja Brewer pogotkom za 51-48.


Četvrta četvrtina 8-26

Četvrtu četvrtinu Zadar je izgubio rezultatom 8-26 (nije greška). Zadrani su u 10 minuta zabili 8 (riječima: osam) poena, a slovenci laganih 26.
Valja naglasiti kako je od tih 8 poena, četiri zabio Pankracije Barać (2 iz slobodnih bacanja), a ostala 4 košarkaši Zadra zabili su u posljednjim sekundama utakmice kada se praktički više i nije igralo.

Kako biste se uvjerili u ovaj nevjerojatan podatak idemo redom, koš po koš, opisati posljednju četvrtinu.
2 poena Bailey ; 51-50
2 poena Taylor ; 51-52
3 poena Dončić ; 51-55
Timeout Zadar
2 poena Bailey 51-57
2 poena Bailey 51-59
Konačno, 2 poena Barać ; 53-59
2 poena Milič ; 53-61
Timeout Olimpija
2 sl. Bacanja Barać ; 55-59

Slijedi 10-0 serija gostiju. Redom Hukić, Dragič (4), zatim egzibicija; Bailey iza leđa dodaje za Hukića koji zakucava i nakon toga tricom zapečačuje utakmicu. Rezultat: 55-69

Ono što su Zadrani u tom periodu promašili, način na koji su gubili lopte, (ne)organizirali napade koji bi trajali 24 bez šuta na koš, skokovi u napadu Olimpije pored Zadrana koju su zbunjeno gledali u loptu, spada u košarkaške, bit ćemo grubi i reći, sramote.
Ono što su košarkaši Zadra prezentirali u posljednjoj četvrtini nije košarka, a posljednja slika utakmice je Jasmin Hukić sam na trici s desne strane ispod južne tribine. I sam je tako stajao preko 5 sekundi bez da se itko od Zadrana sjetio napasti ga, i naravno pogodio.

Konačno 74-59 u korist Olimpije i zasluženi pljesak Jazina slovenskoj momčadi.

Statistika
Izvor: www.kosarka.hr

Više o događajima nakon utakmice i ostavci trenera Petrovića saznajte ovdje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.