Aco Petrović: "Nismo bili ni fizički ni mentalno u utakmici"
Piše: Pripremio: R. Morović | Objavljeno 8.10.2007 u 10:16.
ZDNews.hr

Aco: "I iz ovog poraza ćemo izvući pozitivne zaključke" Foto: R. Morović


Na jutrošnjoj press konferenciji u KK Zadar trener Aleksandar Petrović objasnio je razloge teškog poraza protiv Budućnosti i najavio sljedeći susret sa ljubljanskom Olimpijom:

"Prije svega dužan sam u svoje ime i u ime igrača ispričati se svim ljubiteljima košarke kojima je Zadar u srcu zbog onoga što smo prezentirali u subotu na utakmici protiv Budućnosti.

Danas, 36-7 sati nakon utakmice, meni, koji imam toliko iskustva, je teško racionalno objasniti što se dogodilo s obzirom da protekla dva mjeseca nismo odigrali nikakvu sličnu utakmicu, sličnog profila, niti smo imali naznaka da bi se ovakav profil utakmice mogao dogoditi.

Najvažnije je napomenuti da smo se u svim dosadašnjim utakmicama, kako u predsezoni tako i protiv Cibone, uspjeli suparnicima nametnuti fizički. U subotu ono što smo mi prije radili suparnicima to je Budućnost radila nama.

Nismo bili ni fizički ni mentalno prisutni na utakmici i to objašnjava jedan jedini podatak: u prvih 7-8 minuta Budućnost je imala čak 6 ofanzivnih skokova i imali su 6 drugih napada, a na kraju utakmice su imali 20 napada više od nas. To dovoljno govori da nismo bili fizički prisutni na utakmici, a nažalost "nismo imali ni glavu" jer kako objasniti da se naš igrač, oko kojega se treba dosta toga vrtiti, oko kojega je zamišljena igra momčadi ove sezone (Brewer op.a.), autoisključi nakon 5-6 minuta igre.
To je dokaz da niti mentalno nismo bili u toj utakmici.
Međutim, mislim da u ovom žrvnju utakmica, gdje se igra svaki treći ili četvrti dan, moramo izvući pozitivne zaključke.

Danas ćemo pregledati tu snimku jer ih želim još dodatno povrijediti, oni (igrači op.a.) sasvim sigurno ne bi htjeli tu utakmicu gledati ponovno ali moram na taj način isprovocirati reakciju.

Ne bih govorio o krizi jer je ta utakmica došla pre naglo, a za neke konkretnije stvari moramo sačekati sljedeće utakmice, prije svega Olimpija u srijedu, te Široki u subotu" - zaključio je Aco osvrt na Podgoricu i nastavio sa najavom 3. kola protiv Olimpije:

"Nakon ovoga što smo odigrali u subotu u Podgorici sigurno je da će utakmica s Olimpijom dobiti nekakve dodatne obrise i moramo biti kud i kamo spremniji odigrati čvrstu obranu.
Mi smo profil ekipe koja se svim protivnicima do sada nametala obranom i tako moramo nastaviti.

Drugo poluvrijeme smo protiv Cibone dobili +14, to je način i profil igre koji moramo igrati da bi kroz to ipak imali laganih poena.

U srijedu nas očekuje Olimpija koja se od svih ekipa u NLB Ligi najviše obnovila. Vratili su Miliča i Hukića koji su nekad igrali u Olimpiji. Radi se o dobrim i kvalitetnim igračima, a Tau Ceramica im je na godinu dana posudila, po meni jednog od najboljih mladih razigravača Europe, Gorana Dragiča. On nije igrao u prvom kolu, u njihovom porazu protiv Heliosa, a u drugoj utakmici je bio na parketu 25 minuta.

On je sasvim sigurno, u kontekstu ova četiri nova stranca koja su doveli, najveće pojačanje koje je Olimpija dobila. Mislim da će on biti taj oko kojega će se dosta toga vrtiti.
Međutim utakmicu ne bi promatrao toliko iz aspekta Olimpije koliko iz aspekta samog Zadra jer smo mi ti koji moramo pokazati što želimo na toj utakmici i od prve lopte odigrati onako kako smo igrali 20 minuta protiv Cibone."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.