Juby: "Sjajna igra kolektiva!"
Piše: Pripremili: R. Morović i H. Bajlo | Objavljeno 4.10.2007 u 14:53.
ZDNews.hr

Josip Vranković Foto: H. Bajlo


Zagrepčani nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor nakon jučerašnje utakmice.
Trener Cibone Josip Vranković bio je vrlo kratak i jasan, isto kao i povratnik u redove "vukova" Damir Mulaomerović.

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Bila je tvrda i teška utakmica kao i svaki derbi.
Mi smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili. Zadar je bio koncentriraniji u trećoj četvrtini u kojoj su imali dosta ofenzivnih skokova i to je presudilo.
Ja sam u malom zaostatku za ostatkom ekipe jer sam se kasnije priključio pripremama, ali polako hvatam priključak. Pred nama je još dosta utakmica i rada i mislim da ćemo kako ja, tako i cijela ekipa kroz sezonu igrati sve bolje i bolje" - rekao je Mulaomerović na početku press konferencije, a trener Vranković je samo kratko nadodao:

"Čestitam Zadru na pobjedi. Mislim da smo imali neke situacije koje nismo iskoristili, pogotovo što se tiče ofenzivnog skoka. Nismo ga znali iskontrolirati i to je odnijelo prevagu na stranu Zadra."


S druge strane Zadrani, a naročito trener Aleksandar Petrović, bili su puno raspoloženiji za priču:

Petrović i Vranković na press konferenciji

"Apsolutno jedna od težih utakmica koju sam vodio. Rekao sam još neki dan da je ova utakmica došla prerano za obje momčadi. Bilo bi nam puno lakše i draže da smo otvorili sezonu protiv neke slabije momčadi iz razloga što mjesec dana nismo boravili u Zadru. To se vidjelo po toj nervozi koja je u prvih dvadeset minuta bila više nego očigledna.

Nakon solidnog početka, kada smo trebali kontorlirati utakmicu jednostavno smo se raspali u svim segmentima igre. Cibona je izuzetno lako dolazila do šuteva i tu je bila naša strahovita greška. Nismo bili dovoljno agresivni da ih prisilimo na loše šuteve i da nakon toga iskontroliramo skok, što smo kasnije napravili u drugom poluvremenu.

Imali smo jedan stravičan problem, a to je 4-5 situacija kada smo samo trebali uzeti loptu, a ona se ponovno vratila u posjed Cibone, koja je tako spojila po dva ili tri napada. To nas je presjeklo da možda i ranije ne dođemo u nekakvu rezultatsku izjednačenost.

Ulaskom Macure riješili smo i taj posljednji problem. Atipičnom petorkom smo došli do prednosti 73-70, i na kraju smo iskontorlirali utakmicu koju je u konačnici zapečatio Brewer šutem koji je bio izuzetno važan i pogođenim slobodnim bacanjima.

Ovo nije realno stanje Zadra, no dobit Cibonu je uvijek jedan izuzetan doseg, no u ovom ritmu kada se igra svaka tri dana, mi smo se dogovorili da ćemo, bez obzira na loša razdoblja u igri, biti maksimalno prisutni svih 40 minuta.
Omjer osvojenih i izgubljenih lopti 27-6 je odličan i mislim da kada budemo agresivniji i malo manje nervozni da će Zadar igrati puno bolju košarku nego u prvih 20 minuta danas.

Izuzetno vrijedna pobjeda. Znao sam da igračima neće biti laka prva utakmica u Jazinama, no siguran sam da će im već na idućoj domaćoj utakmici za tjedan dana protiv Olimpije biti kud i kamo lakše."

Iduće kolo Zadrane očekuje gostovanje u Podgorici:

"Zadar tradicionalno dobro prolazi u Podgorici, no to nam ne može biti osnovni lajtmotiv. Budućnost je na sličnoj kvalitativnoj razini od prošle godine. Neće biti nimalo laka utakmica, igraju odlično u Podgorici, imaju sjajan vanjski šut . Kroz pick igru dolaze do prednosti i nakon toga otvorene šuteve kvalitetno pogađaju. Naš prvi i osnovni zadatak je to riješiti, a ako u tome uspijemo mislim da možemo do druge pobjede u regionalnoj ligi. Oni su dobra ekipa koja zaslužuje našu punu pozornost, no ako odigramo dobru i kvalitetnu obranu mislim da smo mi u prednosti."


Nakno utakmice odličnog su raspoloženja bili i miljenici zadarske publike, kapetan Todor Gečevski i dokapetan Juby Johnson.

Kapetan Zadra Gečevski

Gečevski: "Cibona je veoma kvalitetna momčad, dobro pokrivena na svim pozicijama sa najmanje dva dobra igrača. Oni su odlično odigrali prvo poluvrijeme gdje je naša obrana malo zakazala, no u drugom smo podigli agresivnost i nismo im dopustili brze kontre koje su nam napravili u prvom dijelu. Odličan početak sezone."







Juby Johnson
Johnson: "Danas je sve bilo sjajno. Nakon lošijeg prvog poluvremena, zaigrali smo agresivnije, željeli smo pobjedu i zasluženo smo je ostvarili. Nismo se predali kada je Cibona vodila i odigrali smo momčadski savršeno. Dokazali smo da je puno važnija igra kolektiva od pojedinca. Ovo je prva pobjeda Zadra na otvaranju sezone otkad sam u Zadru, zaista sjajno. Osjećaj je odličan ali nećemo se na ovome zaustaviti. Želimo i dalje pobjeđivati i osvojiti nešto. Idemo dalje."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.