Riječki tjedan uoči Zadra
Piše: R. Morović , nk-rijeka.hr | Objavljeno 4.10.2007 u 13:36.
ZDNews.hr

Bivši igrač Zadra Mate Brajković bio je dvostruki strijelac u
prijateljskoj utakmici protiv juniora koju su riječani dobili 5-2 Foto: novilist.hr


Rijeka spremno dočekuje Zadar. U punoj formi, samo malo ometeni porazom od Dinama, igrači Zlatka Dalića u subotu će na Kantridi dočekati Zadrane, s kojima dijele drugo mjesto na tablici (20 bodova i bolja gol razlika Rijeke).

Riječani su ovaj tjedan trenirali ritmom od jednog treninga u danu, a u utorak su odigrali prijateljsku utakmicu sa juniorskim sastavom u kojoj su, u opuštenoj domaćoj atmosferi, pobijedili sa 5-2.

Po dva pogotka za seniore Rijeke postigli su kapetan Anas Sharbini i bivši igrač Zadra Mate Brajković, a jedan je pridodao Baković, dok su za juniore zabili Bajramović za smanjene rezultata na 2-1 u 45. minuti i Krailach iz jedanaesterca u 84. za konačnih 5-2.

Evo i prve jedanaestorice koja je počela taj susret: Radman, Prišć, Pamić, Vučko, Budicin, Jakirović, Bule, Šafarić, Đalović, Sharbini, Ivanov.
Trener Dalić dao je priliku svim igračima tako da su kasnije u igru još ušli i Marčić, Bertoša, Čagalj, Baković, Ramadani, Jertec, Škoro, Štrok, te dvostruki strijelac Mate Brajković.

Tokom tjedna riječani su saznali još jednu, za njih, dobru vijest. Naime, najbolji strijelac Rijeke u dosadašnjem tijeku prvenstva, Radomir Đalović (7 golova u 10 kola), svojim je igrama zaslužio poziv izbornika reprezentacije Crne Gore Zorana Filipovića za prijateljsku utakmice protiv Estonije.
Također, na adresu Portić 3 iz HNS-a su stigli pozivi za Maneula Pamića, Duju Bakovića, Anasa Sharbinija i trenera Zlatka Dalića. Radi se o članovima U-21 reprezentacije za kvalifikacijske utakmice protiv Italije i Farskih otoka.

Trener Dalić zakazao je još dva večernja treninga uoči utakmice (danas i sutra u 18.00), a poznati su i suci koji će dijeliti pravdu na subotnjoj utakmici.

Glavni sudac biti će Ivo Krečak iz Šibenika koji je Zadru već sudio u prvom kolu kada je na Stanovima remizirao s Hajdukom 0-0. Njemu će pomagati Petar Gabrilo i Marin Ivanković iz Splita koji su ove sezone već "mahali" na utakmicama juniora i kadeta NK Zadar. Četvrti sudac je Edi Šunjić, također iz Splita, a delegat susreta je zagrepčanin Ivica Šparavec. Suđenje će kontrolirati Božo Volić.

Zadar (ili Zadarkomerc dok je postojao) nikada nije ostvario pobjedu na Kantridi, a samo četiri puta je uspio odnijeti bod put Zadra. Riječani su na Kantridi slavili devet puta uz ukupnu gol razliku od čak 34:10. Posebno je dojmljiva pobjeda od 7:0, 10. svibnja 2003., a tada su to bili bodovi presudni u borbi za ostanak.

Nešto manju dominaciju ima Zadar na svojim Stanovima gdje se Rijeka samo jednom i to 1998. vratila sa punim plijenom. Šest pobjeda Zadra i isto toliko neriješenih susreta viđeno je kad je Rijeka gostovala. Zadrani nisu bili toliko dominantniji u pobjedama kao Rijeka na Kantridi te imaju upisane dvije pobjede po 2:0 kao najveće rezultate. Zanimljivo je i da su dva posljednja susreta na Stanovima završena rezultatom 2:2.

Ukupna bilanca susreta Rijeke i Zadra svodi se na deset pobjeda Rijeke, deset remija i šest pobjeda Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.