Pressica KK Zadar: "Zadovoljni smo odrađenim pripremama."
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 1.10.2007 u 12:59.
ZDNews.hr

Sportski direktor kluba Giuseppe Giergia i trener Aleksandar Petrović Foto: H. Bajlo


Danas je u prostorijama KK Zadar održana konferencija za novinare. Na pressici su se pojavili Giuseppe Giergia, Aleksandar Petrović te Kristijan Magaš.

Giuseppe Pino GiergiaU uvodu, Giuseppe Giergia kazao je: "S obzirom na ekonomsku moć, prošle godine Zadar je postigao vrlo dobar rezultat . U Italiji smo odigrali jedan zahtjevan mini turnir u kojem su nastupali klubovi koji imaju duplo veči budžet od Zadra, no mi smo ipak pokazali da smo kvalitetna momčad.

Što se tiče ovih test utakmica koje smo igrali, možemo biti jako zadovoljni. Igrali smo dobro, i smatram da smo se dobro nosili u svim utakmicama. Imamo dobru momčad ali moramo mudrije i inteligentnije kontrolirati neke segmente momčadi sa malo više taktičkih mudrosti da nam se ne dogodi da u zadnjih dvadeset sekundi nesmotreno i nespretno izgubimo utakmicu. Sam start je vrlo težak, dolazi nam Cibona i ja se nadam da ćemo na zadovoljstvo svih igrača pružiti maksimum."

Aleksandar Aco PetrovićTrener Zadra, Aleksanda Petrović bio je oduševljem dosadašnjim tijekom priprema te novim kondicijskim trenerom te je kazao sljedeće: "Nakon šest tjedana priprema koje smo proveli kroz 3 različite faze, 8 utakmica, došli smo do onoga što svi željno očekujemo, a to je početak prvenstva. U prvom djelu kroz prvih mjesec dana igra se svaki treči dan pa se kasnije uključujemo u Uleb Cup. Ja moram reći da sam kao trener zadovoljan što igramo to izuzetno kvalitetno takmičenje i želim da budemo kvalitetni i u tom segmentu.

Kad igramo protiv momčadi kojima je budžet i do deset puta veći od našega, ukoliko izgubimo, od mene nećete čuti vađenje na taj segment, dakle novčani segment. Zadovoljan sam sa onim što imam. U svakom slučaju momci su pokazali da kroz ovih šest tjedana mogu funkcionirati kao ekipa te nije bilo niti jednog incidenta.

Zašto to govorim? Pre dugo smo iz objektivnih i subjektivnih razloga bili „vani“ tako da se još i ispričavam ako nismo uspjeli organizirati niti jednu utakmicu u Jazinama da na pravi način predstavimo momčad. Radi se o tome da se renovirala dvorana, tojest parket i rasvjeta pa nismo bili u mogučnosti igrati u Jazinama. Još jednom isprika svima onima koji su htjeli doći u Jazine i pogledati Zadar.

Imali smo i svojih kriza i poteškoća, Lalić je radi ozljede izbivao sa terena deset dana, upravo u trenutku kada je momčad hvatala onaj pravi zalet. Nije bio na turniru u Splitu, a drugi i objektivni hendikep je, i to se vidi, dakle to je ipak izostanak Gečevskog s tih kondicionih priprema i vidljivo je da on ide prema gore, no ovog trenutka nije na razini fizičke pripremljenosti ostatka momčadi.

Ono što zelim isto tako transparento naglasiti, a to je, nakon šest tjedana priprema, mi nismo imali izostanaka, osim dva, tri dana izostanaka Pankracija Baraća na turneji po Italiji, zbog nekakvog subjektivnog bola u ahilovoj tetivi, prema tome kroz taj podatak, treba odati priznanje i kondicijskom treneru Šangi, koji je obavio vrlo dobar posao. Ukoliko prođete bez iti jedne ozbiljnije ozljede, kao što je s nama bio slučaj, slobodno možemo kazati kako je kondicijski trener besprijekorno odradio svoj dio posla.

Ako gledamo kolektivno ekipu što se dešavalo, u dosta utakmica smo imali problem skoka. Taj problem nam se pokazuje kao ključni, što smo mogli konstatirati nakon tih osam pripremnih utakmica, međutim, ako trebam izdvojiti jedan izuzetno pozitivan podatak, a to je omjer dobijenih i izgubljenih lopti. Vjerujem da se Giergia sjeća, no niti jedna momčad Zadra nije imala toliki omjer, naravno u pozitivi, dobivenih i izgubljenih lopti, što znači da igramo na jedan agresivan način.

Cilj protiv Cibone je limitirati te vanjske igrače, tojest nove Cibonine igrače sa individualnim kvalitetama, a to su Ayuso, Mulaomerović , Warren i kao novo osvježenje njima u unutarnjoj liniji tog Hoskina koji igra na specifičan način i koji bi trebao obilježiti Ciboninu unutarnju igru.

Još jedan put ponavljam, limitirati njihove vanjske igrače, limitirati šut... sedam dana prije početka prvenstva kupili su jednog klasnog igrača kao što je Mulaomerović. Mislim da to govori dovoljno o novčanoj snazi Cibone i o njihovim ambicijama. Veselimo se novoj sezoni i toj utakmici, te se nadam da ćemo slati pozitivne tonove sa tih naših utakmica."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.