Solidan prvoligaški debi Antonia Ježine
Piše: H. Bajlo i R. Morović | Objavljeno 24.9.2007 u 22:28.
ZDNews.hr

Antonio Ježina vrlo je dobro odradio svoj posao u Koprivnici unatoč šavovima na arkadi Foto: H. Bajlo


Mladi zadarski vratar Antonio Ježina u subotu je u Koprivnici imao svoj debi u 1.HNL.
Iako to rezultat 4-2 možda i ne sugerira Ježina je odradio vrlo dobru utakmicu i opravdao povjerenje trenera Zebića i Rogića.
Ježina je ove sezone već odigrao sedam utamica za juniorsku ekipu Zadra primivši samo četiri gola, a Zadar je ostvario 4 pobjede, remi i 2 poraza.

O svojoj prvoj utakmici za seniorsku ekipu matičnog kluba mladi Zadranin kaže:

"Primili smo previše golova u kratkom vremenu i to nam se ne smije više dogoditi.
Vodili smo 1-0 i to prokockali u samo petnaestak minuta.
Ali što je tu je, idemo dalje i treba sad što bolje odigrati protiv Varteksa i nadam se pobjedi.
Prvo imamo Segestu u kupu, tamo moramo pokazati da smo prvoligaška ekipa i kako smo dosad igrali tako trebamo i nastaviti.
Ukazala mi se prilika nakon nesretnih okolnosti koje su zadesile Subašića (upala pluća) i Vukovića (slomljeni lakat). Trener kaže da je zadovoljan iako mislim da je puno četiri primljena gola bez obzira što mi je to prvoligaški debi.
Imao sam nekoliko dobrih obrana iako sam možda kod prvoga gola mogao malo bolje reagirati.
Trener Rogić radi vrhunski svoj posao i zaista je užitak s njim trenirati kao i sa Subašićem i Vukovićem koji su mi svojim savjetima puno pomogli uoči utakmice u Koprivnici."

Evo i što je trener Zebić izjavio za Zadarski List o prvoligaškom debiu mladog vratara:

"Ježina je branio jako dobro. Golovi koje je primio više su posljedica naše loše reakcije u obrani negoli njegove pogreške. Nismo mogli birati utakmicu u kojoj bi debitirao. Ispalo je da to mora biti protiv Slavena i mislim da je Ježina svojim obranama potvrdio da imamo još jedanput kvalitetnog mladog vratara."

Zadarski List također otkriva kako je Ježinin stariji kolega Danijel Subašić prošao još nešto gore u svom prvoligaškom debiu. Naime Zadar je tada na Poljudu poražen od Hajduka sa visokih 5-1.

Danas su nogometaši Zadra imali nešto lakši trening, a samo je Terkeš zbog lagane ukočenosti vrata trenirao odvojeno.
Ostali su u odličnoj atmosferi prvo za zagrijavane odigrali tkz. "ševu" u tri skupine, a potom i međusobnu utakmicu na pola terena u kojoj je plava momčad (Ježina, Balašković, Baturina, Surać...) savladala crvenu (Rogić, Mišlov, Tomasov, Mikulić, Mitrović...) sa 5-1, a jedini strijelac za crvene bio je fizioterapeut Jerko Mikulić.

U srijedu u 15,30 momčad Dalibora Zebića očekuje susret šesnaestine finala Hrvatskoga Kupa protiv Segeste u Sisku, a bolji iz ove utakmice u osmini finala susresti će se s pobjednikom susreta Zelina-Rijeka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.