Ćiro: Što sam sve Trampusu izgovorio, morao me isključiti
Piše: Željko Petan, Jutarnji.hr | Objavljeno 18.9.2007 u 0:12.
ZDNews.hr

Ćiro Blažević na Stanovima je dočekan ovacijama Foto: H. Bajlo


ZAGREB - Dolazak Snježane Tuđman, dobre Ćirine prijateljice, u Kranjčevićevu nakratko je nogometne teme stavio u drugi plan. Samo nakratko. Jer, ubrzo je politiku zamijenilo “loptanje”, posebice doživljaji s posljednjeg kola u Zadru (0-1) gdje su “bijeli”, prema priznanju Ćire Blaževića, kao i pomoćnika Petrovića, “brutalno pretučeni”. O suđenju, pak, obojica govore s podsmijehom.

Osječki arbitar Trampus našao se u jednom trenutku pod bujicom uvreda.

Ljutiti pomoćnik Petrović

- Što sam mu sve izgovorio! Pred našim očima, nedaleko od klupe, Lovrek prima loptu, domaći igrač je ispred njega, a pomoćni diže zastavicu. To ne možeš vjerovati. Da je imao malo savjesti, a što sam mu rekao, odmah bi mi dao crveni karton... - spomenuo je Ćiro, a nadovezao se pomoćnik Miroslav Petrović: - Uopće nema smisla pričati o suđenju nakon jedne ovakve utakmice. Nama su kontinuirano dosuđena zaleđa. Čim smo prešli centar, već je bila dignuta zastavica. Osim toga, prvo je sudac kod starta na Lovreku u domaćem kaznenom prostoru dosudio prekršaj, a onda kad je vidio da se nalazi u šesnaestercu, promijenio je odluku. Osim toga, neki igrači mogli su postati invalidi kako su samo pojedini igrači Zadra startali na njih.

Gledatelji pretjerali

Ćiro se na stolici samo meškoljio, kao da je razmišljao ima li koristi bilo što reći, ali njegov prvi pomoćnik otkočio je otponac vlastite tolerancije.

- Gostujuću i zadarsku klupu dijeli samo nekoliko metara, a njihovi pričuvni igrači su nam rekli da ni sami ne bi tako sudili u svoju korist.

Osim toga, blizina ograde i gledatelja pomogla je domaćim navijačima da kovanicama zatrpaju “bijelu klupu”. Kada bi zadarski navijači uistinu pretjerali, Ćiro bi ustao, uobičajeno mahnuo, pa bi kanonada kovanica na trenutak stala. Kako bilo, imat će, čini se, vanjski suradnik Zadra, Reno Sinovčić, i Zagrebov predsjednik Dražen Medić o čemu pričati na druženjima u Udruzi nogometnih prvoligaša. Željko Petan

‘Tražim pošteno suđenje, iako nam dolazi pola Dinama’

Ćirina rezignacija preselila se na hrvatski nogomet u cjelini. Pokušali smo se našaliti pa reći da će mu suci zacijelo vratiti dio oduzetog iz Zadra već u sljedećem kolu protiv Intera u Kranjčevićevoj.

- Cijeli nogometni vijek tražim samo poštenje. Ništa drugo. A doći će nam u Kranjčevićevu ‘pola’ Dinamove momčadi... Mamić je često na njihovim utakmicama - spomenuo je Ćiro.

Bračun je, ipak, odlično složio momčad iz Zaprešića, koja više ne prima toliko pogodaka, a ispratili su Međimurje s tri u mreži.

- Rekli su mi neki ljudi da su ranije napustili stadion u Zaprešiću protiv Međimurja. Je, odlično je posložio, odličan je trener - ustvrdio je Ćiro, a zatim se dignuo i odjurio na novoj Vespi iz Kranjčevićeve.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.