HTV = Dinamo TV
Piše: R. Morović | Objavljeno 17.9.2007 u 0:00.
ZDNews.hr

"Liga 16"? Za HTV izgleda postoji samo "liga 1"


Hrvatska nacionalna televizija uvijek nam donosi zanimljive priče.
Pa tako jednom svjedočimo meču odbojke na pijesku umjesto finala košarkaškog prvenstva, drugi put prekidima teniskih finala zbog početka filma, a u posljednje vrijeme drugi program našeg HTV-a gotovo da se pretvorio u TV Dinamo.
Osim što, potpuno zasluženo, prenose sve Dinamove europske utakmice, zagrebački modri postali su gotovo stalni gost subotnjeg večernjeg programa.
Naš aktualni prvak u potpunosti je zasjenio sve ostale klubove pa tako redovito možemo uživati u “vrhunskom” nogometu koji nam pružaju dečki iz Maksimira.

Zanimljiva su bila prva dva kola u kojima je HTV, namjerno ili slučajno, zaobišao Zadar.
Naime, u prvom kolu odabran je prijenos utakmice iz Maksimira između Dinama i Šibenika, a ne Zadar-Hajduk na Stanovima, dok su kamere HTV-a u drugom kolu zaobišle Maksimir gdje je gostovao Zadar da bi se preselile na Poljud i prenosile dvoboj Hajduka i Intera.
Zadar je u prva dva kola igrao sa najjačim protivnicima koji su najviše puta igrali pred kamerama, ali prednost su dobili Inter i Šibenik. Slučajnost?

Kolo treće. Izbor.
1. dalmatinski derbi Zadar-Šibenik 2-2
2. Osijek – Rijeka 2-2
3. Zagreb – Slaven Belupo 0-2

Odabir. Inter – Dinamo 0-4. Slučajnost?

U četvrtom kolu konačno su prednost dobili Varteks i Zagreb, no razlog tomu je vjerojatno taj što je Dinamo svoju utakmicu s Cibaliom odradio u petak zbog europskih obveza.

U petom kolu nije bilo niti teoretske mogućnosti da se odabere subotnji susret Zagreba i Rijeke (2-2) ili nedjeljni Slaven Belupa i Varteksa (6-0) već su kamere “odletjele” dalje modrim putem u Osijek gdje su gledatelji mogli uživati u veličanstvenom nogometu i pobjedi Dinama 3-1.

Šesto kolo donijelo je reprizu četvrtog ali bar nekakvu promjenu. Dinamo je ponovno igrao u petak (3-1 Međimurje), te su gledatelji mogli malo predahnuti od modrog stroja i pogledati susret Rijeke i Slaven Belupa.

Sedmo i osmo kolo ponovno su nam vratili Mamićeve dečke pred male ekrane. U sedmom su pred kamerama svladali Zagreba 3-1 ( u nedjelju je bio i prijenos utakmice Slaven Belupo-Hajduk 2-2), a u prošlom kolu modri su pregazili koprivničance sa 4-0.
Gle čuda, kamere su opet bile u Maksimiru.

Iduća tri kola donose nam trokut Dinamo-Hajduk-Rijeka, a Dinamo će još dva puta biti na našem tv programu, možda barem u ovom slučaju opravdano.

Rezime cijele ove priče je: U 11. kola Dinamo je, ili će biti, na drugom programu HTV-a točno 7 puta. Od četiri puta kada nije (ili neće) biti dva je puta igrao u petak, a jednom igraju Rijeka – Hajduk na Kantridi (logično).

Onaj četvrti put je utakmica Dinamo – Zadar, kada je, gle čuda, baš taj put HTV odabrao prenositi izuzetno zanimljivu utakmicu s Poljuda gdje je Hajduk dobio Intera 7-1.

Dakle, Hajduk je jedva, na staru slavu, uspjeo dobiti nekoliko prijenosa, Rijeka, Zagreb, Inter i Slaven, s obzirom na okolnosti, ne mogu se žaliti, a Osijek, Varteks i Šibenik mogu biti presretni što su 90 minuta bili na televiziji.

Međimurje, Cibalia i Zadar za svoju će se minutažu još morati načekati, a gotovo je nemoguće da prijenos bude sa njihovog domaćeg terena.
S druge strane, kamere se u Maksimiru ne moraju ni rastavljati već samo sačekati nekoliko dana do novog prijenosa.

Hoće li Zadrani konačno imati sreće u 12. kolu kada gostuju na Poljudu ostaje nam da vidimo.

Koliko je sve ovo korisno za hrvatski nogomet? Ima li promocija dinamovih “zvjezdica” kakve veze sa ovolikim brojem prijenosa? Zbog čega se ne pita gledatelje koju utakmicu žele gledati kao što je to bio slučaj primjerice prošle godine u Ligi Prvaka?
Zašto gledatelji još niti jednom nisu imali prilike vidjeti drugoplasiranu momčad HNL-a?
Sve su to pitanja na koja mogu odgovoriti samo odgovorni ljudi na HTV-u, no i kada odgovore, kako bilo da bilo, kamere će vrlo vjerojato i dalje najčešće posjećivati Maksimir.

Novac je ipak premoćan.

Prijenosi utakmica T-Com 1. HNL u sezoni 2007/08 na drugom programu nacionalne televizije:

1. kolo, 21.07.2007. DINAMO – ŠIBENIK

2. kolo, 28.07.2007. HAJDUK – INTER-ZAPREŠIĆ

3. kolo, 04.08.2007. INTER-ZAPREŠIĆ – DINAMO

4. kolo, 11.08.2007. VARTEKS – ZAGREB

5. kolo, 19.08.2007. OSIJEK – DINAMO

6. kolo, 25.08.2007. RIJEKA – SLAVEN BELUPO

7. kolo, 01.09.2007. ZAGREB – DINAMO
02.09.2007. SLAVEN BELUPO – HAJDUK

8. kolo, 15.09.2007. DINAMO – SLAVEN BELUPO

9. kolo, 22.09.2007. RIJEKA – HAJDUK

10. kolo, 29.09.2007. DINAMO – RIJEKA

11. kolo, 07.10.2007. HAJDUK – DINAMO


Ukupan broj prijenosa u 11 kola:

Dinamo 7/11
Hajduk 4/11
Rijeka 3/11
Slaven Belupo 3/11
Zagreb 2/11
Inter Zaprešić 2/11
Osijek 1/11
Varteks 1/11
Šibenik 1/11
Međimurje 0/11
Cibalia 0/11
Zadar 0/11

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.