"Peta pobjeda poticaj za šestu"
Piše: R. Morović | Objavljeno 16.9.2007 u 2:42.
ZDNews.hr

Strijelac pobjedničkog pogotka za Zadar; Jakov Surać


Nakon pete uzastopne pobjede Zadra u 1. HNL domaći su, predvođeni trenerom Zebićem, zračili zadovoljstvom, dok gostujućem treneru Blaževiću nije preostalo ništa drugo nego čestitati zasluženom pobjedniku.
Evo što su nakon utakmice izjavili treneri obaju momčadi, te ponajbolji igrači Zadra.

Trener Zagreba Miroslav Ćiro Blažević:

Ćiro Blažević "trener svih trenera"."Od sveg srca čestitam Zadru koji je ostvario već petu pobjedu za redom. Ja sam bio uvjeren da ćemo mi prekinuti tu seriju ali nismo ponajviše zahvaljujući njihovoj ambicioznosti, organizaciji i entuzijazamu.
Moj kolega Zebić je uistinu napravio sve tako da smo mi zapravo imali vrlo malo rješenja da napravimo nešto više.
Možda smo mogli polučiti bolji rezultat, no ne znam koliko bi to bilo pošteno s obzirom na toliki broj kornera i na toliko prilika koje su stvorili nogometaši Zadra.
Ja im još jednom čestitam i želim da nastave ovako igrati i pobjeđivati."

Osim u posljednjih nekoliko minuta praktički niste stvorili niti jednu priliku. U čemu je bio problem?

"Problem je prvenstveno u odličnoj organizaciji zadnje linije Zadra i u odlučnosti da riješe problem u izvoru, odnosno već na sredini terena.
Zadar je imao beskompromisno i savršeno, moderno ponašanje u tom segmentu, nisu nam dali ni vremena ni prostora da realiziramo zadnji pas koji je vrlo često presudan.
U idućem kolu neću ništa mijenjati. Ne mogu ništa zamjeriti mojim nogometašima.
Oni su se borili i nemam nikakv osobiti razlog da nešto mijenjam."


Trener Zadra Dalibor Zebić:

Dalibor Zebić."Prije svega se zahvaljujem gospodinu Blaževiću na čestitkama i bila mi je čast vodit svoju ekipu protiv jednog tako renomiranog trenera. Posebno sam zadovoljan što smo nastavili niz, što nismo poklekli, a najteže je u nogometu zadržat kontinuitet, stajat visoko, posebno za ovako mladu ekipu kao što je naša koja je tek došla iz druge lige.
Zadovoljan sam utakmicom u kojoj smo jurišali 90 minuta i na kraju nam se ta hrabrost isplatila. Izuzev zadnjih 6-7 minuta kada je Zagreb napao svim snagama sve ostalo bilo je u našu korist.
Uzrok mnogim promašenim prigodama je mala nervoza kod igrača. Znali smo koliko je čvrst suparnik, koliko je teško ostati u ovakvom pobjedonosnom nizu i zbog toga u završnici nije bilo te potrebne mirnoće. Ali eto Surać je dao taj eurogol i riješio utakmicu."


Igrač utakmice, kapetan Zadra Jakov Surać:

Strijelac za pobjedu - Jakov Surać."Najprije bih rekao da smo igrali protiv dva protivnika: terena i Zagreba.
Danas je teren bio jako loš i možda nas je to malo sputavalo da razvijemo onu našu pravu igru. Čestitam suigračima, pokazali smo karakter i dokazali da sve ove pobjede nisu slučajne.
Svi su očekivali laku pobjedu ali mi smo se dosta mučili iako smo stvarali šanse i imali jednu stihijsku inicijativu. Nije to bilo ono pravo upravo zbog terena. Bili smo donekle rastrčani ali nismo mogli postići da nas lopta sluša i da dobijemo onu našu kombinatoriku.
Ali na kraju se sve poklopilo i ovo je jedna velika pobjeda za nas jer Zadar nije nikada imao pet pobjeda za redom. Sada idemo dalje utakmicu po utakmicu pa gdje se zaustavimo."

Zabili ste pravi "eurogol"

"Već me polako hvatala nervoza, osjećao sam se tragičarom jer sam imao dvije stvarno dobre šanse. Odlučio sam pratiti tu kontru, Terkeš mi je vratio povratnu loptu, malo sam je gurnuo u stranu, pucao i hvala Bogu ušla je, a taj je gol presudio pobjednika."

U subotu gostujete u Koprivnici. Što očekujete?

"Iduće kolo idemo u goste jednoj jako čvrstoj momčadi, po meni drugoj po kvaliteti, koja igra vrlo disciplinirano. Dat ćemo sve od sebe, nećemo se predati unaprijed i očekujemo jednu jako sadržajnu i dobru utakmicu."


Ninoslav Parmaković, branič Zadra:

Ninoslav Parmaković."Čestitao bi cijeloj ekipi na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo danas stajali čvrsto na terenu i kontolirali gotovo cijelu utakmicu izuzev zadnjih 5-6 minuta kada je Zagreb krenuo na sve ili ništa i tu je imao dvije šanse koje je naš golman vrhunski obranio.
Oni su na kraju igrali "va bank", ubacili i treću i četvrtu špicu, no mi smo se uspjeli obraniti.
Pri kraju sam nepotrebno, ali zasluženo dobio žuti karton i to mi je treći, te neću moći igrati u subotu u Koprivnici."



Naum Batkoski, branič Zadra:

Naum Batkoski."Bila je ovo jedna jako teška utakmica, pogotovo zbog teškog terena koji je bio jako neravan pa smo se morali boriti i s protivnikom i s terenom.
Ipak, na kraju smo zasluženo pobijedili. Imali smo puno više šansi i jedna je ušla što je sasvim dovoljno.
Zadnjih deset minuta Zagreb je išao na sve ili ništa sa 4-5 napadača. Pokušavali su s visokim loptama jer dobri su skakači. Možda smo mogli bolje reagirati u jedno dvije situacije pri kraju ali Subašić je to odlično obranio. Najvažnije je da nismo primili zgoditak.

Pet uzastopnih pobjeda za nas znači poticaj da idemo i po šestu."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.