JK Uskok domaćin otvorenog PH za prijelazne klase
Piše: R. Morović | Objavljeno 8.9.2007 u 18:00.
ZDNews.hr

Foto: uskok.biz.hr


Jedriličarski klub Uskok domaćin je otvorenog Prvenstva Hrvatske koje se od 6. do 9. rujna održava u Zadru. Na natjecanju sudjeluje 84 jedriličara iz Hrvatske i Slovenije, a jedri se u klasama Laser Radial, Laser 4.7 i u klasi 420.
Nakon pet plovova vodeći u klasi Laser Radial je Fran Peručić iz Zagreba ispred Slovenca Nika Pletikosa iz Izole i Alberta Zahtile iz Uljanika.
Kako se strani državljani ne natječu u konkurenciji za medalje trenutno bi srebro pripalo Zahtili, a bronca četvrtoplasiranom Luki Divjakinji iz Opatije.

U klasi 420 samo je pet posada koje su također odjedrile pet plovova.
Prva tri mjesta trenutno zauzimaju članovi JK Uskok Zadar. Prvo mjesto zauzima posada Kurtin/Uhoda ispred posada Ivanov/Carić i Margarite i Anđele Uhode. Četvrto i peto mjesto drže dubrovčani Peović/Jelić i Šoletić/Andolšek.

Pet plovova odradili su i jedriličari u najbrojnijoj klasi, Laser 4.7, u kojoj nastupa 55 jedriličara. Prvi je Filip Matika iz JK Vega Pula, drugi Marko Pereša iz Pulskog Uljanika, a treći slovenac Jakob Božić iz Izole.
Četvrto mjesto i brončanu medalju trenutno drži Tajana Ganić iz JK Vega Pula.
Ganić je ujedno i najbolja jedriličarka ispred, ukupno devete, Line Stock iz Opatije i jedanaeste Matee Senkić iz JK Uskok.

Sutra je posljednji dan natjecanja i podjela medalja.

Rezultate i sve ostale pojedinosti vezane uz natjecanje pogledajte na službenim stranicama JK Uskok.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.