Vaterpolisti Biograda ipak neće u prvu ligu
Piše: R. Morović | Objavljeno 7.9.2007 u 16:58.
ZDNews.hr

Bazen HTP Ilirija u Biogradu Foto: crowaterpolo.com


Iako su se do posljednjeg dana Biograđani nadali ulasku svojih vaterpolista u najelitniji razred hrvatskog vaterpola to se ipak nije ostvarilo. Previše je otežavajućih faktora bilo u cijeloj ovoj priči, te biogradski vaterpolisti u novoj sezoni neće nastupiti u natjecanju, u koje su se zasluženo rezultatski plasirali osvojivši 1.B ligu.
Nakon što su regularni dio prošle sezone okončali na prvom mjestu, Biograđani su u polufinalu doigravanja bili bolji od Zagreba, a u finalu od pulskog Jadrograda.
O razlozima konačnog odustajanja od prve lige razgovarali smo sa predsjednikom kluba i biogradskim dogradonačelnikom Marijanom Stopferom:

"Rok za očitovanje bio je do kraja kolovoza. Mi smo 25. kolovoza donijeli definitivnu odluku da nećemo nastupati u prvoj ligi nego da ćemo ostati u Prvoj B i to iz dva razloga.
Prvi je onaj financijske prirode, a drugi, zapravo presudan razlog, je taj što nismo mogli dobiti dovoljno termina na bazenu u Šibeniku. Vrlo je teško igrati Prvu A ligu bez dva treninga dnevno. To gotovo da nema smisla.
Nadali smo se da će ovaj bazen u Zadru biti u funkciji do 11. mjeseca kako se govorilo, no očekivati njegov dovršetak bio nam je ipak preveliki rizik."


Biograd će dakle dogodine ponovno nastupati u Prvoj B ligi. Hoće li na to utjecati i najave iz nekih klubova kako neće igrati Prvu B, već 2.ligu? To se konkretno odnosi na Pulu, Jadrograd, Rovinj i Varaždin.

"Nemam informaciju da će itko odustati od Prve B lige. To su neslužbene informacije koje se svake godine pričaju, a na koncu sve ostane samo na priči.
Lani se također pričalo da Jadrograd neće igrati pa su ipak igrali, a koliko poznajem situaciju u Rovinju mislim da će oni sigurno ostati u ligi.
Ima još četiri mjeseca do početka Prve B lige i ne vjerujem da su oni već odustali.
Razgovarao sam sa tajnikom HVS-a i on mi o tome nije ništa rekao već mi je samo potvrdio da Prva B liga počinje u istom terminu kao i prošle godine, dakle negdje u drugoj polovici veljače."


Kakvi su planovi za iduću sezonu i da li će doći do promjena u sastavu u odnosu na ovogodišnji?

"Otišla su nam tri igrača. Hrvoje Brlečić je u Rumunjskoj, Leo Kuzmanić u Jadranu, a Šime Brzić je otišao u Francusku.
Iduće godine ponovno imamo plan reguralni dio prvenstva završiti među prva četiri, a onda, u razigravanju, je svaka pobjeda uspjeh.
Nije lako dva puta za redom biti prvak i toga smo svjesni, no dati ćemo sve od sebe da se to ostvari.
Prva B liga je poluprofesionalna, treba imati dobar pogon da se to sve izdrži. Traje skoro više nego Prva A liga, osam do devet mjeseci se mora konstantno raditi i trenirati što u našim uvjetima zaista nije lako.
Prvi dio sezone ćemo odraditi u Šibeniku, naravno u išćekivanju bazena na Višnjiku.
Ipak smo mi i Zadar ista županija i naši momci su većinom vezani uz Zadar puno više nego uz Šibenik i logično je da igramo u Zadru.
Završnica prvenstva i najbitnije utakmice ponovno se mogu igrati u Biogradu čim more malo zatopli.
Do kraja rujna je pauza, a početkom listopada uprava kreće u akciju slaganja momčadi.
Pripreme će početi negdje 1.12, za razliku od prošle godina kada smo počeli za novu godinu iako se i to pokazalo sasvim dovoljnim za kvalitetnu pripremu za sezonu.
Osim seniora važan nam je zadatak i kvalitetan rad sa mlađim kategorijama i da se eventualno pokušamo prijaviti na neki od uskršnjih turnira."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.