Raštane - Zadar 3-3
Piše: R.Morović | Objavljeno 29.8.2007 u 0:42.
ZDNews.hr

Marin Tomasov bio je jedan od zapaženijih pojedinaca u redovima Zadra Slike: H. Bajlo


Raštane, 28.kolovoza 2007.
Prijateljska nogometna utakmica
Igralište Tihomir Mitrović
Gledatelja: 100
Vrijeme: sunčano
Teren: dobar

RAŠTANE - ZADAR 3-3 (poluvrijeme: 2-0)

SUDAC: Aldo Rogić
Pomoćnici: Katuša (Raštane) i Mitrović (Biograd)

STRIJELCI: 1-0 Ante Gospić (26.), 2-0 Goran Burčul (40.), 2-1 Ante Puljić (60.), 3-1 Martin Grgić (68.), 3-2 Ante Mitrović (69.-pen.), 3-3 Ante Mitrović (90.-pen.)

ŽUTI KARTONI: Mitrović i Štefančić (Zadar)

IGRAČ UTAKMICE: Ante Mitrović (Zadar)

RAŠTANE: Baričić, Rogić, J. Gospić, Veršić, V. Katuša, M. Katuša, Ivanković, Čirjak, Burčul, A. Gospić, M. Gospić, Mitrović, Grgić, Dainel, Medun, Stijepić, Mikulić, Zrilić, Števanja
Trener: Leopold Burčul

ZADAR: Vuković, Batkoski, Parmaković, Puljić, Balašković, Štefančić, Milin, Surać, Tomasov, Župan, Terkeš
Još su igrali: Bilaver, Mišlov, Kurevija i Mitrović
Trener: Josip Butić


Kapetan Zadra, Jakov SuraćNogometaši Zadra nastavili su s praksom odigravanja prijateljskih kontrolnih utakmica utorkom.
Danas su Zadrani gostovali u Raštanima i to bez trenera Dalibora Zebića koji je na trenerskoj edukaciji na Bjelolasici.
Zebić trenutno posjeduje B licencu, te je na utakmicama prijavljen samo kao predstavnik kluba, a ne i kao trener. Ukoliko uspješno savlada ispite za UEFA A licencu moći će biti i pomoćni trener, a tek kada položi ispit za Pro licencu moći će i formalno na klupi sjediti kao trener Zadra.

Momčad je tako danas vodio pomoćni trener Josip Butić, te je na teren poslao gotovo istu jedanaestoricu koja je započela suseret s Osijekom. Izuzeci su bili samo vratar Vuković i Matija Štefančić koji je na lijevom boku zamijenio Eleza.
Konačni rezultat 3-3 samo je još jednom potvrdio, već nekoliko puta ponavljanu tezu trenera Zebića, da se bez punog angažmana i borbenosti ne može dobiti nikoga.
Četvrtoligaš Raštane odigrao je kvalitetnu i borbenu utakmicu, a na poluvremenu su imali čak i vodstvo od 2-0.
Prvi pogodak na utakmici djelo je Ante Gospića u 36. minuti, a na 2-0 za Raštane povisio je četiri minute kasnije, bivši igrač Zadra, Goran Burčul.
Sat vremena igra Zadra bila je potpuno bezidejna, čak i bez konkretnih prilka, a vratar Vuković u nekoliko je navrata brilijantnim intervencijama morao spašavati vlastitu mrežu.

U 60. minuti kapetan Surać je centrirao s desne strane, Parmaković je glavom produžio do Puljića koji, također glavom, smanjuje na 2-1.

Osam minuta kasnije nekadašnji igrač Zadra Martin Grgić pokušao je uputiti centaršut s desne strane napada Raštana, lopta je išla ravno u gol gdje ju je, pomalo nesigurno, uhvatio Vuković, a sudac Aldo Rogić procijenio je da je već prešla crtu i bilo je to 3-1 za domaće.

Već u idućem napadu u kaznenom prostoru Raštana srušen je Kurevija, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je mladi Ante Mitrović.

Isti je igrač postavio i konačan rezultat u 90. minuti, također sa 11 metara, nakon što je u šesnaestercu srušen Štefančić.
Nakon utakmice pomoćni trener Butić bio je pomalo nezadovoljan ishodom, no optimističan uoči gostovanja u Čakovcu, a sportski direktor prof. Josip Bajlo ukazao je na neke nedostatke u igri zadarke momčadi.

Josip Butić - pomoćni trener NK Zadar danas je bio "glavni" (Zebić se nalazi na Bjelolasici
na trenerskoj edukaciji)


Pomoćni trener Josip Butić:
“Ne mogu biti zadovoljan kad primimo tri gola od četvrtoligaša, ali smo i nakon ove utakmice shvatili da ako ne uđemo maksimalno u utakmicu ne možemo nikoga pobijediti.

Ja se nadam da će se održati tradicija pa da, nakon loše prijateljske, odigramo dobru prvenstvenu utakmicu. Izvukli smo neke pouke, pametniji smo danas nego jučer i mislim da ćemo do subote ispraviti ove greške koje smo danas radili.

Baturina je imao problema s probavom, te zbog toga nije igrao, a ozljedu je potpuno sanirao i biti će spreman za Međimurje baš kao i Elez I Rožić.
Trener Zebić se vraća u petak.”

Sportski direktor NK Zadar, prof. Josip Bepo Bajlo

Sportski direktor prof. Josip Bajlo:
“Kontrolna utakmica poslije dosta napornog jutarnjeg treninga I mislim da možemo biti zadovoljni.
Ovo je daleko kvalitetnija utakmica nego što je bila ona prije dva tjedna protiv Primorca u Biogradu.
Dobro su odigrali i jedni i drugi, te je utakmica imala onaj smisao zbog čega smo je i organizirali, a to je da vidimo neke svoje slabosti. To se prvenstveno odnosi na činjenicu da nam je protivnik prva dva gola dao iz kontre I tome treba vezni red puno više posvetiti pažnju.”

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.