Zadar - Osijek 5-1 !!!
Piše: H. Bajlo i R. Morović | Objavljeno 25.8.2007 u 19:03.
ZDNews.hr

Najbolji pojedinac susreta i kreator igre Zadra - Dragan Župan Foto: Zadarsport.com


Šesto kolo T-com 1. HNL
Stadion Stanovi
Gledatelja: 4500
Vrijeme: sunčano i toplo
Teren: dobar

ZADAR - OSIJEK 5-1 (poluvrijeme: 3-0)

SUDAC: Zlatko Šimčić (Koprivnica)
Pomoćnici: 1. Željko Novosel (Vrbovec), 2. Boško Vukušić (Zagreb)
Četvrti sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)
Delegat Udruge Prve HNL: Joško Žaja (Split)

STRIJELCI: 1-0 Tomasov (21.), 2-0 Puljić (26.), 3-0 Parmaković (45.), 4-0 Parmaković (54.), 5-0 Župan (55.), 5-1 Jukić (88.)

ŽUTI KARTONI: Todorčev (48.) i Jukić (60.) (Osijek), te Ćustić (79.) (Zadar)

IGRAČ UTAKMICE: Dragan Župan (Zadar)
NAJBORBENIJI IGRAČ: Ninoslav Parmaković (Zadar)

ZADAR (3-1-5-1): Subašić - Batkoski, Parmaković, Puljić - Milin - Balašković, Surać (kap.), Tomasov, Župan (od 80. Mišlov), Elez (od 77. Ćustić) - Terkeš (od 74. Mitrović)
Na klupi: Vuković, Bilaver, Mišlov, Mitrović, Baturina, Štefančić, Ćustić
Trener: Dalibor Zebić

OSIJEK: Skender, Babić (kap.), Pranjić, Junior Lopes, Stranatić, Vitaić (od. 46. Vuica), Šolić (od 46. Lončarević), Todorčev, Dinjar, Primorac (od 63. Hrnčević), Jukić
Na klupi: Vargić, Vuica, Nikšić, Hrnčević, Lončarević, Šorša, Pavličić
Trener: Ilija Lončarević


Fenomenalna igra Zadra rezultirala je rekordnom pobjedom u utakmici 6. kola Prve HNL protiv Osijeka.

Gosti iz Slavonije u potpunosti su potučeni rezultatom 5-1. Zadar je dominirao čitavim tijekom susreta, a nakon početne inicijative i prvih nekoliko kornera domaći su i poveli vrlo dobrim udarcem Marina Tomasova sa ruba šesnaesterca već u 21. minuti.

Vratar Osijeka Skender mogao je samo nemoćno gledati kako mu lopta odsjeda u mreži.

Samo pet minuta kasnije Župan je, slično kao i protiv Intera, centrirao sa tridesetak metara s lijeve strane, a najviši u skoku bio je Ante Puljić i to je bilo 2-0.

Kada su svi već očekivali kraj prvog poluvremena Zadrani su izborili jedan korner. Izvođač je po običaju bio Župan, a ovoga puta najviši u skoku Ninoslav Parmaković.
Sudac nije dopustio Osječanima niti izvođenje lopte s centra i poluvrijeme je završilo rezultatom 3-0 za Zadar uz veliki pljesak s tribina.

Domaći su furiozno započeli i drugo poluvrijeme. Već u 54. minuti izvrsni Dragan Župan dodao je do Terkeša koji centrira u sredinu gdje se ponovno najbolje snašao Parmaković i glavom poentirao za 4-0.

Samo munutu kasnije svježi Mitrović je požrtvovno osvojio jednu loptu, malo je povukao, te odlično dodao do Župana.
Najbolji igrač današnje utakmice fantastično je prevario obranu Osijeka i vratara i lako zabio za, na Stanovima rijetko viđenih, 5-0.

Gosti su ipak uspjeli postići počasni pogodak i to preko Jukića koji je dobro izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara dvije minute prije kraja utakmice.

Tijek utakmice:

U drugoj minuti Stjepan Vukić puca sa 18 metara, no Subašić, koji je danas imao vrlo malo posla, odbija loptu u prvi korner za Osiječane.

3' Nakon što je prekinuo akciju Osijeka, danas jako raspoloženi Marin Tomasov puca sa 20 metara, no lopta odlazi tik uz vratnicu.

4' David Junior Lopes ruši Dragan Župana na samom rubu kaznenog prostora. Župan nabacuje, no lopta odlazi u korner. Samo tridesetak sekundi kasnije, Valerio Balašković glavom pogađa u obrambenog igraća Osijeka te lopta odlazi u novi korner za Zadar.

5' Nakon kornera kojeg vrlo dobro izvodi Dragan Župan, do lopte najbrže dolazi kapetan Zadra, Jakov Surać koji puca snažno, no neprecizno, iznad gola.

15' Elez dobiva loptu na 20 metara od Skenderovog gola, prolazi Todorčeva, no njegov udarac bio je slab, tako da loptu Skender hvata bez problema.

16' Jakov Surać vrlo dobro proigrava Balaškovića koji pokušava polu-udarcem, na loptu ne stiže Tomasov te lopta odlazi u novi gol-aut za Skendera.

20' Terkeš pokušava solo akciju no Pranjić ga zaustavlja bez većih poteškoća. Nekoliko trenutaka kasnije, Župan pokušava sa tridesetak metara, Skender reagira odlično i odbija loptu za novi zadarski korner.

21' Župan proigrava Suraća, koji vrlo dobro upošljava Tomasova koji sa 18 metara puca, Skender nespretno reagira i to je to, lopta ulazi u mrežu i to je Tomasov prvijenac!!! Zasluženo, Zadar vodi 1-0!

26' Osiječanin Todorčev, po drugi put za redom nesportski, brutalno ruši Tomasova, no sudac mu i ovaj put progledava kroz prste te sudi samo faul, bez žutog kartona. Župan sa 19 metara iskosa nabacuje, Puljić prvi stiže na loptu te glavom šalje loptu iza leđa Skendera i to je 2-0 za Zadar!

30' Balašković vrlo dobro proigrava Terkeša koji puca glavom, no Skender (nespretno) spašava Osijek od trečeg pogotka.

36' Šolić izbija sam pred Danijelom Subašićem koji odlično reagira i izbija loptu naprijed. U kontri Zadra, Župan iz kornera nabacuje za Balaškovića koji sam, sa 5 metara promašuje.

40' Šolić prolazi čak četvoricu Zadrana, pokušava i petog, no to mu nije uspjelo jer ga zaustavlja danas raspoloženi Ferdo Milin te "čisti" situaciju.

41' Vitaić brutalno rušu Ferdu Milina, no ni ovaj put sudac Zlatko Šimičić ne poseže za žutim kartonom.

43' Surać pokušava proigrati Župana, no ovaj ne stiže na vrijeme te lopta odlazi u novi gol-aut.

45' Tomasov školski prebacuje Todorevića no nakon samo par koraka uspješno ga zaustavlja Primorac.

45+1' Župan iz slobodnjaka odlično pronalazi Parmakovića koji u padu, glavom zabija za 3-0!

Drugo poluvrijeme

46' Jukić iz kosa puca sa petnaestak metara, no Subašić reagira vrlo dobro i kroti još jedan Osiječki pokušaj.

47' Jukić se opet nalazi u identičnoj poziciji kao i prije nešto više od 30 sekundi, te na isti način pokušava svladati Subašićam, no njegov udarac odlazi visoko iznad Subašićevih vratnica.

48' Todorčev još jednom ruši Tomasova na nekih 25 metara od gola. Župan puca, no lopta još jednom odlazi preko gola Skendera.

51' Pranjić ruši Župana na dvadesetak metara od gola. Jakov Surać izvodi slobodnjak, puca jako, oštro, no lopta odlazi točno u ruke Marina Skendera.

54' Tomasov ubacuje iz kornera za Terkeša koji šalje povratno za Parmakovića, a ovaj precizno pogađa glavom za 4-0!

55' Župan fantastično vara obranu Osijeka i vratara, te lako zabio za, na Stanovima rijetko viđenih, 5-0.

59' Danas razigrani Župan iz kornera puca direktno na gol, no Skender dobro odbija loptu.

60' Jukić nesportski ruši Parmakovića i zasluženo dobiva žuti karton.

67' Nakon prekršaja Parmakovića nad Dinjarom, Jukić iz prekida puca sa dvadesetak metara, no Subašić sigurno odbija u novi korner za Osijek.

81' Todorčev još jednom pokušava sa 25 metara, no lopta još jednom odlazi preko gola Subašića.

88' Sa oko dvadeset metara Vukić puca, Subašić loše reagira, lopta ulazi u mrežu i to je gol za konačnih, Zadar - Osijek 5-1.

Zadrani su zasluženo slavili, pao je i Osijek, treći u nizu...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.