U petak (17.30) u Sukošanu Borik-Široki
Piše: R. Morović | Objavljeno 22.8.2007 u 16:37.
ZDNews.hr

Dopredsjednik KK Borik Mirko Jošić i sportski direktor Pero Perić Foto: 057info.com


Košarkaši Borika i dalje, svakog dana, vrijedno treniraju u parku Vladimira Nazora, u teretani i u dvorani Ekonomske škole, a u petak (17,30) u Sukošanu ih očekuje i prva pripremna utakmica protiv momčadi Širokog koju trenira njihov bivši trener Tihomir Bujan.

U razgovoru sa sportskim direktorom kluba Perom Perićem doznali smo i neke detalje o daljnjem toku priprema:

"U petak u 17.30 igramo u Sukošanu protiv Širokog. Oni se vraćaju sa priprema na Bjelolasici, te je zbog toga termin malo raniji, prilagođen njima.
Nakon toga očekuje nas turnir u Karlovcu (31.8. i 1.9.) na kojem sudjeluju još i Kvarner, Zabok, Cedevita, te domaćin i organizator Žorona iz Karlovca.
Potom imamo dogovorenu jednu malu, trodnevnu turneju po Hercegovini gdje ćemo odigrati uzvratni susret sa Širokim, te sa Posušjem, a po povratku i sa Kaštelom.
Sudjelovat ćemo i na turniru kojeg u Jazinama 21. i 22. rujna organizira KK Pet bunara, a igrat će još Šibenik i Posušje.
Nakon toga nam do početka prvenstva (13.10. – parovi se još ne znaju) preostaje još dvadesetak dana završnih priprema u kojima ćemo vjerojatno dogovoriti još koju pripremnu utakmicu.
Što se tiče same momčadi trenutno je na popisu 15 igrača, s tim da Krapić ima neugodnu ozljedu koljena i već mjesec dana ide na terapije, a u dogovoru sa KK Zadar očekujemo i priključenje Đuguma, nakon što se njima vrate Gečevski i Lalić. To je posve normalno, a nama je najvažnije da je Đugum zdrav i da dobro trenira."

Kako KK Borik Puntamika ima i velik omladinski pogon, sporstkog direktora Perića upitali smo i kuda idu svi ti igrači kada završe juniorski staž:
"Igrače koji pokažu kvalitetu i napredak priključujemo prvoj momčadi i onda se u 6. mjesecu vidi da li oni mogu ili ne mogu pratiti taj ritam.
To je sada bio slučaj sa Markom Krivokapićem i Šimom Buterinom. Buterin je i sada na pripremama s prvom momčadi, a Krivokapiću smo našli klub u A2 ligi gdje će igrati jer se zbog studija seli u Rijeku.
U takvim slučajevima igrači odigraju jednu ili dvije sezone u A2 ili B1 ligi, a ukoliko se pokažu dobrima uvijek se mogu vratiti u Borik."

U klubu su zadovoljni radom s mladima, a dobar je pokazatelj i broj djece koja trenira u Boriku. Uz dvije juniorske ekipe tu su i tri kadetske, te pretkadetska ekipa, a svi nastupaju u županijskim, odnosno državnim natjecanjima:
"Prijedlog je bio da juniori i kadeti igraju jedinstvenu državnu ligu, no HKS se još nije izjasnio. Konačan ishod će se znati kada se sastane upravni odbor HKS-a.
Što se toga tiče mi smo i sada zadovoljni jer igramo 1. Dalmatinsku ligu u kojoj sudjeluje šest ekipa i igra se po dvostrukom bod sistemu.
Isti je sustav i kod kadeta, a na završnicu prvenstva Hrvatske ove godine kod juniora ide 5 ekipa iz Dalmacije, a kod kadeta 4.
Mi imamo još dvije kadetske ekipe koje igraju kadetsku ligu Zadra i prekadete koji igraju županijsku ligu, isto kao i druga juniorska ekipa."

O aktualnim zbivanjima u hrvatskoj košarci tj. slabim rezultatima mladih košarkaša i očekivanjima od seniora na eurobasketu Perić kaže:
"Nitko nije zadovoljan s rezultatima mladih košarkaša. Juniori su bili 7. (2 pobjede, 6 poraza) i to je najbolji rezultat. Problem je u izboru igrača, izboru trenera i načinu tada, a kao prvo trebalo bi stvoriti adekvatne uvjete za rad.
U Zadru imamo dvije "normalne" dvorane, Jazine i Mocire, i malo je prostora za kvalitetan rad s mladima.
Istina je da se može i u takvim uvjetima uspjeti, no to nije trajno rješenje.
Što se tiče seniorske reprezentacije najbitnije je da oni koji su unutra odigraju kolektivno, da daju 100% od sebe i uspjeh neće izostati. Reprezentacija je kvalitetna i mislim da se nedostatak ovih nekoliko igrača neće toliko osjetiti.
Možemo do dobrog rezultata, a trebat će nam i faktor sreće koji nas je na prethodnim natjecanjima napustio.
Svi se nadamo da ćemo uspjeti napraviti značajan rezultat jer bi to puno značilo za razvoj i napredak Hrvatske košarke kojoj posljednjih godina baš i ne cvjetaju ruže."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.