Predolimpijska regata: Hrvati sigurni za dva "medal racea"
Piše: HJS/HRTweb sport (am) | Objavljeno 22.8.2007 u 0:25.
ZDNews.hr

Fantela i Marenić u plov za odličja klase 470 ulaze kao šesti. Foto: HRT sport


Na predolimpijskoj regati u kineskom Qingdau, koja traje od 9. do 24. kolovoza, hrvatski jedriličari postižu dobre rezultate.

Hrvatska će tako sutra u dvije klase imati predstavnike u plovu za odličja (Medal Raceu), a vrlo vjerojatno i u trećoj klasi u četvrtak.

Kljaković Gašpić drugi

Najbliže osvajanju odličja na predolimpijskoj regati je Ivan Kljaković Gašpić (Zenta Split) u klasi Finn. Ivan je danas u prvom jedrenju bio peti, dok u drugom nije dobro startao i kasnije nije nadoknadio zaostatak pa je u cilj ušao 18. Međutim, zahvaljujući vrhunskom jedrenju prošlih dana taj je ulaz mogao odbaciti.

Nakon sedam jedrenja Kljaković Gašpić je drugi, 11 bodova iza Bena Ainslija (Velika Britanija) i devet bodova ispred Jana Pietera Potsme (Nizozemska) i Peera Moberga (Norveška). Jonas Hoegh Christensen (Danska) na petom mjestu zaostaje 12 bodova za Ivanom, a Gašpar Vinčec (Slovenija) na šestom 13 bodova. U sutrašnjem plovu za odličja našem je kormilaru i peto mjesto dovoljno da natjecanje završi na drugome mjestu poretka klase Finn.

Fantela i Marenić šesti

Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan Zadar) i na ovom su natjecanju potvrdili svoju kvalitetu: u plov za odličja klase 470 ulaze kao šesti. Oni su danas odlično odjedrili, bili su šesti i četvrti. Šimu i Igora 12 bodova dijeli od trećeg mjesta, što nije nedostižno, međutim, treba se dosta toga posložiti, jer su i ostale posade blizu. Prvi su Australci Wilmot/Page.

Izvrsna Tina Mihelić

U Laser Radialu Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) nakon devet jedrenja zauzima treće mjesto. Nakon 20. ulaza u prvom današnjem jedrenju, Tina je ponovno briljirala u sljedeća dva: bila je druga i prva. Laser Radial sutra ima predviđeno još jedno jedrenje, a plov za odličja je u četvrtak. Na prvom mjestu je Anna Tunnicliffe (USA), koja Tini bježi 16 bodova.

49-eri bez vjetra

Klasa 49-er danas zbog nedostatka vjetra nije jedrila, što znači da su Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok Zadar) predolimpijsku regatu završili na 17. mjestu, jer i ova klasa sutra jedri Medal Race. Za klasu Laser danas su također održana tri jedrenja. Luka Radelić (Mornar, Split) jedrio je pod virozom, a nakon osam jedrenja je 26. Laseri sutra također jedre redoviti program.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.