Dobra najava za Osijek: Zadar-Vir 6-1
Piše: R. Morović | Objavljeno 21.8.2007 u 23:25.
ZDNews.hr

U nekoliko duela "dva na jedan", Zadarski igrači prolazili su bez većih problema.


Zadar, 21.kolovoza 2007.
Prijateljska nogometna utakmica
Stadion Stanovi
Gledatelja: 100
Vrijeme: oblačno
Teren: dobar

ZADAR – VIR 6-1 (poluvrijeme: 3-0)

SUDAC: Ivan Čačić
Pomoćnici: Denis Vrkić i Petar Paleka

STRIJELCI: 1-0 Puljić (8.), 2-0 Balašković (17.), 3-0 Župan (27. pen.), 4-0 Balašković (50.), 5-0 Mitrović (52.), 6-0 Štefančić (76.), 6-1 Baždarić (77.)

ŽUTI KARTON: /

IGRAČ UTAKMICE: Valerio Balašković

ZADAR: Subašić, Batkoski, Parmaković, Puljić, Balašković, Milin, Surać, Ćustić, Tomasov, Župan, Terkeš
Još su igrali: Bilaver, Mišlov, Kurevija, Štefančić, Mitrović
Trener: Dalibor Zebić

Vir: Vuković, Bokara, Bajlo, Morić, Lerga, Kvartić, Klarin, Štrkalj, Rukavina, Baždarić, Grugurević
(Križek, Katuša, Zanić, Čulina, Anić, Kapović)

Mitrović je bio jedan od "aktivnijih" Zadrana...
Nakon utakmica protiv Novalje i Primorca iz Biograda Zadar je nastavio sa praksom odigravanja pripremnih utakmica utorkom, što je svojevremeno u Zadru prakticirao i bivši trener Vjeran Simunić.
Današnji protivnik bio je četvrtoligaš Vir, a Zadar je slavio sa visokih 6-1.

Kao i u prva dva kontrolna ogleda i danas je trener Zebić u prvom dijelu na teren izveo postavu koja bi trebala započeti subotnji susret protiv Osijeka:
Subašić na vratima, Parmaković, Batkoski i Puljić u obrani, Milin zadnji vezni, Parmaković na desnom boku, Ćustić na lijevom, Tomasov, Župan i Surać u vezi, te Terkeš sam u napadu.
Valja napomenuti da je u prvom poluvremenu današnje utakmice trio Tomasov-Župan-Surać bio izuzetno ofenzivno raspoložen, a isto možemo očekivati i u subotu.

Prvo poluvrijeme 3-0

Već u prvih desetak minuta Zadrani su pokazali da žele riješiti susret što je prije moguće i ne dopustiti nepotreban i ne baš ugodan poraz kakav su doživjeli prošlog tjedna u Biogradu.

Surać je već u 3. minuti dobro s desna centrirao za Terkeša, no ovaj glavom puca preko gola.
Nešto kasnije Župan je okušao svoj udarac, no ravno u Vukovića, koji je zbog nedolaska vratara Vira danas pripomogao gostujućoj momčadi.

Na prvi pogodak čekalo se osam minuta. Župan je s desna dobro ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje se najbolje snašao Puljić i odličnim udarcem glavom poslao loptu u nebranjeni desni kut Vukovićeva gola.

Zadar je nastavio dominirati. Redale su se akcije, prvo Tomasova, potom Ćustića i Terkeša, te ponovno Tomasova na asistenciju Balaškovića, no bez većeg uspjeha.

Ipak, vrlo je brzo, sjajnim volejem sa ruba šesnaesterca, na 2-0 povisio Valerio Balašković.

Mladi vratar Vuković na golu je Vira zaista imao pune ruke posla, a sjajne je reflekse iskazao u 23. minuti kada je dva puta za redom obranio udarce Župana.

Na treći gol Zadra nije se dugo čekalo. U 26. minuti Tomasov je dobro prošao po lijevoj strani, pao u kaznenom prostoru, a sudac Čačić opravdano dosudio najstrožu kaznu.
Sigurni egzekutor bio je Dragan Župan koji je loptu poslao u svoj lijevi, a vratara u desni kut.

Dragan Župan prilikom izvođenja jedanaesterca.

Imali su Zadrani još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, no pokušaje Tomasova, Balaškovića i Terkeša ili je branio Vuković ili su završavali pokraj gola.

Gosti su u prvom dijelu pokazali vrlo malo, a samo je Rukavina dva puta pokušao ugroziti Subašića, no ti udarci jedva da su vrijedni spomena.

Drugo poluvrijeme 3-1

Drugo poluvrijeme očekivano je donijelo mnoštvo zamjena, prvenstveno kod domaćina, a već na početku u igru su ušli Bilaver, Mišlov, Štefančić, Mitrović i, na vrata Vira, trener vratara Zadra Tomislav Rogić.

Već nakon tri minute Bilaver je dobro uposlio Mitrovića koji puca preko gola.

Odličnu igru danas Valerio Balašković okrunio je u 50. minuti kada je još jednim dobrim udarcem sa ruba šesnaesterca plasirao loptu u nebranjeni kut Rogićeve mreže za 4-0.

Neuhvatljiva lopta za "Tumbu"; Foto: Hrvoje Bajlo

Dvije minute kasnije Mitrović je iz okreta, s 11 metara, pogodio Rogićev gornji lijevi kut i bilo je to već 5-0.

"Tumba" tada napušta vrata Vira, a na gol dolazi Šokota.

U završnici susreta ritam igre je potpuno pao, a jedina uzbuđenja bila su dva pogotka. Štefančić je u 76. minuti pokazao iznimne sposobnosti ubrzanja, te po desnoj strani ušao u peterac, njegov je udarac Šokota odbio na drugu stativu gdje se našao Boris Kurevija za vodstvo Zadra 6-0.

Počasni pogodak za goste postigao je Baždarić u idućem napadu, u 77. minuti, za konačnih 6-1.

Do kraja susreta Štefančić je dva puta bio sam pred golmanom, no oba je puta promašio i to su bile posljednje prilike Zadra na utakmici.


Ocjena igre

Konačni dojam igre Zadra je vrlo pozitivan. Subašić je danas zaista bio nezaposlen, no sigurno je da je on jedna od najjačih karika ove momčadi.
Obrana djeluje vrlo dobro, posebice Puljić. Batkostki napreduje, a Parmaković će morati malo poraditi na određeim nesigurnostima koje ga u prvenstvenoj utakmici mogu skupo koštati.

Ferdo Milin je danas sam odigrao na poziciji zadnjeg veznog i to vrlo solidno iako Vir nije imao neke opasnije napade koje bi trebalo prekidati već u njegovoj zoni.
Ćustić je na lijevom boku bio nešto slabiji nego inače i stječe se dojam da puno bolju igru pruža kada ulazi s klupe.

Balašković je s druge strane bio najbolji pojedinac susreta i svoj bi odličan udarac trebao češće koristiti i na prvenstvenim utakmicama.

Trojac Tomasov-Župan-Surać prvo je poluvrijeme odigrao vrlo dobro. Iako je jasno da će protiv Osijeka imati i više obrambenih zadaća, danas su napadački dio odradili upravo onako kako trener Zebić od njih očekuje.

Terkeš će i u subotu biti jedini napadač Zadra. Danas je bio vidljivo umoran i za njega je najvažnije da do subote bude odmoran i maksimalno koncentriran kako bi nastavio svoj sjajni golgeterski niz.

Od zamjena zapaženiju ulogu odigrali su strijelci Mitrović i Kurevija, Bilaver se po desnoj strani dosta trudio i trčao, a Mišlov je pokazao čvrstinu na poziciji zadnjeg veznog koja će mu, uz malo točnija dodavanja, sigurno otvoriti vrata prve momčadi.

Štefančić je jedini pomalo razočarao jer je imao nekoliko izglednih prilika koje je jednostavno morao realizirati.


Zebić zadovoljan najavljuje susret s Osijekom

Trener Zadra, Dalibor Zebić; Foto: Hrvoje BajloTrener Zebić igru svoje momčadi vidio je ovako:
"Bila je ovo još jedna kontolna utakmica da vidimo tko, što i koliko može.
Malo smo radili na efikasnosti, ali naravno da pristup u subotu mora biti puno jači i puno agresivniji. Neće biti lako jer su sada, nakon dvije pobjede, porasla i očekivanja, a mi moramo dati sve od sebe, boriti se 90 minuta i onda nakon toga vidjeti što smo i koliko napravili."

Preciznije, Zadrani će na treninzima do subote morati poraditi na sljedećim stvarima:
"Moramo biti čvršći u duelima. Tomasov se puno zabija u sredinu, morat će, i on i Surać, odigrati malo čvršće u defanzivi.
U ofanzivi moramo više koristiti bokove jer će u sredini biti sigurno vrlo gusto i teško
će se prolaziti. Na treninzima prije utakmice ćemo malo više pozornosti obratiti upravo na bokove jer i Balašković i Ćustić, odnosno Elez ukoliko zaigra mogu i moraju pružiti više."

U subotu će sigurno startai devetorica, za dvojicu se je još čekaju medicinska izvješća:
"Dobitna momčad se u pravilu ne mijenja, no ukoliko se Mate Baturina oporavi tada će eventualno doći do promjena, kao i ako Elez (viroza) sutra ne bude trenirao. U tom bi slučaju utakmicu započeo Ćustić.
Baturina više ne osjeća bol, no on je iskusan igrač i najbolje je da sam procijeni koliko može. Ako ostane ovako do subote ili će početi od početka ili će ući u toku utakmice.
Ante Rožić neće biti u sastavu za subotu zbog ozljede koljena, a njegov povratak u momčad očekujemo za utakmicu protiv Međimurja."

Trener Zadra gledao je prošlotjednu utakmicu Osijeka i Dinama i zna točno kako se suprotstaviti Lončarevićevoj momčadi:
"Mitrović je premlad, te ćemo ipak igrati s jednom špicom, s tim da će, kao i protiv Cibalie, i Župan i Tomasov u fazi napada praktično biti drugi, odnosno treći napadač.
I Surać će se rotirati s njima dvojicom, te se u nijednom slučaju ne namjeravom braniti. Bit ćemo vrlo opasni.
Pratio sam utakmicu Osijeka i Dinama. Trkački su vrlo dobro odigrali. To je čvrsta ekipa, no mi igramo na našem terenu, a i tradicija je protiv Osijeka na našoj strani.
Najbolje igramo pod pritiskom, a iako sada nemamo nekog posebnog pritiska mi ćemo ga stvoriti na klupi da nam se ne bi dogodila opuštenost kao protiv Šibenika.
U dobroj smo seriji i bilo bi šteta to sada pokvariti."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.