Poraz kadeta i pobjeda juniora na startu 1.HNL
Piše: R. Morović | Objavljeno 19.8.2007 u 21:27.
ZDNews.hr

U prvoj današnjoj utakmici kadeti su poraženi 0-1 ... Foto: H. Bajlo


Zadar, 19.kolovoza 2007.
Prvo kolo 1. HNL kadeta i juniora
Stadion Stanovi
Gledatelja: 100
Vrijeme: sunčano
Teren: dobar


Kadeti

ZADAR – CROATIA SESVETE 0-1
Vidović (45. – 11m)

SUDAC: Goran Gabrilo (Split)
Pomoćnici: 1. Alojzije Šupraha (Kolan) 2. Damir Kraljević (Zadar)
Delegat: Vinko Čulina (Zadar)

ZADAR: Ivić, Čačić (od 60. Zanki), Ante Šarić, Pavić, Volpi-Kobal, Šime Prtenjača (Kap.), Radović (od 25. Mušura) (od 64. Brala), Begonja (od 56. Marko Šarić), Kojić (od 45. Ćurčija), Vasilj, Zubčić
Na klupi:Perinić, Šimurina
Trener: Damir Čačić

CROATIA SESVETE: Zeljko, Petrović, Matić (od 70. Turk), Šimunić (Kap.), Hmelina, Miškić, Draganović (od 77. Ivančić), Benčak (od 80. Daševci), Jurković, Vidović (od 62. Perić), Mešić
Na klupi: Smodlaka, Pintar, Špoljarić
Trener: Ivica Zelenbrz


... a u drugoj su juniori bili bolji od svojih vršnjaka iz Sesveta sa 2-0
Juniori

ZADAR – CROATIA SESVETE 2-0
Birkić (48.)
Čačić (52.)

SUDAC: Alojzije Šupraha (Kolan)
Pomoćnici: 1. Goran Gabrilo (Split) 2. Damir Kraljević (Zadar)
Delegat: Vinko Čulina (Zadar)

ZADAR: Ježina, Maruna, Lazarevski (od 79. Gregov), Jerbić, Jerko Prtenjača (Kap.), Birkić (od 72. Tičak), Miletić, Rašo (od 89. Perica), Čačić (od 66. Pedišić), Kruneš, Kero (od 77. Surač)
Na klupi: Lerga, Buljat
Trener: Zoran Erlić

CROATIA SESVETE: Džajkić, Grizelj, Crnov (od 60. Škrapec), Kikić, Juroš, Tomašević, Guja (od 89. Budić), Prgomet (od 62. Cvijanović), Jurakić, Kiš, Bevanda (od 29. Plazinić)
Na klupi: Karatović, Zubak, Mikulić
Trener: Miroslav Stipić



Nakon dvije godine igranja u 2. HNL danas su se, utakmicama protiv Croatie iz Sesveta, u prvoligaško društvo vratili zadarski kadeti i juniori.
Kadeti su, u vrućim poslijepodnevnim satima, na Stanovima izgubili od Sesvećana 0-1, a jedini strijelac bio je Tomislav Vidović iz jedanaesterca u 45. minuti.

Nakon kadeta na teren su izašli i juniori koji su bili nešto uspješniji. Pogocima Birkića u 48. i Čačića u 52. minuti Zadar je slavio rezultatom 2-0 i tako najavio dobru sezonu i borbu za sam vrh prvoligaške tablice.

Voditelj škole nogometa, Prof. Josip MiočićNakon utakmice voditelj škole nogometa NK Zadar, Prof. Josip Miočić, bio je zadovoljan prikazanom igrom i najavio dobru sezonu mladih Zadrana:
"S polovičnim smo uspjehom odigrali prvo kolo 1. HNL koju nismo igrali dvije godine. Očekujemo da će juniori biti negdje pri vrhu, a kadeti negdje u sredini tablice. Mislim da ćemo postići solidne rezultate, no naš je cilj prije svega stvaranje igrača dok je rezultat u drugom planu. Papirnati favoriti su, kao i inače, Hajduk, Dinamo, Osijek i Rijeka, ali nadam se da se i mi u juniorskoj konkurenciji možemo umiješati u borbu za vrh.

Jedan od naših prijedloga HNS-u bio je i ovaj sustav natjecanja koji je sada konačno prihvaćen.
Ima 12 prvoligaša i 4 drugoligaša. Iz lige ispadaju dva kluba, s tim da se zbrajaju rezultati juniora i kadeta i na kraju se radi tablica po kojoj se ispada."



U dugom kolu 1.HNL kadete i juniore Zadra očekuje Dinamo u Zagebu (srijeda 15,00 i 17,00), nakon čega slijede dvije domaće utakmice protiv Marsonie i Intera.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.